Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

5 oktober 2016

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Voorbij de kastanjes begint de wereld pas

2 september t/m 9 oktober  

Kunstenaarsduo Abraham & Elisabeth presenteert schilderijen onder de titel 'Voorbij de kastanjes begint de wereld pas'. Dit gebeurt op de begane grond van het weeshuis. Op de galerij of overloop is een solo-presentatie te zien van ei-tempera schilderijen door Bram Herens, onder de titel 'Human and moral painting 2'. Een vervolg op Herens' gelijknamige solotentoonstelling in 2015 bij de Firma Van Drie. Menslievendheid is in deze serie een ijkpunt. Lees verder >>


Komende Expositie

11 t/m 30 oktober

Marieloes Reek en Annemiek van Kollenburg: Kwetsbaar en sterk

In de schilderijen van Marieloes Reek staat de mensfiguur, geen duidelijke man of vrouw, rustig, onverstoorbaar en ontdaan van elk decorum, centraal. De andere exposant, Annemiek van Kollenburg, zoekt in haar ruimtelijke werk naar evenwicht binnen de vorm. Zowel de letterlijke balans van een staand beeld, als figuurlijk van een beeld dat een rustpunt zoekt. Beiden geven ze uitdrukking aan de titel: kwetsbaar én sterk. Lees verder >>


Nieuws

openatelierherfst2016.jpg

Dit weekeind weer

Open Atelier Gouda

Aanstaande zaterdag 8 en zondag 9 oktober is de najaarseditie van Open Atelier Gouda. Tal van firmanten doen daaraan mee. Wie en waar vind je op www.openateliergouda.nl. Beide dagen zijn de deelnemende ateliers geopend van 12.00 tot 18.00 uur.


Gezocht: beheerder website

De Firma Van Drie is op zoek naar een nieuwe webmaster. Behalve het beheer van de website verzorgt deze vrijwilliger de tweewekelijkse verzending van de nieuwsbrief. Alles in nauwe samenwerking met de nieuwe webredacteur. Het beheer van de site vraagt vooral zorgvuldigheid en accuratesse. De website van de Firma is omvangrijk qua functies. Verstand van webtechniek is niet vereist. Tot het eind van dit jaar combineert Kees Vossestein webbeheer en -redactie. Als je belangstelling hebt, verschaft hij nadere inlichtingen.


Gedichten op Zotte Zaterdag

zot.jpgOp Zotte Zaterdag 15 oktober werkt 'Dichters op donderdag' mee aan een bijeenkomst in Arte Legi aan de Markt waar Goudse dichters eigen werk voordragen, gewijd aan Erasmus of diens gedachtengoed. Aanmelden voor deelname kan via marcelvdtooren@gmail.com. Zie ook het programma van Zotte Zaterdag.


Tien jaar Firma Van Drie

Volgend jaar bestaat de Firma Van Drie tien jaar. Dat willen bestuur en tentoonstellingscommissie vieren door vooral aandacht te schenken aan werk van eigen firmanten. Het jubileumjaar begint dan ook in januari met een kleine salon, waarin alle firmanten de gelegenheid hebben een nieuw werk(je) te exposeren. Thema: 10. Afmetingen 10x10 cm, in maximaal 10 modules. Nadere gegevens over de wijze en tijdstip van inleveren volgen. Nu dus al een vriendelijk verzoek om aan het werk te gaan: maak een werk voor tien jaar Firma Van Drie.


FIRMA TIJDELIJK IN HET WEESHUIS

Wegens werkzaamheden rond de Sint-Janskerk is de Firma Van Drie tot eind oktober gehuisvest in het voormalige weeshuis aan de Spieringstraat 1. Niet alleen de tentoonstellingen vinden daar plaats, ook de activiteiten op vrijdagavonden en andere tijdstippen.


Firmanten in het nieuws

Jan van Lokhorst (schilderijen) en Ellen Pattenier (keramiek) stellen hun werk tentoon bij Bas+Mar de Jager, Kerkplein 57 in Kapelle (Zeeland). Van 8 oktober tot 26 november, di t/m vrij 9.00-18.00 uur, za 9.00-17.00 uur.

 

 

Programma

5 oktober

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Nadere gegevens op de pagina Projecten. Tijdelijk in het weeshuis.

 

Vrijdag 7 oktober

Exposant Bram Herens is niet alleen beeldend kunstenaar, hij is ook dichter. Deze avond in het weeshuis staat zijn poëzie centraal. Aanvang 20.30 uur. Lees verder >>

 

Vrijdag 14 oktober

De tentoonstelling 'Kwetsbaar en sterk' van Marieloes Reek en Annemiek van Kollenburg wordt geopend met een zangoptreden van Angeli Janssen. In het weeshuis, aanvang 20.30 uur.

 

19 oktober

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Nadere gegevens op de pagina Projecten. Tijdelijk in het weeshuis.