Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

19 oktober 2016

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Reek en Van Kollenburg: Kwetsbaar en sterk

11 t/m 30 oktober  

In de schilderijen van Marieloes Reek staat de mensfiguur, geen duidelijke man of vrouw, rustig, onverstoorbaar en ontdaan van elk decorum, centraal. De andere exposant, Annemiek van Kollenburg, zoekt in haar ruimtelijke werk naar evenwicht binnen de vorm. Zowel de letterlijke balans van een staand beeld, als figuurlijk van een beeld dat een rustpunt zoekt. Beiden geven ze uitdrukking aan de titel: kwetsbaar én sterk. Lees verder >>


Komende Expositie

1 t/m 20 november

Johan Sietzema: Landschapskunst

Johan Sietzema is landschapskunstenaar. Hij hanteert een ecologische manier van werken en geeft zijn installaties en beelden vorm met materialen uit de natuur. Die vindt hij vaak, en bij voorkeur, in de directe omgeving waar hij aan het werk gaat. Bij de Firma Van Drie laat hij ontwerpprocessen zien die leiden tot een kunstwerk dat hoort bij een specifieke omgeving. Lees verder >>


Nieuws

Excursie naar GLOW in Eindhoven

glow.jpgReserveer alvast de datum: in het weekeind van 19 en 20 november organiseert de Firma van Drie een excursie naar GLOW, het grote lichtkunstevenement in Eindhoven. Nadere informatie volgt. Hoewel LichtKunstGouda zich qua omvang niet kan meten met het project in Lichtstad Eindhoven, zal het bezoek zeker inspireren. Houd het weekeinde dus vrij. En geniet een voorproefje op www.gloweindhoven.nl.


Op 1 november terug Achter de Kerk

De wegwerkzaamheden Achter de Kerk blijken voorspoedig te verlopen. Daardoor kan de Firma Van Drie op 30 en 31 oktober terug verhuizen naar het eigen onderkomen Achter de Kerk 13. De wisseling van behuizing valt mooi samen met het opbouwen van de volgende expositie, namelijk die van 'Landschapskunst' door Johan Sietzema. Deze gaat 1 november voor het publiek open. De officiële opening op vrijdagavond 4 november is eveneens weer in ons vertrouwde pand.


Tien jaar Firma: expo 10x10

Volgend jaar bestaat de Firma Van Drie tien jaar. Dat wordt vooral gevierd met werk van firmanten. Het jubileumjaar begint in januari met een kleine salon, waarin alle firmanten de gelegenheid hebben een nieuw werk(je) te exposeren. Het thema is: 10. Doe mee, zodat het echt een tentoonstelling van allemaal wordt!

Elke denkbare combinatie

Gevraagd wordt om vlakke werkstukken met de afmeting 10x10 cm te maken. Of kubussen van 10x10x10 cm. Alles in een aantal van maximaal 10 modules. Die kunnen in een lange rij, als gezamenlijke rechthoek, gestapeld of anderszins los of gekoppeld worden geëxposeerd. Dat staat de deelnemer vrij. Kortom, laat je echt inspireren door het thema.


Firmanten in het nieuws

jaap-van-den-berg.jpg●●● Jaap van den Berg toont in vijf zalen van Museum Gouda zijn multimediale project 'Waarom gaat het goed in je leven?' 140 Gouwenaars vertellen hoe zij tegen hun leven aankijken. Van den Berg werkte drie jaar aan het project. Het museum toont het resultaat van 25 oktober tot 5 februari volgend jaar.

●●● Loes Huis in 't Veld neemt in het kader van de Maand van de Grafiek deel aan de tentoonstelling 'Grafiek in beeld' in de Loolaan-galerie, Loolaan 31a in Apeldoorn 15, 16 en 22, 23 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.maandvandegrafiek.nl.

sylvia-leeflang2.jpg●●● Sylvia Leeflang staat op uitnodiging van de Nieuwe Galerie van kunstenaarsvereniging VAK met twee schilderijen (detail foto) op de Affordable Art Fair (AAF) stand G6, in de Kromhouthal te Amsterdam-Noord. Van 27 tot 30 oktober. Zie affordableartfair.com/amsterdam.

 

 

 

 

Programma

19 oktober

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Nadere gegevens op de pagina Projecten. Tijdelijk in het weeshuis.

 

Vrijdag 21 oktober

Sociëteitsavond vanaf 20.30 uur in het weeshuis. Programma bij tentoonstelling is verplaatst naar zondag, zie aldaar.

 

Zondag 23 oktober

Gesprek met de kunstenaars Marieloes Reek en Annemiek van Kollenburg over hun werk, hun werkwijzen en hun tentoonstelling 'Kwetsbaar en sterk'. Zondagmiddag in het weeshuis, aanvang 15.00 uur.

 

Vrijdag 28 oktober

Sociëteitsavond vanaf 20.30 uur in het weeshuis. Programma bij tentoonstelling is verplaatst naar zondag, zie aldaar.

 

Zondag 30 oktober

Aan het eind van hun tentoonstelling 'Kwetsbaar en sterk' is er gelegenheid voor vrienden, kennissen en belangstellenden voor informeel contact, met elkaar en met de exposerende kunstenaars Mariloes Reek en Annemiek van Kollenburg. In het weeshuis, aanvang 15.00 uur.

 

Vrijdag 4 november

Eerste vrijdagavondactiviteit terug op het adres Achter de Kerk 13 na een periode in het weeshuis. Opening van de tentoonstelling Landschapskunst van Johan Sietzema, door de exposant. Aanvang 20.30 uur.