Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

30 november 2016

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Tekeningen Montemann en Van Oostrom

22 november t/m 11 december  

Thea Montemann en Matthé van Oostrom hebben de afgelopen jaren enkele keren samen wand-grote tekeningen geëxposeerd. Deze keer, bij de Firma Van Drie, hanteren zij een bescheidener formaat. De onderwerpen zijn divers: autonoom en surrealistisch werk waarbij de gebouwde omgeving vaak de boventoon voert. Lees verder >>


Komende Expositie

16 t/m 28 december

LichtKunst 2016: 'Lof der Lichtheid'

De Firma Van Drie viert het eerste lustrum van LichtKunstGouda met vijftien bijzondere lichtkunstwerken. Ze hebben als thema 'Lof der Lichtheid' - vrij naar Desiderius Erasmus (1466?-1536). Het is het laatste project van het Goudse Erasmusjaar: een lofzang op het licht en de lichtzinnigheid. Maar ook op beweeglijkheid, vluchtigheid, interactie met de medemens, samenwerking en vriendschap tussen kunstenaars. Lees verder >>


Nieuws

Lievelingen van vrienden: oproep

In januari is de lang verwachte tentoonstelling van lievelingen van vrienden. Toon de wereld het kunstwerk uit uw bezit dat u het allerdierbaarst is. Omdat er een verhaal aan vastzit, omdat het herinneringen oproept, om onverklaarbare redenen, vanwege zijn schoonheid. Uw allerliefste lieveling! Deze oproep geldt voor alle vrienden van de Firma Van Drie: vrijwilligers, donateurs en andere betrokkenen. Meld je deelname aan coördinator Arjenne Vossepoel. In de komende maand krijg je dan bericht over de inleverdatum en de avonden waarop over de kunstwerken zal worden verteld. De lievelingen van de kunstenaar waren in maart van dit jaar een groot succes. Die van u, onze vrienden, zullen er zeker niet voor onderdoen!


Verhalen in de Jeruzalemkapel

3quart.jpgOnder de titel 'Hier komt het hoge woord' treden zondag 11 december verschillende firmanten op bij de Groep van Zes in de Jeruzalemkapel met een programma van verhalen en muziek. Compleet met winterse versnaperingen. Eerst is er een uur met verhalen, van onder andere Ria Volk en Loes Koops in Zo-zie-je-me-liever-mevrouw-Tjendol. Daarna 'Behang!', een poëtisch optreden van 3qART (Jan Mostert, Arjenne Vossepoel en Dea Epema, foto). Om 15.00 uur in de Goudse Jeruzalemkapel, Jeruzalemstraat 11, toegang gratis.


Meer tijd voor expositie 'Tien'

Firmanten krijgen meer tijd om een bijdrage voor de tentoonstelling 'Tien' te vervaardigen. Ook is extra tijd nodig omdat het bestuur voornemens is een jubileumboekje bij de tentoonstelling te laten verschijnen. 'Tien', met werkstukken van 10x10 of 10x10x10 cm, wordt nu gehouden in maart van het komende jubileumjaar. Lees verder >>


Surveilleren en eten bij LichtKunst

LichtKunstGouda ontvangt elk jaar enkele duizenden bezoekers. Om er ook dit jaar weer een succes van te maken, zoeken we vrijwilligers die hen kunnen vertellen over de expositie en die zorgen voor de veiligheid van bezoekers en kunstwerken. Elke avond zijn ongeveer zeven mensen nodig. Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●● Jos van der Biezen (schilderijen) exposeert samen met Ilse van Loon (films en foto's) en Monique Bleeker-Hoogenboom (3d- werk) tot eind februari in woonzorgcentrum Gouwestein. Opening 3 december om 16.00 uur, Van Bergen IJzendoornpark 7 in Gouda.

peter-tredgett.jpg●●● Peter Tredgett. Het atelier aan de Nieuwe Haven 308 in Gouda van wijlen Peter Tredgett gaat sluiten. Zijn kinderen organiseren er een laatste verkooptentoonstelling van bronzen beelden en andere werken. Zondag 11 december van 13.00 tot 19.00 uur. Met hapje en drankje, verzorgd door Toby Tredgett van Chefs Unlimited.

●●● Casper Cammeraat (fotografie) is een van de zeven exposanten die tot eind januari tentoonstellen in de nieuwe pop-up Galerie Kunstwaard, in winkelcentrum Crimpenhof, Raadhuisplein 77 in Krimpen a/d IJssel. Open op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10.30 tot 16.00 uur.

 

 

Programma

30 november

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Nadere gegevens op de webpagina Projecten.

 

Vrijdag 2 december

In het kader van de tentoonstelling van tekeningen van Thea Montemann en Matthé van Oostrom een vertoning van de klassieke balletfilm 'Het Zwanenmeer' in een modern, speels jasje. Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 9 december

Filmvertoning in het kader van de tentoonstelling van Thea Montemann en Matthé van Oostrom. Deze avond 'Het Brein' van tekenaar Robbie Cornelissen. Aanvang 20.30 uur.

 

14 december

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Nadere gegevens op de pagina Projecten.

 

Vrijdag 16 december

Gouda bij Kaarslicht, begin van LichtKunstGouda 2016. De lustrumeditie is tot 28 december te bezoeken op drie locaties, steeds van 17.00 tot 21.00 uur. Zie de webpagina LichtKunstGouda.

 

17 december

Ranti Tjan, een van de grondleggers van de Firma en voormalig directeur van Museum Gouda, opent de lustrumeditie van LichtKunstGouda 2016. De feestelijke opening bestaat verder uit een rondleiding, tijdens welke de exposerende kunstenaars iets over hun werk vertellen. Uiteraard zullen een hapje en drankje niet ontbreken. Om 17.00 uur bij de Firma, Achter de Kerk 13.