Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

4 januari 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Lievelingen van vrienden

10 t/m 29 januari  

Vrienden van de Firma Van Drie tonen het kunstwerk uit hun bezit dat hen het allerdierbaarst is. Omdat er een verhaal aan vastzit, omdat het herinneringen oproept, om onverklaarbare redenen, vanwege zijn schoonheid. Hun allerliefste lieveling. Tijdens de tentoonstelling vertellen zij op  20 en 27 januari welke verhalen er aan hun kunstwerken vastzitten. Lees verder >>


Komende Expositie

7 februari t/m 5 maart

Staalkaart van nieuwe firmanten

Zeven nieuwe firmanten tonen hun werk onder de titel Staalkaart. Het zijn Monique van Wensveen, Marlinda Weijers, Tineke van Hattem, Riet Danz, Ellen Pattenier, Natascha van den Berg en Judith Uiterwijk.


Nieuws

Veel bezoek en reacties Lichtkunst

andre-licht-bij-img-20161224-202939.jpgDe vijfde editie van LichtKunstGouda, vorige maand, trok 3.750 bezoekers. Er waren heel veel mooie reacties van bezoekers, collega-kunstenaars en collega-curatoren. Ranti Tjan bijvoorbeeld schreef op Facebook: "Children of the Light, Paul Baartmans, Joris Strijbos and others in great artshow in Gouda by curator André Groeneveld. Eindhoven Glow and Amsterdam Light Festival: eat your heart out!" Bestuur en tentoonstellingscommissie danken de vele vrijwillligers die zich hebben ingezet voor het geslaagde verloop van het evenement.

Zie beelden van de opening op onze pagina Uitgelicht. Foto's van de tentoonstelling zelf vind je in het Expo-archief.


Activiteiten bij 10-jarig bestaan

De Firma Van Drie bestaat in 2017 tien jaar. Speciale activiteiten in het kader van dit tweede lustrum worden vermeld op een aparte webpagina. Je vindt deze pagina in het menu op de website en via het logo links onderaan de nieuwsbrief.


Mieke de Haan schildert in museum

spotlight-mieke.jpgVan 15 januari tot 4 juni exposeert Mieke de Haan in Museum Gouda werken die ruimte en tijd als thema hebben. Ze richt er ook een klein atelier in waar ze twee dagen per week schildert. Het Erasmusboek dat ze in de Jeruzalemkapel tekende, wordt gebonden door handboekbinder Wilma van Ipenburg en komt midden in de expositieruimte te liggen. Bezoekers kunnen bladeren in de digitale versie van dit kwetsbare kunstenaarsboek. Wie liever het ‘echte’ boek wil bekijken is welkom op zondagmiddagen, dan bladert Mieke het door voor liefhebbers. Op donderdag- en zondagmiddagen schildert ze in het museum. Zie www.miekedehaan.nl en/of www.museumgouda.nl.


Gevraagd: gastvrouw, gastheer

De Firma van Drie heeft een vrijwilligersvacature voor de functie van gastvrouw/heer voor de activiteiten op  vrijdagavond. In ons kleine team hebben we wat oudere maar ook een jonge gastvrouw. Voor de balans zoeken we nog een jong en vriendelijk iemand die een beetje ervaring heeft in het gastheer/gastvrouwschap. Contactpersoon Saskia Serlé, telefoon 06-14174742. Zie verder de webpagina vacatures.


Paul Minkjan nieuwe webredacteur

Vanaf deze maand is niet langer Kees Vossestein verantwoordelijk voor het beheer van de website en het samenstellen van de nieuwsbrief van de Firma, maar Paul Minkjan. Wil je als firmant je activiteit opgenomen zien in de rubriek Firmanten in het nieuws, stuur je bericht dan aan Paul, per adres redactie@firmavandrie.nl.


Firmanten in het nieuws

susan20week20820web.jpg●●● Jaap van den Berg is gedurende zijn multimediale tentoonstelling 'Waarom gaat het goed in je leven?' tot 5 februari in Museum Gouda elke donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig in de Bovenkamer, zijn atelier in de (2e) museumtuin. Bezoekers zijn er welkom voor vragen en meer. Zie ook de facebookpagina van het project. Op verzoek van Jaap werkt firmant Suzan Schuttelaar elke zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in het museum aan een groot hedendaags schuttersportret van bezoekers. Het nieuw te maken schilderij hangt tussen de statige schuttersportretten uit de zeventiende eeuw.

●●●Henk Boon exposeert tot 5 februari in Galerie Bonnard in Heeswijk-Dinter op een expositie met uitsluitend kunstschilders die zich richten op het realisme. Adres: Hoofdstraat 100b, geopend vrijdag t/m zondag, van 13.00 tot 18.00 uur. Zie galerie-bonnard.com.

●●● Jos van der Biezen (schilderijen) exposeert samen met Ilse van Loon (films en foto's) en Monique Bleeker-Hoogenboom (3d- werk) tot eind februari in woonzorgcentrum Gouwestein. Van Bergen IJzendoornpark 7 in Gouda.

 

 

 

 

 

Programma

31 december t/m 8 januari

De eerste week van januari is de tentoonstellingsruimte van de Firma Van Drie gesloten voor onderhoudswerk. Op 10 januari begint de tentoonstelling 'Lievelingen van vrienden'.

 

11 januari

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nadere gegevens op de pagina Projecten.

 

Vrijdag 13 januari

De feestelijke opening van het jubileumjaar 2017 vindt plaats op de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst. Tegelijk is er de opening van de tentoonstelling 'Lievelingen van vrienden'. Feestredes dus, muziek, bubbels en een hapje! Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 20 januari

Vrienden die hun dierbaarste kunstwerk tentoonstellen vertellen waarom ze juist dát kunstwerk inbrachten. Het verhaal erachter, de herinneringen, de liefdesverklaring. Eerste van twee soortgelijke avonden. Aanvang 20.30 uur.