Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

18 januari 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Lievelingen van vrienden

1 t/m 29 januari  

Vrienden van de Firma Van Drie tonen het kunstwerk uit hun bezit dat hen het allerdierbaarst is. Omdat er een verhaal aan vastzit, omdat het herinneringen oproept, om onverklaarbare redenen, vanwege zijn schoonheid. Hun allerliefste lieveling. Tijdens de tentoonstelling vertellen zij op  20 en 27 januari welke verhalen er aan hun kunstwerken vastzitten. Lees verder >>


Komende Expositie

7 februari t/m 5 maart

Staalkaart van nieuwe firmanten

Zeven nieuwe firmanten tonen hun werk onder de titel Staalkaart. Het zijn Monique van Wensveen, Marlinda Weijers, Tineke van Hattem, Riet Danz, Ellen Pattenier, Natascha van den Berg en Judith Uiterwijk.


Nieuws

Kunstenaarsboek jubileumjaar

10-jaar-150x150.jpgOm alle firmanten in dit jubileumjaar extra in het zonnetje te zetten wordt een firmantenboek gemaakt, met daarin van elk een foto van een werk met naam en website. Mocht je geen website hebben, dan wordt je mailadres vermeld. Dit boek zal kosteloos aan de firmanten worden uitgereikt. Lees verder >>


Weer Open Atelier Gouda op 8 en 9 april

Heb je geen eigen atelierruimte in de binnenstad van Gouda en exposeer je graag met mede-firmanten in een gezamelijke expositieruimte via de Firma Van Drie? Dit jaar hebben we de mooi centraal gelegen Agnietenkapel tot onze beschikking. Je kunt je opgeven tot uiterlijk zondag 5 februari. Lees verder >>


Afscheid Gerard de Kleijn

Op vrijdag 27 januari (10-12 uur) wordt vertrekkend directeur Gerard de Kleijn informeel uitgezwaaid in Museum Gouda. Dit gebeurt in het Ruim. Geen speeches, geen cadeaus. U kunt wel bijdragen aan de aanschaf voor het museum van een kunstwerk van Ruben van Veen. Laat voor 20 januari weten of u aanwezig wilt zijn, via info@museumgouda.nl


ZwaanKleefAan op Facebook

Het jubileumproject ZwaanKleefAan heeft een eigen blog op Facebook gekregen: Zwaan Kleef Aan. Volg het proces in de Jeruzalemkapel (open do t/m zo 12.00 - 17.00 uur) en op Facebook.


Firmanten in het nieuws

●●● Mieke de Haan exposeert van 15 januari tot 4 juni in Museum Gouda werken die ruimte en tijd als thema hebben. Ze richt er ook een klein atelier in waar ze twee dagen per week schildert. Het Erasmusboek dat ze in de Jeruzalemkapel tekende, wordt gebonden door handboekbinder Wilma van Ipenburg en komt midden in de expositieruimte te liggen. Bezoekers kunnen bladeren in de digitale versie van dit kwetsbare kunstenaarsboek. Wie liever het ‘echte’ boek wil bekijken is welkom op zondagmiddagen, dan bladert Mieke het door voor liefhebbers. Op donderdag- en zondagmiddagen schildert ze in het museum. Zie www.miekedehaan.nl en/of www.museumgouda.nl.

jaap-van-den-berg.jpg●●● Jaap van den Berg is gedurende zijn multimediale tentoonstelling 'Waarom gaat het goed in je leven?' tot 5 februari in Museum Gouda elke donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig in de Bovenkamer, zijn atelier in de (2e) museumtuin. Bezoekers zijn er welkom voor vragen en meer. Zie ook de facebookpagina van het project. Op verzoek van Jaap werkt firmant Suzan Schuttelaar elke zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in het museum aan een groot hedendaags schuttersportret van bezoekers. Het nieuw te maken schilderij hangt tussen de statige schuttersportretten uit de zeventiende eeuw.

●●● Henk Boon exposeert tot 5 februari in Galerie Bonnard in Heeswijk-Dinter op een expositie met uitsluitend kunstschilders die zich richten op het realisme. Adres: Hoofdstraat 100b, geopend vrijdag t/m zondag, van 13.00 tot 18.00 uur. Zie galerie-bonnard.com.

●●● Jos van der Biezen (schilderijen) exposeert samen met Ilse van Loon (films en foto's) en Monique Bleeker-Hoogenboom (3d- werk) tot eind februari in woonzorgcentrum Gouwestein. Van Bergen IJzendoornpark 7 in Gouda.

 

 

Programma

Vrijdag 20 januari

Vrienden die hun dierbaarste kunstwerk tentoonstellen vertellen waarom ze juist dát kunstwerk inbrachten. Het verhaal erachter, de herinneringen, de liefdesverklaring. Eerste van twee soortgelijke avonden. Aanvang 20.30 uur.

 

25 januari

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nadere gegevens op de pagina Projecten.

 

Vrijdag 27 januari

Vrienden die hun dierbaarste kunstwerk tentoonstellen vertellen waarom ze juist dát kunstwerk inbrachten. Het verhaal erachter, de herinneringen, de liefdesverklaring. Laatste van twee soortgelijke avonden. Aanvang 20.30 uur.

 

8 februari

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nadere gegevens op de pagina Projecten.