Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

25 januari 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Lievelingen van vrienden

1 t/m 29 januari  

Vrienden van de Firma Van Drie tonen het kunstwerk uit hun bezit dat hen het allerdierbaarst is. Omdat er een verhaal aan vastzit, omdat het herinneringen oproept, om onverklaarbare redenen, vanwege zijn schoonheid. Hun allerliefste lieveling. Tijdens de tentoonstelling vertellen zij op  20 en 27 januari welke verhalen er aan hun kunstwerken vastzitten. Lees verder >>


Komende Expositie

7 februari t/m 5 maart

Staalkaart van nieuwe firmanten

Zeven nieuwe firmanten tonen hun werk onder de titel Staalkaart. Het zijn Monique van Wensveen, Marlinda Weijers, Tineke van Hattem, Riet Danz, Ellen Pattenier, Natascha van den Berg en Judith Uiterwijk.


Nieuws

Gevraagd: gastheren/vrouwen voor Zwaankleefaan

 

In het kader van het 10-jarig bestaan van de Firma is in de Jeruzalemkapel het kunstproject Zwaankleefaan gestart. Veertien kunstenaars gaan een keten van kunstwerken maken door te reageren op eerder gemaakt werk van hun voorganger(s). Dit in interactie met het publiek, dat vrij in en uit kan lopen. Om de interactie mogelijk te maken zoeken we gastheren en gastvrouwen!

Je taken zijn: het ontvangen en begeleiden van publiek, iets vertellen over de expositie en eventueel het verlenen van hand en spandiensten aan de kunstenaars. Het project loopt tot en met juni 2017. De kapel is open donderdag t/m zondag van 12.00-17.00 u.

 

Wil je hieraan meedoen of heb je nog vragen? Stuur een mail aan zwaankleefaangouda@gmail.com ter attentie van Dagmar Arenales, dan neemt zij contact met je op.

 Lees verder >>


Eerste presentatie Zwaankleefaan

De eerste presentatie van het kunstproject Zwaankleefaan is op zondag 29 januari in de Jeruzalemkapel, om 15.00 uur. Beeldend kunstenaar Loes van Gils toont dan het werk dat zij in de maand januari heeft gemaakt. Het publiek is hierbij van harte welkom. In februari nemen Robin Weijers en Ferdi Schukking het stokje over. Zij reageren dan op het werk van Loes met een installatie en een muziekstuk.
Lees verder >>


ZwaanKleefAan op Facebook

Het jubileumproject Zwaankleefaan heeft een eigen blog op Facebook gekregen: Zwaan Kleef Aan. Volg het proces in de Jeruzalemkapel (open do t/m zo 12.00-17.00 uur) en op Facebook.


Firmanten in het nieuws

●●● Mieke de Haan exposeert van 15 januari tot 4 juni in Museum Gouda werken die ruimte en tijd als thema hebben. Ze richt er ook een klein atelier in waar ze twee dagen per week schildert. Het Erasmusboek dat ze in de Jeruzalemkapel tekende, wordt gebonden door handboekbinder Wilma van Ipenburg en komt midden in de expositieruimte te liggen. Bezoekers kunnen bladeren in de digitale versie van dit kwetsbare kunstenaarsboek. Wie liever het ‘echte’ boek wil bekijken is welkom op zondagmiddagen, dan bladert Mieke het door voor liefhebbers. Op donderdag- en zondagmiddagen schildert ze in het museum. Zie www.miekedehaan.nl en/of www.museumgouda.nl.

●●● Jaap van den Berg is gedurende zijn multimediale tentoonstelling 'Waarom gaat het goed in je leven?' tot 5 februari in Museum Gouda elke donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig in de Bovenkamer, zijn atelier in de (2e) museumtuin. Bezoekers zijn er welkom voor vragen en meer. Zie ook de facebookpagina van het project. Op verzoek van Jaap werkt firmant Suzan Schuttelaar elke zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in het museum aan een groot hedendaags schuttersportret van bezoekers. Het nieuw te maken schilderij hangt tussen de statige schuttersportretten uit de zeventiende eeuw.

●●● Henk Boon exposeert tot 5 februari in Galerie Bonnard in Heeswijk-Dinter op een expositie met uitsluitend kunstschilders die zich richten op het realisme. Adres: Hoofdstraat 100b, geopend vrijdag t/m zondag, van 13.00 tot 18.00 uur. Zie galerie-bonnard.com.

●●● Jos van der Biezen (schilderijen) exposeert samen met Ilse van Loon (films en foto's) en Monique Bleeker-Hoogenboom (3d- werk) tot eind februari in woonzorgcentrum Gouwestein. Van Bergen IJzendoornpark 7 in Gouda.

 

 

 

 

 

Programma

25 januari

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nadere gegevens op de pagina Projecten.

 

Vrijdag 27 januari

Vrienden die hun dierbaarste kunstwerk tentoonstellen vertellen waarom ze juist dát kunstwerk inbrachten. Het verhaal erachter, de herinneringen, de liefdesverklaring. Laatste van twee soortgelijke avonden. Aanvang 20.30 uur.

 

8 februari

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nadere gegevens op de pagina Projecten.