Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

8 februari 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Staalkaart van nieuwe firmanten

7 februari t/m 5 maart  

Zeven nieuwe firmanten van de Firma stellen zich vanaf 7 februari voor in een expositie onder de titel 'Staalkaart'. De kunstenaars werken in verschillende disciplines maar hebben een gezamenlijke passie voor het experiment in vorm, kleur en/of inhoud. Staalkaart toont ieders (kleur)palet in een rijke verzameling van tekeningen, schilderijen, keramiek, porselein en papier. De opening is op zondag 12 februari, om 15.00 uur. Op vrijdagavond en/of zondagmiddag worden activiteiten georganiseerd, zie hiervoor het Programma. Lees verder >>


Komende Expositie

7 t/m 12 maart

Eindexamenwerk Coornhert Gymnasium

Voor de tweede keer wordt bij de Firma het werk van leerlingen van het Coornhertgymnasium tentoongesteld. Ongeveer twintig leerlingen werken al maanden op school aan hun eindexamenopdracht. Met elkaar maken ze de expositie: "Niks is wat het lijkt". Meer gegevens volgen spoedig.


Nieuws

Eerste presentatie Zwaankleefaan

De eerste presentatie van het kunstproject Zwaankleefaan was op zondag 29 januari. Loes van Gils toonde daar het werk dat zij in de maand januari heeft gemaakt. In februari hebben Robin Weijers en Ferdi Schukking het stokje overgenomen. Zij reageren op het werk van Loes met een installatie en een muziekstuk. Lees verder >>


Gevraagd: gastheren/vrouwen voor Zwaankleefaan

In het kader van het 10-jarig bestaan van de Firma is in de Jeruzalemkapel het kunstproject Zwaankleefaan gestart. Veertien kunstenaars gaan een keten van kunstwerken maken door te reageren op eerder gemaakt werk van hun voorganger(s). Dit in interactie met het publiek dat vrij kan in- en uitlopen. We zoeken voor dit project gastheren en gastvrouwen. Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●● Mieke de Haan exposeert van 15 januari tot 4 juni in Museum Gouda werken die ruimte en tijd als thema hebben. Ze richt er ook een klein atelier in waar ze twee dagen per week schildert. Het Erasmusboek dat ze in de Jeruzalemkapel tekende, wordt gebonden door handboekbinder Wilma van Ipenburg en komt midden in de expositieruimte te liggen. Bezoekers kunnen bladeren in de digitale versie van dit kwetsbare kunstenaarsboek. Wie liever het ‘echte’ boek wil bekijken is welkom op zondagmiddagen, dan bladert Mieke het door voor liefhebbers. Op donderdag- en zondagmiddagen schildert ze in het museum. Zie www.miekedehaan.nl en/of www.museumgouda.nl.

●●● Jos van der Biezen (schilderijen) exposeert samen met Ilse van Loon (films en foto's) en Monique Bleeker-Hoogenboom (3d- werk) tot eind februari in woonzorgcentrum Gouwestein. Van Bergen IJzendoornpark 7 in Gouda.

 

 

 

 

 

Programma

8 februari

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nadere gegevens op de pagina Projecten.

 

Vrijdag 10 februari

In het kader van hun tentoonstelling Staalkaart nodigen de nieuwe firmanten u uit om op vrijdag 10 februari met hen in gesprek te gaan over hun werk. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondag 12 februari

Deze zondagmiddag demonstreert Natascha van den Berg van 14.00 tot 15.00  uur de kunst van het verf maken. Voor wie altijd al een keer met pigmenten heeft willen werken. Aansluitend, vanaf 15.00 uur, is de feestelijke opening van Staalkaart, de tentoonstelling van de nieuwe firmanten. Muziektrafic van DJ Hennie Brussee verzorgt daarbij de muziek. Lees verder >>

 

Vrijdag 17 februari

In het kader van de tentoonstelling Staalkaart vertoont de Firma de film Licht en kleur, een opname van het gelijknamige DWWD College van natuurkundige Robbert Dijkgraaf. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondag 19 februari

In het kader van de tentoonstelling Staalkaart geeft exposant Marlinda Weijers deze zondagmiddag een lesje mozaïek maken. Geïnspireerd op de kleuren van de tentoonstelling maak je een eigen mozaïekwerk. Tegen een kleine vergoeding mag je die ook mee naar huis nemen. Grote en kleine kinderen zijn van harte welkom om mee te spelen met Marlinda. Aanvang 14.00 uur.