Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

28 februari 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Staalkaart van nieuwe firmanten

7 februari t/m 5 maart  

Zeven nieuwe firmanten van de Firma stellen zich vanaf 7 februari voor in een expositie onder de titel 'Staalkaart'. De kunstenaars werken in verschillende disciplines maar hebben een gezamenlijke passie voor het experiment in vorm, kleur en/of inhoud. Staalkaart toont ieders (kleur)palet in een rijke verzameling van tekeningen, schilderijen, keramiek, porselein en papier. De opening is op zondag 12 februari, om 15.00 uur. Op vrijdagavond en/of zondagmiddag worden activiteiten georganiseerd, zie hiervoor het Programma. Lees verder >>


Komende Expositie

7 t/m 12 maart

coornhert-150.jpgEindexamenwerk Coornhert Gymnasium

Voor de tweede keer wordt bij de Firma het werk van leerlingen van het Coornhert Gymnasium tentoongesteld. Ongeveer twintig leerlingen werkten maanden aan hun eindexamenopdracht. Samen maakten ze de expositie "Niks is wat het lijkt", rond het thema dubbelzinnigheid. Te zien van 7 t/m 12 maart. Lees verder >>


Nieuws

Arjenne Vossepoel stopt

De voorzitter van de Firma heeft laten weten Arjenne Vossepoel helaas is gestopt als coördinator van de Firma Van Drie. Ze heeft er voor gekozen de verdere ontwikkeling van haar kunstenaarschap prioriteit te geven. Gelukkig blijft ze wel bij de Firma betrokken, maar met een veel kleiner activiteitenpakket. Wij zijn Arjenne als Firma veel dank verschuldigd voor haar inzet als coördinator gedurende de afgelopen jaren.


Derde (deel)presentatie Zwaankleefaan

Een van de vier maartse deelnemers aan het project Zwaankleefaan is de groep "Dichters op donderdag." Hun eindpresentatie is op donderdagavond 23 maart. Dus niet op de gebruikelijke zondag.

Lees verder >>


The Colorfield Performance

In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 wordt een Gesamtkunstwerk gerealiseerd dat The Colorfield Performance CH 2018 heet. Honderden kunstenaars uit heel Europa hebben zich al aangemeld. De inschrijving loopt nog tot 1 mei 2017. Voor meer informatie: zie www.dirkhakze.com


Firmanten in het nieuws

●●● Mieke de Haan exposeert van 15 januari tot 4 juni in Museum Gouda werken die ruimte en tijd als thema hebben. Ze richt er ook een klein atelier in waar ze twee dagen per week schildert. Het Erasmusboek dat ze in de Jeruzalemkapel tekende, wordt gebonden door handboekbinder Wilma van Ipenburg en komt midden in de expositieruimte te liggen. Bezoekers kunnen bladeren in de digitale versie van dit kwetsbare kunstenaarsboek. Wie liever het ‘echte’ boek wil bekijken is welkom op zondagmiddagen, dan bladert Mieke het door voor liefhebbers. Op donderdag- en zondagmiddagen schildert ze in het museum. Zie www.miekedehaan.nl en/of www.museumgouda.nl.

 

 

 

 

 

 

Programma

Vrijdag 3 maart

Hoe is het om in Japan telg te zijn van een hoog in aanzien staand geslacht dat al vierhonderd jaar de beroemde doorschijnende porseleinsoort Kakiemon fabriceert? Esthetische beelden belichten deze traditionele kant van Japan, met inkijkjes in de klassieke werkplaats en een bezoek aan de kilometerslange keramiekmarkt in het dorpje Arita. Film van Suzanne Raes, vorig jaar vertoond op het IDFA, duur 49 minuten. Aanvang 20.30 uur.

Lees verder >>

 

8 maart

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nadere gegevens op de pagina Projecten.

 

23 maart

Zwaankleefaan: eindpresentatie van "Dichters op donderdag." De dichters zullen op die avond reageren op de muziek van Ferdi Schukking en de installatie van Robin Weijers, de kunstenaars van februari. In de Jeruzalemkapel.