Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

15 maart 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

De Kleine Salon

15 maart t/m 2 april  

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan organiseert de Firma Van Drie de 'Kleine Salon'. Het motto van de Kleine Salon is 10x10x10. Dat wil zeggen, deelnemers kunnen een werk inleveren waarvan 10 cm x 10 cm x 10 cm de basis is. Dat mogen er ook 10 in alle mogelijke varianten zijn. De expositie heet 'Kleine Salon' vanwege dit basisformaat. Er wordt werk van ruim 50 kunstenaars verwacht. De variatie aan kunstwerken en technieken zal dan ook erg groot zijn  De Kleine Salon wordt van 15 maart tot en met 2 april gehouden. De feestelijke opening is zondagmiddag 19 maart om 17.00 uur. Publiek is van harte welkom. Lees verder >>


Komende Expositie

 

Bij de redactie nog niet bekend.

 


Nieuws

Firmanten in het nieuws

●●● Paul Boermans toont zijn fotografie tijdens de groepsexpositie Gouds Werk, locatie Gouwestein/Gouwestaete, van Bergen IJzendoornpark 7,van 3 maart tot 28 mei a.s. Samen met P.J. (Hans) den Hollander, schilderkunst en Anneke Vermaas-Huibers, keramiek. Ook is deze locatie opgenomen in de kunstroute Open Atelier Gouda, op 8 en 9 april a.s.

●●● Mieke de Haan exposeert van 15 januari tot 4 juni in Museum Gouda met werken die ruimte en tijd als thema hebben. Ze richt er ook een klein atelier in waar ze twee dagen per week schildert. Het Erasmusboek dat ze in de Jeruzalemkapel tekende, wordt gebonden door handboekbinder Wilma van Ipenburg en komt midden in de expositieruimte te liggen. Bezoekers kunnen bladeren in de digitale versie van dit kwetsbare kunstenaarsboek. Wie liever het ‘echte’ boek wil bekijken is welkom op zondagmiddagen, dan bladert Mieke het door voor liefhebbers. Op donderdag- en zondagmiddagen schildert ze in het museum. Zie www.miekedehaan.nl en/of www.museumgouda.nl.


Derde (deel)presentatie Zwaankleefaan

Een van de vier maartse deelnemers aan het project Zwaankleefaan is de groep "Dichters op donderdag." Hun eindpresentatie is op donderdagavond 23 maart, om 20.30 uur. Zij zullen reageren op het muziekstuk van Ferdi Schukking. Let op: dus niet op de gebruikelijke zondag!

Lees verder >>

 

 

 

 

Programma

Zondag 19 maart

Optreden 3qART in Raetkamer Jeruzalemkapel. 3qART geeft op zondag 19 maart een eenmalige live performance van het interactieve kunstwerk, dat zij maakte voor 10x10, de jubileumexpositie bij de Firma Van Drie.

Lees verder >>

 

22 maart

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nadere gegevens op de pagina Projecten.

 

23 maart

Zwaankleefaan: eindpresentatie van "Dichters op donderdag." De dichters zullen op die avond reageren op het muziekstuk van Ferdi Schukking, een van de kunstenaars van februari. In de Jeruzalemkapel, 20.30 uur. Op een donderdagavond dus.

 

24 maart

In de aankondiging van de 10x10  expositie staat dat er op zondagmiddag vanaf 15.00 uur de mogelijkheid is voor de exposanten van 10x10 om iets over hun werk te vertellen. 

Dit blijkt echter de al geplande activiteiten van het project "Zwaankleefaan " te doorkruisen, Daarom wordt  het naar de vrijdag verplaatst, op 24 maart en 31 maart, vanaf 20.30 uur.

 

 

Zondag 26 maart

Op zondag 26 maart om 15.00 uur zijn de Zwaankleefaan-presentaties van Fernando Oliviera en Jitske Bakker, zij reageren op de installatie van Robin Weijers. Fernando doet dat met dans, Jitske Bakker met 3D werk. Claudia Huft reageert met grafiek op het muziekstuk van Ferdi Schukking.