Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

12 april 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

  vrije-lijnen-619.jpg

Huidige Expositie

Vrije Lijnen, werken op papier

5 t/m 23 april  

Expositie en tekenmanifestatie: Vrije Lijnen, werken op papier. Sophie Walraven, Monique van Wensveen en Petra Wehrlich exposeren van 5 tot en met 23 april werk in Roodbol. Ook hangt er werk-op-papier van andere leden van de Firma. Te bezoeken van woensdag tot en met zondag.   


Komende Expositie

25 april t/m 14 mei

Solo-expositie van Royen

Beeldend kunstenaar van Royen tekent en schildert met uiteenlopende materialen op sterk wisselende formaten. Gedurende decennia ontstonden vrijwel uitsluitend abstracte werken, maar sinds twee jaar nemen figuratieve schilderijen en tekeningen een even prominente plek in. Figuratie naast abstractie, niet in plaats van, want de abstractie is niet afgeschreven. Lees verder >>


Nieuws

Kunstmarkt Sittard

Op de kunstmarkt tijdens het Sint Rosa festival in Sittard in het laatste weekend van augustus zijn mogelijk nog wat plaatsen vrij. 27 augustus van 12.00 tot 17.00.

Voor info: kunstmarktsintrosa@gmail.com


Feest van de geest 2017

Voor de derde keer organiseren kerken in de regio Het Groene Hart het Feest van de Geest. Zij haken daarmee aan bij het landelijk georganiseerde Feest van de Geest, dat eenmaal per 2 jaar wordt georganiseerd.

Lees verder >>


Tiende Groene Hart Kunstprijs

De inschrijving voor de tiende Groene Hart Kunstprijs is opengesteld. Het thema voor 2017 is “Licht, leven, landschap”. Inschrijven kan tot en met 20 augustus. Alle beeldende disciplines zijn welkom. Zie voor het inschrijfformulier en voor meer informatie www.groenehartkunst.nl


Verandering openingstijden.

In het vervolg is het pand Roodbol op dinsdag gesloten. Exposities zijn dus te bezoeken van woensdag tot en met zondag


Firmanten in het nieuws

●●● Paul Boermans toont zijn fotografie tijdens de groepsexpositie Gouds Werk, locatie Gouwestein/Gouwestaete, van Bergen IJzendoornpark 7,van 3 maart tot 28 mei a.s. Samen met P.J. (Hans) den Hollander, schilderkunst en Anneke Vermaas-Huibers, keramiek. Ook is deze locatie opgenomen in de kunstroute Open Atelier Gouda, op 8 en 9 april a.s.

●●● Mieke de Haan exposeert van 15 januari tot 4 juni in Museum Gouda met werken die ruimte en tijd als thema hebben. Ze richt er ook een klein atelier in waar ze twee dagen per week schildert. Het Erasmusboek dat ze in de Jeruzalemkapel tekende, wordt gebonden door handboekbinder Wilma van Ipenburg en komt midden in de expositieruimte te liggen. Bezoekers kunnen bladeren in de digitale versie van dit kwetsbare kunstenaarsboek. Wie liever het ‘echte’ boek wil bekijken is welkom op zondagmiddagen, dan bladert Mieke het door voor liefhebbers. Op donderdag- en zondagmiddagen schildert ze in het museum. Zie www.miekedehaan.nl en/of www.museumgouda.nl.

 

 

 

 

Programma

19 april

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nadere gegevens op de pagina Projecten.

 

Vrijdag 28 april

Exposant van Royen geeft een lezing over de bronnen en achtergronden van de tentoongestelde werken. Ook haar werkwijzen en doelstellingen komen aan bod. De lezing wordt geïllustreerd met digitale foto’s en er is ruimte voor een gesprek en het stellen van vragen. Op 12 mei volgt een tweede lezing. Aanvang 20.30 uur.

 

Zondag 30 april

Op zondag 30 april is om 15.00 uur de presentatie van drie van de vier Zwaankleefaan-deelnemers van april. Namelijk van Gerda Geertens, Lorna Buckley en Droominee. In of bij de Jeruzalemkapel.

Lees verder >>

 

3 mei

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nadere gegevens op de pagina Projecten.

 

Vrijdag 5 mei

Exposant van Royen draagt gedichten voor die zij publiceert onder het pseudoniem Emiel van Staveren en belicht vanuit persoonlijk standpunt de relatie tussen woord en beeld, onderlinge tegenstellingen en overeenkomsten, en het belang van beide middelen. Aanvang 20.30 uur.