Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

3 mei 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Solo-expositie van Royen

26 april t/m 14 mei  

Beeldend kunstenaar van Royen tekent en schildert met uiteenlopende materialen op sterk wisselende formaten. Gedurende decennia ontstonden vrijwel uitsluitend abstracte werken, maar sinds twee jaar nemen figuratieve schilderijen en tekeningen een even prominente plek in. Figuratie naast abstractie, niet in plaats van, want de abstractie is niet afgeschreven. Lees verder >>


Komende Expositie

17 mei t/m 4 juni

VormVrij Print Klei

Marlieke Wijnakker exposeert 3D geprinte keramische objecten. Met de printer als gereedschap zijn vormen mogelijk die tot nu toe niet mogelijk waren.  De ontworpen vorm wordt laagje voor laagje opgebouwd. De afwerking gebeurt met de hand, zoals bij traditionele keramiek. De opening van de expositie is op zondagmiddag 21 mei, 15.00-17.00 uur.   Lees verder >>


Nieuws

Coordinator en vrijwilligers gezocht

De Firma Van Drie zoekt dringend vrijwilligers
Vrijwilligers zijn voor het functioneren van de Firma Van Drie heel belangrijk. Al tien jaren draaien wij uitsluitend op vrijwilligers die zich voor de Firma inzetten. De een met grote regelmaat, de ander meer incidenteel. Op dit moment hebben wij met enkele vacatures waarvoor we mensen zoeken. Zie de cite van de firmavoor de volledige tekst van de vacatures.
 
Algemeen Coördinator
De algemeen coördinator is dé centrale figuur binnen onze stichting die mensen en activiteiten met elkaar verbindt, enthousiasmeert en organiseert. Sinds enkele maanden hebben wij voor deze plek een vacature die dringend om invulling vraagt. Heb je sympathie voor de activiteiten van de Firma en organisatorisch talent; ben je enthousiast en kun je goed met mensen omgaan; ben je flexibel en heb je wekelijks vier tot acht uur beschikbaar, kijk dan eens naar de vacature op de site.
 
Gastvrouwen/gastheren
Wekelijks op vrijdagavond bieden wij Firmanten, vrienden en belangstellenden de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Meestal is er dan een programma in het teken van de actuele expositie. We zoeken daarvoor mensen die 1 x per maand of per 2 maanden, mensen willen ontvangen, een drankje inschenken enz. Ben je gastvrij en vind je het leuk om mee te werken anderen een gezellige avond te bezorgen? Kijk dan eens op de site.
 
Gastheren.gastvrouwen/surveillanten
Onze belangrijkste activiteit zijn onze exposities in onze eigen expositieruimte in Roodbol ( Achter de Kerk). Hiervoor is, zeker in de komende zomermaanden, behoorlijk wat belangstelling. Hiervoor zoeken wij mensen die het leuk vinden om mensen gastvrij te ontvangen en hen zo mogelijk wat over de expositie te vertellen. Ben je gastvrij en heb je af en toe een dagdeel beschikbaar? Kijk dan eens naar deze vacature.
 
Bestuurslid communicatie en PR
Geen enkele stichting kan zonder bestuur, zo ook bij de Firma. In het bestuur hebben we een vacature voor een bestuurslid die enige kennis heeft van communicatie en PR en deze kennis wil inzetten voor de Firma. Heb je belangstelling, kijk dan eens naar deze vacatureop de site.
 
Als geen van deze vacatures je aanspreekt, maar je wilt je graag op een andere manier inzetten voor de Firma, laat het ons weten. Stuur dan een mailtje met je ideeën en wat je zou willen doen naar voorzitter@firmavandrie.nl Dan kijken we met elkaar of we tot een goed inpassing kunnen komen, want bij de Firma kunnen we altijd goede hulp gebruiken.
 
Heb je zelf geen gelegenheid, maar ken je iemand die mogelijk belangstelling heeft voor een van deze vacatures? Wil je deze oproep dan naar haar of hem doorsturen? Dan help je ons enorm. Alvast dank voor je medewerking.
 
Wijnand Scholtens

Voorzitter Firma Van Drie


Firmanten in het nieuws

●●●Saskia Serle exposeert schilderijen op een expositie over het behoud van de oceanen bij BLOOM, Koninginnegracht 28, Den Haag. 13 mei tot 30 juni,

●●● Paul Boermans toont zijn fotografie tijdens de groepsexpositie Gouds Werk, locatie Gouwestein/Gouwestaete, van Bergen IJzendoornpark 7,van 3 maart tot 28 mei a.s. Samen met P.J. (Hans) den Hollander, schilderkunst en Anneke Vermaas-Huibers, keramiek. Ook is deze locatie opgenomen in de kunstroute Open Atelier Gouda, op 8 en 9 april a.s.

●●● Mieke de Haan exposeert van 15 januari tot 4 juni in Museum Gouda met werken die ruimte en tijd als thema hebben. Ze richt er ook een klein atelier in waar ze twee dagen per week schildert. Het Erasmusboek dat ze in de Jeruzalemkapel tekende, wordt gebonden door handboekbinder Wilma van Ipenburg en komt midden in de expositieruimte te liggen. Bezoekers kunnen bladeren in de digitale versie van dit kwetsbare kunstenaarsboek. Wie liever het ‘echte’ boek wil bekijken is welkom op zondagmiddagen, dan bladert Mieke het door voor liefhebbers. Op donderdag- en zondagmiddagen schildert ze in het museum. Zie www.miekedehaan.nl en/of www.museumgouda.nl.

 

 

 

 

Programma

3 mei

Veertiendaagse bijeenkomst modeltekenen. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Nadere gegevens op de pagina Projecten.

 

Vrijdag 5 mei

Exposant van Royen draagt gedichten voor die zij publiceert onder het pseudoniem Emiel van Staveren en belicht vanuit persoonlijk standpunt de relatie tussen woord en beeld, onderlinge tegenstellingen en overeenkomsten, en het belang van beide middelen. Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 12 mei

Tweede lezing door van Royen. Deze lezing handelt niet alleen over de uitgangspunten van de tentoongestelde werken, maar is ook een terugblik op de tentoonstelling en reacties van bezoekers komen aan bod, plus de vraag ' wat komt er na dit Goudse project?' Aanvang 20.30 uur.