Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

18 mei 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

VormVrij Print Klei

17 mei t/m 4 juni  

Marlieke Wijnakker exposeert 3D geprinte keramische objecten. Met de printer als gereedschap zijn vormen mogelijk die tot nu toe niet mogelijk waren.  De ontworpen vorm wordt laagje voor laagje opgebouwd. De afwerking gebeurt met de hand, zoals bij traditionele keramiek. De opening van de expositie is op zondagmiddag 21 mei, 15.00-17.00 uur.   Lees verder >>


Komende Expositie

7 juni t/m 2 juli

SALE 2017

De Firma van Drie presenteert tijdens het jaar van het 10-jarig bestaan een expositie van Reyer Janzweert en Edwin Vreeken, al jaren lang twee van de meest vooraanstaande en geliefde vrijwilligers van de Firma..   Lees verder >>


Nieuws

Gerrit Kloens overleden.

Op 7 mei is de Goudse kunstenaar Gerrit Kloens overleden. Hij is 81 jaar geworden.


Reis naar Kassel Documenta 14

Van 25 tot en met 27 augustus is er weer de mogelijkheid om met de Firma naar Kassel te gaan, voor Documenta 14. De kosten: Euro 290,- voor firmanten en vrienden; Euro 340,- voor externen, dat is inclusief 1 jaar lidmaatschap. Die prijzen zijn gebaseerd op deelname van minstens 22 personen. Aanmelden met een SMS naar 06-24358113 of via andre.groeneveld66@gmail.com Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●●Ton van de Coevering exposeert op vrijdag 9 juni 1 dag lang zijn potloodtekeningen onder de titel Subliem onschuldig onbekend. Middelblok 2 Gouderak, vanaf 16.00 uur. 

●●●Sylvia Leeflang doet t/m 28 mei mee aan een groepstentoonstelling in het Van der Togt Museum in Amsterdam.

●●●Casper Cammeraat exposeert tot 2 juni fotoprints in Galerie Alphen Art, Winkelcentrum De Ridderhof, di  t/m vr  12 tot 17, zaterdag 11 tot 17. Vanaf 25 mei exposeert hij ook foto's in Galerie Kunstzicht, Tussenzicht 3, Waddinxveen. Do  t/m  za 11 tot 17.

●●●Dindi van der Hoek, Brigitta Sandstrom en Ank van der Wal zijn door de selectie gekomen voor de Zomerexpo in museum De Fundatie in Zwolle! Vanaf eind mei.

●●●Saskia Serlé exposeert schilderijen op een expositie over het behoud van de oceanen bij BLOOM, Koninginnegracht 28, Den Haag. 13 mei tot 30 juni,

●●● Paul Boermans toont zijn fotografie tijdens de groepsexpositie Gouds Werk, locatie Gouwestein/Gouwestaete, van Bergen IJzendoornpark 7,van 3 maart tot 28 mei a.s.

●●● Mieke de Haan exposeert van 15 januari tot 4 juni in Museum Gouda met werken die ruimte en tijd als thema hebben. Ze richt er ook een klein atelier in waar ze twee dagen per week schildert. Het Erasmusboek dat ze in de Jeruzalemkapel tekende, wordt gebonden door handboekbinder Wilma van Ipenburg en komt midden in de expositieruimte te liggen.

Lees verder >>

 

 

 

 

Programma

Zondag 21 mei

Op 21 mei is er vanaf 15.00 u naast de Jeruzalemkapel een optreden van Paris-Nice, in het kader van Zwaankleefaan. In de band zingt Ria Volk, meideelneemster van het estafettekunstproject.

Lees verder >>

 

25 t/m 26 mei

Tijdens de keramiekdagevn geeft exposant Marlieke Wijnakker op donderdag en vrijdag een demonstratie van het 3D-printen van keramiek. In Roodbol, 14.00 uur.

 

Zondag 28 mei

Op zondag 28 mei vindt de eindpresentatie plaats van de Zwaankleefaan-deelnemers van deze maand: Esther de Vlam (mode) en Ria Volk (fotografie). 15.00 uur, in of bij de Jeruzalemkapel.

Lees verder >>