Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

5 juli 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

  artsensouveniers-619x250.jpg

Huidige Expositie

ART AND SOUVENIRS

 

Ook dit jaar organiseert de Firma Van Drie de vakantie- en zomerexpositie Art & Souvenirs. De drukbezochte tentoonstelling van eigen kunstenaars heeft de bedoeling om kunstliefhebbers en toeristen te verleiden iets aan te schaffen. De bezoeker wordt verrast met een grote diversiteit aan kunstwerken, die worden aangeboden voor kleine tot middelgrote prijzen. Onder andere schilderijen, tekeningen, sculpturen, keramiek en fotografie. Vanaf 5 juli t/m de derde week van augustus.


Komende Expositie

28 augustus t/m 17 september

Bodemschatten

De expositie Bodemschatten bevat schilderijen van Lidwine Dellaert en beelden van Marianne Lint. De opening is op vrijdag 1 september. De expositie is open van 28 augustus tot en met 17 september


Nieuws

Live muziek tijdens Art & Souvenirs

 

Tijdens Art & Souvenirs kunt u op een aantal vrijdagavonden live muziek bijwonen. Op 7 juli speelt saxofoonkwartet jazzy Saxy 4, afgewisseld met romantische Spaanse muziekstukken gespeeld door klassiek gitarist Arne Bakker. Aanvang 21.00 uur

Lees verder >>


Zwaankleefaan-expositie verlengd

De overzichtstentoonstelling van Zwaankleefaan is te zien van 6 juli t/m 20 augustus in de Jeruzalemkapel en de Schoolmeesterswoning. Dit bijzondere kunstproject is gestart in januari 2017 in het kader van 10 jaar Firma van Drie. Vanaf deze tijd was de eeuwenoude Jeruzalemkapel elke maand het levendige werkterrein van andere kunstenaars. In totaal werkten er veertien enthousiaste moderne kunstenaars uit verschillende disciplines.

Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●●Dindi van der Hoek, Brigitta Sandstrom en Ank van der Wal doen mee aan de Zomerexpo in museum De Fundatie in Zwolle. 24/5 t/m 31/8, di-zo 11-17.

●●●Saskia Serlé exposeert schilderijen op een expositie over het behoud van de oceanen bij BLOOM, Koninginnegracht 28, Den Haag. 13 mei tot 15 juli.

●●●Matthé van Oostrom doet in Zaltbommel mee aan het 2-jaarlijks kunstproject “Pracht in de gracht”. 15 juni tot en met begin september. In de singel rond de historische binnenstad zijn een 14-tal kunstwerken in het water geplaatst.

●●●Johan Sietzema vlocht van 12 tot 16 juni zijn "Aard-Truien of Grond-Vesten" van wilg en klei in de Heemtuin te Leiderdorp. Ze zijn daar nog te bezoeken/bekijken tot 30 oktober.
  


Expositiemogelijkheid in Warmond

Galerie Het Oude Raadhuis van Warmond, nodigt kunstenaars uit om zich aan te melden als eventuele exposant in 2018. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Geert Brouwer .

 

 

 

 

Programma

Vrijdag 7 juli

Het saxofoonkwartet Saxy 4 speelt deze avond in Roodbol, afgewisseld met romantische Spaanse muziekstukken door klassiek gitarist Arne Bakker. Aanvang  20.00 uur (Let op: vroeg!)

 

21 juli

Ook op vrijdagavond 21 juli is er livemuziek bij de Firma. Wie er komen spelen is nog niet bekend. Aanvang 20.30 uur.

 

Vrijdag 4 augustus

Het duo W2 (Double You Two) speelt deze avond alles wat we leuk vinden, uit allerlei verschillende genres. Met o.a. Wim Uljee. Aanvang 20.30 uur