Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

17 augustus 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

ART AND SOUVENIRS

 

Ook dit jaar organiseert de Firma Van Drie de vakantie- en zomerexpositie Art & Souvenirs. De drukbezochte tentoonstelling van eigen kunstenaars heeft de bedoeling om kunstliefhebbers en toeristen te verleiden iets aan te schaffen. De bezoeker wordt verrast met een grote diversiteit aan kunstwerken, die worden aangeboden voor kleine tot middelgrote prijzen. Onder andere schilderijen, tekeningen, sculpturen, keramiek en fotografie. Vanaf 5 juli t/m de derde week van augustus. Lees verder >>


Komende Expositie

28 augustus t/m 17 september

Bodemschatten

De expositie Bodemschatten bevat schilderijen van Lidwine Dellaert en beelden van Marianne Lint. De opening is op vrijdag 1 september. De expositie is open van 28 augustus tot en met 17 september


Nieuws

Expositie Modeltekenen bij start nieuwe seizoen

Twee keer per maand organiseert Firma Van Drie op de woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen. Er wordt gewerkt naar naaktmodel. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt in het pand van de Firma intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Er wordt zelfstandig gewerkt, het is geen cursus. De directe studies en werken van de tekenaars die het afgelopen seizoen hebben meegedaan met de modeltekenavonden, worden getoond in een expositie van 23 t/m 27 augustus.

Lees verder >>


Zwaankleefaan, De Film

Op zaterdag 19 augustus wordt in de Jeruzalemkapel de film 'Zwaankleefaan'  vertoond. In deze documentaire zijn de kunstenaars die vanaf januari meededen aan Zwaankleefaan  geportretteerd. Het is een 75 minuten durende HKT-produktie, van de mannen achter zes prachtige portretten van Goudse Kunstenaars. Aanvang: 20.30 uur. Toegang: gratis. 


Open Ateliers Gouda

Op 30 september en 1 oktober is er weer een Open Atelier Route in Gouda. Voor kunstenaars die niet zelf een atelier hebben is er wellicht nog de mogelijkheid om in de Jeruzalemkapel en omringende gebouwen te exposeren. Neem daarvoor contact op met laura.pastoor@xs4all.nl

Ruimte in de Agnietenkapel kan gehuurd worden via de Stichting GoudArt


Zwaankleefaan-expositie verlengd

De overzichtstentoonstelling van Zwaankleefaan is te zien van 6 juli t/m 20 augustus in de Jeruzalemkapel en de Schoolmeesterswoning. Dit bijzondere kunstproject is gestart in januari 2017 in het kader van 10 jaar Firma van Drie. Vanaf deze tijd was de eeuwenoude Jeruzalemkapel elke maand het levendige werkterrein van andere kunstenaars. In totaal werkten er veertien enthousiaste moderne kunstenaars uit verschillende disciplines.

Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●●Ellen Pattenier en Jan van Lokhorst exposeren in museum Gouda tot 7 januari. In de exposite 'Vrij Spel' is keramisch werk van Ellen te zien en hangen schilderijen van Jan. Maar ze werkten ook samen, wat expressief beschilderde keramische objecten opleverde.

●●●T/m 22 oktober wordt in Museum Gouda een korte film van Jaap Mees vertoond bij de expositie 'Op Scherp'.

●●●Dindi van der Hoek, Brigitta Sandstrom en Ank van der Wal doen mee aan de Zomerexpo in museum De Fundatie in Zwolle. 24/5 t/m 31/8, di-zo 11-17.

●●●Matthe van Oostrom doet in Zaltbommel mee aan het 2-jaarlijks kunstproject “Pracht in de gracht”. 15 juni tot en met begin september. In de singel rond de historische binnenstad zijn een 14-tal kunstwerken in het water geplaatst.

●●●Johan Sietzema vlocht van 12 tot 16 juni zijn "Aard-Truien of Grond-Vesten" van wilg en klei in de Heemtuin te Leiderdorp. Ze zijn daar nog te bezoeken/bekijken tot 30 oktober.

 

 

 

 

Programma

Vrijdag 18 augustus

Rob de Keizer en Robert Kluivers vormen samen Rob's Roots. We kunnen op een drum- en percussieset allerlei natuurlijke Afrikaanse sfeerritmes verwachten, met zang en mondharmonica. Aanvang 20.30 uur.

 

Zaterdag 19 augustus

Op zaterdag 19 augustus wordt het filmisch verslag van Zwaankleefaan vertoond in de Jeruzalemkapel. Een HKTproduktie. Entree gratis. 20.30 uur.

 

Vrijdag 25 augustus

20.30 uur: opening van expositie met resultaten van modeltekenproject. Met dans van Fernando Oliveira. Aansluitend vanaf 21.00 uur de mogelijkheid om kennis te maken met modeltekenen. Zelf materiaal meenemen.