Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

6 januari 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Schijnbaar niets, foto's van Ria Volk

21 december t/m 8 januari

In 2004 kocht Ria Volk een Sony V1, een kleine digitale camera die zij vanaf 2005 dag en nacht bij zich heeft. Ze fotografeert met de gekaderde blik van een kunstenaar en met het oog van een toeschouwer mensen, dieren en objecten om haar heen. Door de foto's achter elkaar te projecteren, ontstaat een beeldverhaal. Dit verhaal wordt vergezeld door een korte tekst, die Volk éénzinsliedjes noemt. Lees verder >>


Komende Expositie

10 t/m 29 januari

Gevarieerde tentoonstelling Op gevoel

 

Van 10 tot enmet 29 januari is bij de Firma Van Drie de expositie Op gevoel te bezichtigen. Deze expositie is samengesteld door tentoonstellingsmaker Sjakolien ten Tije en laat werken zien van een viertal kunstenaars.

 

van-lokhorst-2-vierkant.jpgIn pand Roodbol zijn kleurrijke schilderijen van olieverf op linnen van Jan van Lokhorst en de bijzondere sculpturen, hout of steen gecombineerd met plexiglas, van Diederik Storms te zien. Bij de entree en in de tuin van Museum Gouda staan cortenstaal objecten van Leo Gerritsen. In het voorportaal van pand Roodbol worden enkele werken van keramist Witte van Leeuwen geëxposeerd.


Nieuws

Veelzijdige website met opvallende kunstenaarsprofielen

De Firma Van Drie heeft een nieuwe website, www.firmavandrie.nl. Vormgegeven in dezelfde stijl als deze nieuwsbrief. Een website met heel veel informatie en beeldmateriaal. 


Op de website nemen de profielen van kunstenaars een in het oog springende plaats in. Bovenaan bijna alle pagina's verschijnen en verdwijnen in toevallige volgorde kunstwerken. Wie op een kunstwerk klikt, ziet het hele profiel van de betreffende kunstenaar.

 

nieuwe-website2.jpg

Verder zijn er allerlei zoekmogelijkheden om uit te komen bij een kunstenaar of een bepaald type kunstwerk.

 

De kunstenaars van de Firma Van Drie die materiaal inleverden voor een profiel, ontvangen dezer dagen een e-mail met inloggegevens waarmee zij hun profiel zelf up-to-date kunnen houden. Kunstenaars van de Firma Van Drie die nog geen profiel hebben, kunnen gegevens en beeldmateriaal insturen met behulp van het formulier dat is te downloaden van de website.


Nieuwsbrief nieuwe stijl

Dit is de eerste digitale nieuwsbrief in een nieuw jasje. Hij is nauw verbonden met de nieuwe website van de Firma Van Drie. Klik je op een link 'lees verder', dan kom je op een pagina van de site. De nieuwsbrief verschijnt niet langer wekelijks, maar iedere maand. De meest actuele informatie over het programma van de Firma Van Drie vind je steeds op de website.

Lees verder >>


Eerste online expositie

'Vierkante landschappen' van Kees Vossestein is de eerste online expositie op de nieuwe website van de Firma Van Drie. Naast de tentoonstellingen in pand Roodbol heeft de Firma voortaan een extra tentoonstellingsruimte op het web.

Lees verder >>


Creatieve bedrijfsruimte

studio-s.jpgBent u op zoek naar een eigen werkruimte in hartje Gouda, in een pand met uitstraling in een inspirerende omgeving? Music Art Centre Gouda studio’s heeft vijf mooie ruimtes te huur voor een brede doelgroep van vormgevers in de creatieve sector. Van kunstenaar tot architect, ieder vindt hier een fijne werkplek.

Lees verder >>

 

 

 

 

Programma

Exposities

21 december t/m 8 januari
Schijnbaar niets

Expositie Schijnbaar niets. In 2004 kocht Ria Volk de Sony V1, een kleine digitale camera die zij vanaf 2005 dag en nacht bij zich heeft. Ze fotografeert met de gekaderde blik van een kunstenaar en het oog van een toeschouwer dingen en mensen om haar heen.

11 t/m 29 januari
Op gevoel

De expositie is samengesteld door tentoonstellingsmaker Sjakolien ten Tije. Er zijn werken te zien van vier kunstenaars: Jan van Lokhorst, Diederik Storms, Leo Gerritsen en Witte van Leeuwen.

21 januari
World Wide Sketchcrawl

Voor informatie over Sketschcrawl in Gouda (vanaf 10.00 uur) zie sketchcrawlgouda.blogspot.com.


Vrijdagavondactiviteiten

6 januari
Nieuwjaarsborrel

Aanvang 20.00 uur in pand Roodbol. Het afgelopen jaar was een druk jaar voor de Firma Van Drie met veel exposities, concerten, dansavonden, etentjes in de GasthuisKeuken, evenementen en allerlei andere kunstenaarsinitiatieven.

Lees verder >>

13 januari
Opening Op gevoel

De tentoonstelling Op gevoel wordt geopend met een unplugged optreden van Just Jazz Friends. 21.00 uur in pand Roodbol.

20 januari
Performance Jan Graafland

In het kader van de tentoonstelling 'Op gevoel' verzorgt dichter Jan Graafland een poëtische performance. 21.00 uur in pand Roodbol.

Excursies

augustus of september
Excursie naar Documenta

In 2012 wordt in het Duitse Kassel de Documenta (13) gehouden. Net als vijf jaar geleden hoopt de Firma Van Drie een excursie naar deze expositie te verzorgen. Waarschijnlijk in augustus of september.