Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

31 augustus 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

  dellaert-619.jpg

Huidige Expositie

Bodemschatten

28 augustus t/m 17 september  

lint-100.jpgDe expositie Bodemschatten bevat schilderijen van Lidwine Dellaert en beelden van Marianne Lint. De opening, door Gerard de Kleijn, is op vrijdag 1 september. 20.30 uur. De expositie is open van 28 augustus tot en met 17 september. Marianne Lint is al ruim 30 jaar beeldhouwer, muziek is een belangrijke inspiratiebron bij het ontwerpen van haar beelden, meestal zelf gespeelde pianomuziek. De bewegingen uit de muziek worden gevangen in steen en brons. Lidwine Dellaert is gefascineerd door de sporen die de geschiedenis achterlaat. Ze verzamelt op bijzondere locaties grond en plantmateriaal, die ze verwerkt in haar kunst.


Komende Expositie

20 september t/m 15 oktober

Recent werk van Sylvia Leeflang

Uit het recent gemaakte werk van Sylvia Leeflang is een mooie serie te zien van zwervers uit Amsterdam en de serie 'Meisjes', levensgroot uitgevoerd. Deze werken tonen haar betrokkenheid en tegelijk de kwetsbaarheid van de mens. Ze zijn voor een groot deel in zwart/wit geschilderd en getekend met soms een beetje kleur toegevoegd.  Lees verder >>


Nieuws

Oproep deelnemers Gouda op stelten

Op 23 november 2017 vindt de 11e Waterconferentie plaats, in de Sint Jan. Het thema van dit jaar is 'Dalende bodem en Klimaatverandering'. Aan het eind van de middag maken we een waterwandeling van de Sint Jan via de Torenstaat, Wijdstraat, Markt, Korte en Lange Groenendaal en Looierspoort naar de Spiegeltent. We willen langs de route niet alleen de problematiek illustreren, maar ook laten zien dat de problematiek inspiratie oplevert voor kunstenaars. Lees verder >>


Nieuw seizoen modeltekenen

Twee keer per maand organiseert Firma Van Drie op de woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen. Er wordt gewerkt naar naaktmodel. Met een groepje van ongeveer acht personen wordt in het pand van de Firma intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Er wordt zelfstandig gewerkt, het is geen cursus.Lees verder >>


Exposeren in Roodbol?

Er is nog ruimte voor firmanten die willen exposeren in 2018 in pand Roodbol. Je kunt je aanmelden bij de tentoonstellingscommissie.


Open Ateliers Gouda

Op 30 september en 1 oktober is er weer een Open Atelier Route in Gouda. Voor kunstenaars die niet zelf een atelier hebben is er wellicht nog de mogelijkheid om in de Jeruzalemkapel en omringende gebouwen te exposeren. Neem daarvoor contact op met laura.pastoor@xs4all.nl

Ruimte in de Agnietenkapel kan gehuurd worden via de Stichting GoudArt


Firmanten in het nieuws

●●●Ellen Pattenier en Jan van Lokhorst exposeren in museum Gouda tot 7 januari. In de exposite 'Vrij Spel' is keramisch werk van Ellen te zien en hangen schilderijen van Jan. Maar ze werkten ook samen, wat expressief beschilderde keramische objecten opleverde.

●●●T/m 22 oktober wordt in Museum Gouda een korte film van Jaap Mees vertoond bij de expositie 'Op Scherp'.

●●●Johan Sietzema vlocht van 12 tot 16 juni zijn "Aard-Truien of Grond-Vesten" van wilg en klei in de Heemtuin te Leiderdorp. Ze zijn daar nog te bezoeken/bekijken tot 30 oktober.

 

 

 

 

Programma

Vrijdag 1 september

20.30 uur Opening  tentoon- stelling BODEMSCHATTEN van Marianne Lint en Lidwine Dellaert door ex-museumdirecteur Gerard de Kleijn. Muzikale omlijsting door het Lemanensemble, piano en viool. 

 

Vrijdag 8 september

Gesprek met Lidwine Dellaert en Marianne Lint, exposanten van BODEMSCHATTEN, over de achtergronden van hun werk. 20.30 uur.

 

Zondag 10 september

Opening tentoonstelling van recent afgestudeerden van kunstacademies Rotterdam en Den Haag in de Jeruzalemkapel

 

Vrijdag 15 september

Soos- avond in pand Roodbol, geen programma. 20.30 uur.

 

Zondag 17 september

15.00-17.00 uur finissage van de tentoonstelling BODEMSCHATTEN, feestelijke afsluiting met een hapje en een drankje.