Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

14 september 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Bodemschatten

28 augustus t/m 17 september  

De expositie Bodemschatten bevat schilderijen van Lidwine Dellaert en beelden van Marianne Lint. De expositie is open van 28 augustus tot en met 17 september. Marianne Lint is al ruim 30 jaar beeldhouwer, Muziek is een belangrijke inspiratiebron bij het ontwerpen van haar beelden, meestal zelf gespeelde pianomuziek. De bewegingen uit de muziek worden gevangen in steen en brons. Lidwine Dellaert is gefascineerd door de sporen die de geschiedenis achterlaat. Ze verzamelt op bijzondere locaties grond en plantmateriaal, die ze verwerkt in haar kunst.


Komende Expositie

20 september t/m 15 oktober

Recent werk van Sylvia Leeflang

Uit het recent gemaakte werk van Sylvia Leeflang is een mooie serie te zien van zwervers uit Amsterdam en de serie Meisjes, levensgroot uitgevoerd. Deze werken tonen haar betrokkenheid en tegelijk de kwetsbaarheid van de mens. Ze zijn voor een groot deel in zwart/wit geschilderd en getekend met soms een beetje kleur toegevoegd. Lees verder >>


Nieuws

Oproep: kunst voor Stad op stelten

Op 23 november 2017 vindt de 11e Waterconferentie plaats, in de Sint Jan, met als titel 'Stad op stelten'. Het thema van dit jaar is Dalende bodem en Klimaatverandering. Aan het eind van de middag maken we een waterwandeling naar de Spiegeltent. We willen langs de route niet alleen de problematiek illustreren, maar met kunstwerken ook laten zien dat de problematiek inspiratie oplevert voor kunstenaars. Lees verder >>


Kunst op de Duurzaamheidsdag

Zijn er kunstenaars die willen deelnemen aan de Duurzaamheidsdag, op zaterdag 28 oktober 2017 van 11.00 tot 16.00 uur in het Coornhert Gymnasium, Jan van Renesseplein 1 ? De organisatoren van de Duurzaamheidsdag zijn (ook) nieuwsgierig naar de relatie tussen Duurzaamheid en Kunst. Graag stellen zij ruimte beschikbaar aan kunstenaars om hun werk te presenteren, te verkopen, het ter plekke te maken en bezoekers uit te nodigen mee te denken en mee te doen. Lees verder >>


Expositie "Nieuwe Oogst" in Jeruzalemkapel

Van 7 t/m 29 september exposeren vijf pas afgestudeerden aan de kunstacademies van Den Haag en Rotterdam in de Jeruzalemkapel. Do t/m zo, 12.00-17.00 uur. De expositie is georganiseerd door de Firma van Drie. Lees verder >>


Nieuw seizoen modeltekenen

Twee keer per maand organiseert Firma Van Drie op de woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen. Er wordt gewerkt naar naaktmodel. Er wordt zelfstandig gewerkt, het is geen cursus. Wie het leuk vindt om ook mee te doen met modeltekenen: een nieuwe serie avonden start 27 september. 20.00 t/m 22.30 uur. Je kunt per keer of met korting 6 of 12 avonden meedoen. De tweede avond is op 11 oktober. Vooraf wel opgeven bij Tineke Prins tinekeprins@gmail.com.


Exposeren in Roodbol?

Er is nog ruimte voor firmanten die willen exposeren in 2018 in pand Roodbol. Je kunt je aanmelden bij de tentoonstellingscommissie.


Firmanten in het nieuws

●●●Theo Hoogwerf-Boomzinger, Claudia Huft, Ingrid Thies en Arjenne Vossepoel doen mee aan de tentoonstelling 'beeld & taal', in Ontmoetingscentrum DeTuyter, Nachtegaalstraat 8, Krimpen a/d IJssel. 16 sept-20 okt. Opening 16 sept, 15.00 u.

●●●Ellen Pattenier en Jan van Lokhorst exposeren in museum Gouda tot 7 januari. In de exposite 'Vrij Spel' is keramisch werk van Ellen te zien en hangen schilderijen van Jan. Maar ze werkten ook samen, wat expressief beschilderde keramische objecten opleverde.

●●●T/m 22 oktober wordt in Museum Gouda een korte film van Jaap Mees vertoond bij de expositie 'Op Scherp'.

●●●Johan Sietzema vlocht van 12 tot 16 juni zijn "Aard-Truien of Grond-Vesten" van wilg en klei in de Heemtuin te Leiderdorp. Ze zijn daar nog te bezoeken/bekijken tot 30 oktober.

 

 

 

 

Programma

Vrijdag 15 september

soosavond in pand Roodbol, geen programma

 

Zondag 17 september

15.00-17.00 uur finissage van de tentoonstelling BODEMSCHATTEN, feestelijke afsluiting met een hapje en een drankje.

 

Vrijdag 22 september

20.00 uur: opening van de expositie van Sylvia Leeflang

 

Woensdag 27 september

Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen: 20.00-22.30 uur. Dit is de eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je wel eerst aan bij Tineke Prins, tinekeprins@gmail.com.

 

Vrijdag 29 september

In het kader van de expositie van Sylvia Leeflang is er op deze vrijdagavond een lezing over kunstenaressen in de 19e eeuw, in het bijzonder over hun rol in de schilderkunst. 20.00 uur.

 

30 september t/m 1 oktober

Open Ateliers in Gouda

 

Vrijdag 6 oktober

Vanaf 20.00 uur is er een lezing over de invloed van Holbein en zijn navolgers op het werk van Sylvia Leeflang. Roodbol.