Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

7 december 2017

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

LichtKunstGouda 2017: X-treem

14 t/m 29 december  

In deze 6e editie presenteert kunststichting Firma van Drie voor haar 10-jarig jubileum dit jaar 10 lichtkunstwerken en installaties met het thema ‘X-treem’. Na uitsluitend wit in 2016, worden in deze editie extreem veel kleur en andere extremiteiten in lichtkunst getoond. Een aantal kunstenaars heeft zich hierbij laten inspireren door het extreem gewelddadige wereldnieuws van dit jaar. Lees verder >>


Komende Expositie

4 januari t/m 21 december

Expositie firmantenboek

De eerste expostite in het nieuwe jaar draait om de bijdragen aan het firmantenboek. Het boek wordt bij de opening van de tentoonstelling gepresenteerd.


Nieuws

Workshop lichtkunst in aanloop naar LichtKunstGouda X-treem!

Lijkt het je leuk om zelf een lichtkunstwerk te maken? Doe dan mee met de workshop 'lichtkunst' als voorproefje op de expositie LichtKunstGouda die van 14 t/m 29 december wordt gehouden. Dat kan op zaterdag 9 december, van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens de workshop, met Robert Roelink als begeleidend kunstenaar, zal een nieuw lichtkunstwerk worden gemaakt. Lees verder >>


Oproep kunstproject Jeruzalemkapel

Heb je zin om mee te helpen aan de realisatie van een groot gesammtwerk? Voor het kunstproject 'Uit-zicht'​ dat januari t/m maart 2018 plaatsvindt in de Jeruzalemkapel zoeken we nog mensen. Het project draait om de positie van ouderen in onze samenleving en betrekt ​hen ook nadrukkelijk bij het realiseren van dit project.

Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●●Ellen Pattenier en Jan van Lokhorst exposeren in museum Gouda tot 7 januari. In de exposite 'Vrij Spel' is keramisch werk van Ellen te zien en hangen schilderijen van Jan. Maar ze werkten ook samen, wat expressief beschilderde keramische objecten opleverde.

●●● tm 17 december exposeert Arjenne Vossepoel bij een groepsexpositie in Grang Paul Art, Handelskade 13-14, Den Bosch o.a. 300 inkttekeningen in pergamijnzakjes. Open do tm zo 13.00 - 17.00 Van harte welkom!

●●●Arjenne Vossepoel doet met haar werk 'Reflectie' mee aan de Lichtkunstmanifestatie Winterlicht in het Julianapark in Schiedam. 14-16 dec, open 17.00-22.00 uur.

 

 

 

 

Programma

9 december

Robert Roelink begeleidt bij de Firma van Drie een workshop Lichtkunst maken. Van 14.00 tot 16.00 uur. Zie Nieuws voor meer informatie.

 

14 december

Op 14 december wordt de expostie LichtKunstGouda 2017 geopend door Marc de Beijer, directeur museum Gouda. Dit gebeurt om 17.00 uur  in de museumtuin.

 

15 december

Tijdens de Kaarsjesavond is Lichtkunst extra lang open: van 14.00 tot 22.00 uur.

 

20 december

In verband met Lichtkunst is er geen modeltekenen. De volgende gelegenheid is op 10 januari