Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

8 januari 2018

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Jubileumtentoonstelling

4 t/m 21 januari  

De Goudse Kunststichting Firma Van Drie bestond in 2017 tien jaar. De afgelopen tien jaar hebben veel vrijwilligers en kunstenaars zich met hart en ziel ingezet. Zij maken met elkaar “de Firma”. De Firmanten zijn niet alleen het hart, maar ook een groot deel van de handen die de Firma Van Drie maken. Alle reden om hen eens extra in het zonnetje te zetten en hun werk onder de aandacht te brengen bij het publiek. De tentoonstelling is te zien van 5 t/m 21 januari in het pand Roodbol van de Firma Van Drie.  Lees verder >>


Komende Expositie

24 januari t/m 18 februari

Waterig

WATERIG is een groepstentoonstelling van ruim 25 kunstenaars van de Firma Van Drie, die van 24 januari t/m 18 februari wordt gehouden tijdens het sterrenbeeld Aquarius. De titel verwijst niet alleen naar dit sterrenbeeld (20 jan.-18 febr.), maar ook naar het uiterlijk van het tentoongestelde werk. Van iedere deelnemer is een werk te zien dat een waterige of open, transparante uitstraling heeft.


Nieuws

Nieuwjaarsborrel / Afsluiting jubileumjaar

Vrijdag 12 januari, 20,30 uur in Roodbol: Nieuwjaarsborrel en afsluiting jubileumjaar, plus presentatie jubileumboekje. In het boekje is werk van 99 leden van De Firma opgenomen. De expositie bestaat uit werken die in het boek staan.


Kunstproject 'Uit-Zicht'

Uit-Zicht is een project van de kunststichting Firma Van Drie. Het project vindt plaats van januari tot en met maart 2018. Tijdens deze periode is de Jeruzalemkapel geopend voor publiek op donderdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur. De toegang is gratis.Doel van het kunstproject Uit-Zicht is door middel van kunst aandacht vragen voor de positie van ouderen. Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●●Loes Huis in 't Veld doet mee aan de expositie 'Printkeunst' in museum Joure (t/m 9 sept) en in Tresoar in Ljouwert (Leeuwarden, t/m 31 december). Ze is een van de 40 kunstenaars die daar bijzonder drukwerk exposeren. Dit gebeurt in het kader van Leeuwarden Cultureel Hoofdstad van Europa.


Frequentie Nieuwsbrief

In 2018 zal de Nieuwsbrief van De Firma meer het ritme van de expositiewisselingen volgen. De Nieuwsbrief verschijnt in het vervolg rond de opening van een nieuwe expositie in Roodbol. De brief wordt gewoonlijk op maandag of dinsdag verstuurd. Daarnaast verschijnen extra nieuwsbrieven wanneer daar aanleiding voor is.


Firma zoekt nieuwe secretaris

De huidige bestuurssecretaris stopt met haar werkzaamheden. De Firma Van Drie zoekt een nieuwe. Informeer bij het bestuur of info@firmavandrie.nl

 

 

 

 

Programma

Woensdag 10 januari

Modeltekenen in Schoolmeesterswoning (NB!!!) vanaf 20.00 uur. Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen. Er wordt gewerkt naar naaktmodel. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je wel eerst aan bij Tineke Prins, tinekeprins@gmail.com.

 

Vrijdag 12 januari

20.30 uur, Roodbol: Nieuwjaarsborrel en presentatie jubileumboekje

 

Woensdag 24 januari

Modeltekenen in Roodbol vanaf 20.00 uur. Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen. Er wordt gewerkt naar naaktmodel. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je wel eerst aan bij Tineke Prins, tinekeprins@gmail.com.

 

Zondag 28 januari

15.00 uur: Opening expositie 'Waterig' in Roodbol.