Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

24 januari 2018

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Huidige Expositie

Waterig

24 januari t/m 18 februari  

WATERIG is een groepstentoonstelling van ruim 25 kunstenaars van de Firma Van Drie, die wordt gehouden n.a.v het sterrenbeeld Aquarius. De titel verwijst niet alleen naar dat sterrenbeeld (20 jan. - 18 febr., de periode waarin de tentoonstelling valt) maar ook naar het uiterlijk van het tentoongestelde werk. In dit kader zijn de samenstellers van deze tentoonstelling op zoek gegaan naar werken met juist die eigenschappen die water zo kenmerken. Je vindt er dus alleen werken die helder, vloeiend, golvend, druipend, klotsend, transparant en stromend zijn. Met andere woorden: WATERIG.


Komende Expositie

21 februari t/m 11 maart

Rien Potters en Menno Meijer

 


Nieuws

Voorjaarseditie Open Atelier Gouda

In het weekeinde van 14 en 15 april 2018 organiseert de Stichting GoudArt opnieuw een voorjaarseditie van Open Atelier Gouda. Omdat er altijd (potentiële) deelnemers zijn die  niet beschikken over een eigen locatie in de binnenstad en ook als gastexposant nergens terecht kunnen, heeft de Stichting GoudArt voor hen de Agnietenkapel als locatie vastgelegd voor het OAG-weekend.

Lees verder >>


Jubileumboekjes

Tijdens de nieuwjaarsborrel op vrijdag 12 januari jl. zijn de jubileumboekjes uitgereikt aan firmanten, vrienden en vrijwilligers. Degenen die niet aanwezig waren kunnen hun boekje ophalen bij de Firma (pand Roodbol) tijdens de  openingstijden (woensdag tot en met vrijdag van 12.00 - 17.00 uur). Het  is ook mogelijk om extra boekjes te kopen. De boekjes kosten € 3,00 per stuk. Voor derden kosten de boekjes € 5,00.


Firma zoekt nieuwe secretaris

Het bestuur van de Firma Van Drie zoekt een nieuwe, enthousiaste secretaris die ons bestuur komt aanvullen en versterken.  

Lees verder >>


Nieuwe galerie Bodegraven

Op 12 januari is een nieuwe POP-UP Galerie geopend in de Kerkstraat 22 te Bodegraven. Hier kunt u onder andere werk van Jannie van Essen (textiel), Marry Buiks (glasobjecten) en Herman Kooistra (fotografie) vinden. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 12.00 uur - 17.00 uur en op afspraak


Firmanten in het nieuws

●●●Loes Huis in 't Veld doet mee aan de expositie 'Printkeunst' in museum Joure (t/m 9 sept) en in Tresoar in Ljouwert (Leeuwarden, t/m 31 december). Ze is een van de 40 kunstenaars die daar bijzonder drukwerk exposeren. Dit gebeurt in het kader van Leeuwarden Cultureel Hoofdstad van Europa.

●●●Marry Buiks, Jannie van Essen en Kees Hendriks exposeren, tezamen met regionale kunstenaars, tot en met maart in de POP-UP Galerie aan Kerkstraat 22 in Bodegraven. vrijdag en zaterdag open van 1200 tot 1700.

●●●Tineke van Hattem exposeert tot en met 16 februari in het Filmhuis Gouda schilderijen en pasteltekeningen.

●●●Herre Methorst is in oktober 2017 winnaar geworden van de ADAF (Annual Durtch Art Fair). Tijdens deze Fair heeft hij de AXA Art Talent Award in ontvangst mogen nemen.


Kunstproject 'Uit-Zicht'

Uit-Zicht is een project van de kunststichting Firma Van Drie. Het project vindt plaats van januari tot en met maart 2018. Tijdens deze periode is de Jeruzalemkapel geopend voor publiek op donderdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur. De toegang is gratis.Doel van het kunstproject Uit-Zicht is door middel van kunst aandacht vragen voor de positie van ouderen. De deelnemende kunstenaars zijn Jan Mostert, Mirjam Lampe, Marie Lexmond, Harry Stangenberger, Petra Werlich  en Sylvia Leeflang. Lees verder >>

 

 

Programma

Woensdag 24 januari

Modeltekenen in Roodbol vanaf 20.00 uur. Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen. Er wordt gewerkt naar naaktmodel. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je wel eerst aan bij Tineke Prins, tinekeprins@gmail.com.

 

Zondag 28 januari

15.00 uur: Opening expositie 'Waterig' in Roodbol.

 

Zondag 4 februari

Op 4 februari om 15.00 uur treedt gitarist Jan Mostert op in de Jeruzalemkapel. Dit gebeurt in het kader van het kunstproject 'Uit zicht'. Toegang gratis.

 

Woensdag 7 februari

Modeltekenen in Roodbol vanaf 20.00 uur. Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst naaktmodeltekenen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je wel eerst aan bij Tineke Prins, tinekeprins@gmail.com.

 

Vrijdag 9 februari

Op vrijdag 9 februari komen de 3 Mixketiers een dansavond verzorgen in pand Roodbol van de Firma Van Drie voor de 40+ers onder ons. Ze komen met zijn tweeen. De 3 Mixketiers beginnen om 21.00 uur en gaan door tot in de kleine uurtjes.