Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

20 februari 2018

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Contrast: Rien Potters en Paul Stamps

21 februari t/m 11 maart  

Rien Potters (schilderijen) en Paul Stamps (beelden) tonen hun werk op de expositie ' Contrast', van 21 februari tot en met 11 maart. De opening is op vrijdagavond 23 februari. Daarbij zal Arjenne Vossepoel enkele van haar teksten voordragen, soms begeleid door 3qART. De teksten zijn samen met de exposanten speciaal geselecteerd voor deze expositie. Op vrijdagavond 9 maart is er een optreden van de Schuurband, bestaand uit Dirk Killian, Ab Gouwens, Jan de Jager en Paul Stamps. Lees verder >>


Komende Expositie

12 maart t/m 1 april

Expositie nieuwe firmanten

Van 12 maart tot en met 1 april exposeren vijf nieuwe firmanten in Roodbol. Om welke firmanten het gaat is bij het verschijnen van deze nieuwsbrief nog niet bekend.


Nieuws

Deelname Open Atelierweekend 14 en 15 april

In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 april 2018 organiseert de Stichting GoudArt een voorjaarseditie van Open Atelier Gouda. Dit jaar zijn zowel pand Roodbol als de Jeruzalemkapel/Schoolmeesterswoning beschikbaar voor firmanten  die geen eigen atelier in de binnenstad hebben. Deelname is gratis. Wil je vermeld worden in de deelnemersfolder en op de website dan kost dat € 25,00. Wil je deelnemen?  Meld je dan per mail aan bij Laura Pastoor; coordinator@firmavandrie.nl


Problemen mailadres

Het mailadres van de firma blijkt al enige tijd niet meer te werken. Meldingen voor de rubriek 'Firmanten in het nieuws' kunnen daarom voorlopig rechtstreeks naar de redacteur: paulminkjan@gmail.com


Kunstproject 'Uit-Zicht'

In het kader van het kunstproject Uit-Zicht in en rond de Jeruzalemkapel is er op 4 maart om  15.00 u. een performance van Petra Werlich en om 17.30 uur kan er voor voor 7 euro vegetarisch gegeten worden. Op 25 maart is om 15.00 uur de Finissage van Uit-zicht. De expositie blijft open t/m 2 april, tot 17.00 uur.

Uit-Zicht is een project van de kunststichting Firma Van Drie. Het project vindt plaats van januari tot en met maart 2018.

Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●●Mieke de Haan exposeert t/m 10 maart in de Garenspinnerij aan de Turfsingel in Gouda. Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 23.00 uur, zaterdag: 09.00 - 15.00 uur, zondag gesloten.

●●●Loes Huis in 't Veld doet mee aan de expositie 'Printkeunst' in museum Joure (t/m 9 sept) en in Tresoar in Ljouwert (Leeuwarden, t/m 31 december). Ze is een van de 40 kunstenaars die daar bijzonder drukwerk exposeren. Dit gebeurt in het kader van Leeuwarden Cultureel Hoofdstad van Europa.

●●●Marry Buiks, Jannie van Essen en Kees Hendriks exposeren, tezamen met regionale kunstenaars, tot en met maart in de POP-UP Galerie aan Kerkstraat 22 in Bodegraven. vrijdag en zaterdag open van 1200 tot 1700.

 

 

 

 

 

 

 

Programma

21 februari

Modeltekenen in Roodbol vanaf 20.00 uur. Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst naaktmodeltekenen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je wel eerst aan bij Tineke Prins, tinekeprins@gmail.com.

 

Vrijdag 23 februari

De opening van de expositie ' Contrast' , vanaf 20.30 uur door Arjenne Vossepoel. Ze zal  enkele van haar teksten voordragen, soms begeleid door 3qART. De teksten zijn samen met de exposanten speciaal geselecteerd voor deze expositie.

 

Zondag 4 maart

In het kader van het kunstproject Uit-Zicht (in en rond de Jeruzalemkapel) is daar op 4 maart om 15.00 u. een performance van Petra Werlich. Daarna kan er om 17.30 uur voor 7 euro vegetarisch gegeten worden.

 

7 maart

Modeltekenen in Roodbol vanaf 20.00 uur. Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst naaktmodeltekenen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je wel eerst aan bij Tineke Prins, tinekeprins@gmail.com.

 

Vrijdag 9 maart

Op vrijdagavond 9 maart is er een optreden van de Schuurband, bestaand uit Dirk Killian, Ab Gouwens, Jan de Jager en Paul Stamps. Ze spelen bv nummers van Neil Young, The Doors en J.J Cale,