Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

13 maart 2018

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

SPRING: Expositie nieuwe firmanten

12 maart t/m 1 april  

Van 12 maart tot en met 1 april exposeren vijf nieuwe firmanten in Roodbol. Het zijn: Karin de Rooy - litho's, Louky Scheltema - glas en kunststof, Marc Vercouteren - olieverfschilderijen, Marry Buiks - glasobjecten, Rob Bijleveld - beelden. De opening wordt verricht door Wijnand Scholtens op zondag 18 maart, om 15 uur. Lees verder >>


Komende Expositie

5 t/m 13 april

Expositie leerlingen Coornhertgymnasium

Voor de derde keer exposeren leerlingen van het  Coornhertgymnasium hun eindexamenwerk bij de Firma Van Drie, Achter de Kerk, 13, Gouda. Dit jaar gaat het om 15 leerlingen. De tentoonstelling met twee-en drie-dimensionaal werk, met als thema Grenzen, wordt door de leerlingen ingericht op donderdag 5 april. Aan het eind van de middag volgt de opening. Op vrijdagavond 6 april, wordt er door de leerlingen een programma gepresenteerd met muziek en poëzie. Aanvang: 20.30 uur. De tentoonstelling duurt tot en met vrijdag 13 april.


Nieuws

Opening expositie Uit-Zicht

Op zondag 25 maart wordt de expositie die het resultaat is van het kunstproject Uit-Zicht feestelijk geopend. Marc de Beyer (directeur Museum Gouda) zal dat doen om 15.00 uur, in of bij de Jeruzalemkapel. Lees verder >>


Lezing over De Stijl

In het kader van de tentoonstelling SPRING is er een lezing over De Stijl op vrijdag 23 maart om 20.30 uur. De lezing wordt gegeven door Bart Smits. De Stijl was een sterk vernieuwende kunststroming die begon in de Eerste Wereldoorlog. In 1918 werd het tijdschrift De Stijl opgericht, onder andere Piet Mondriaan heeft daaraan meegewerkt. In deze lezing zal de kunsthistoricus Bart Smits aandacht besteden aan vier kunstenaars die tot de groep behoorden.


Pim Pam Pet

In deze nieuwsbrief zullen vanaf april met enige regelmaat korte portretten van firmanten verschijnen, onder de titel Pim Pam Pet. De kunstenaars worden daarvoor persoonlijk benaderd. Ze worden geïnterviewd en er zal een portretfoto plus een foto van een werk bij geplaatst worden


Problemen mailadres

Het mailadres van de firma blijkt al enige tijd niet meer te werken. Meldingen voor de rubriek 'Firmanten in het nieuws' kunnen daarom voorlopig rechtstreeks naar de redacteur: paulminkjan@gmail.com


Firmanten in het nieuws

●●●Loes Huis in 't Veld doet mee aan de expositie 'Printkeunst' in museum Joure (t/m 9 sept) en in Tresoar in Ljouwert (Leeuwarden, t/m 31 december). Ze is een van de 40 kunstenaars die daar bijzonder drukwerk exposeren. Dit gebeurt in het kader van Leeuwarden Cultureel Hoofdstad van Europa.

●●●Marry Buiks, Jannie van Essen en Kees Hendriks exposeren, tezamen met regionale kunstenaars, tot en met maart in Galerie Marryglaz aan Kerkstraat 22 in Bodegraven. vrijdag en zaterdag open van 1200 tot 1700. Jannie van Essen heeft haar werk daar net vernieuwd.

●●● Jannie van Essen exposeert textiele werken t/m 29 maart in het ZIMIHC Theater Wittevrouwen. Het is te bezichtigen tijdens voorstellingen en evenementen. Hierbuiten op verzoek (bel 030-2723455). Het adres van het theater is Bouwstraat 66, Utrecht

 

 

 

 

Programma

Zondag 18 maart

Opening van de expositie SPRING, met werk van vijf nieuwe firmanten, door Wijnand Scholtens, om 15 uur.

 

21 maart

Modeltekenen in Roodbol vanaf 20.00 uur. Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst naaktmodeltekenen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je wel eerst aan bij Tineke Prins, tinekeprins@gmail.com.

 

Vrijdag 23 maart

Lezing over De Stijl door kunsthistoricus Bart Smits op vrijdag 23 maart om 20.30 uur, pand Firma van Drie

 

24 t/m 25 maart

In het kader van de expositie SPRING is er een workshop Rangoli tekenen in het weekend 24/25 maart. Rangoli is een Indiase tekenvorm waarbij een oneindige lijn een vorm maakt. Het ontwerp van de poster van de expositie is een verwijzing naar deze tekenvorm. Start is om 14.00 uur.

 

Zondag 25 maart

Op 25 maart is om 15.00 uur de opening van de tentoonstelling die het resultaat is van het kunstproject Uit-Zicht, in en bij de Jeruzalemkapel. De expositie blijft open: t/m 2 april, 17.00 uur

 

31 maart t/m 2 april

Op zaterdag 31 maart en op (paasmaandag) 2 april is er opnieuw een workshop Rangoli tekenen in het kader van de expositie SPRING.

 

4 april

Modeltekenen in Roodbol vanaf 20.00 uur. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je wel eerst aan bij Tineke Prins, tinekeprins@gmail.com.

 

5 april

De Coornhertgymnasium-expositie wordt door de leerlingen ingericht op donderdag 5 april. Aan het eind van de middag is de opening.