Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

4 april 2018

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Expositie leerlingen Coornhertgymnasium

5 t/m 13 april  

Voor de derde keer exposeren leerlingen van het  Coornhertgymnasium hun eindexamenwerk bij de Firma Van Drie, Achter de Kerk, 13, Gouda. Dit jaar gaat het om 15 leerlingen. De tentoonstelling met twee-en drie-dimensionaal werk, met als thema Grenzen, wordt door de leerlingen ingericht op donderdag 5 april. Aan het eind van de middag, waarschijnlijk om 16.00 uur, volgt de opening. Op vrijdagavond 6 april, wordt er door de leerlingen een programma gepresenteerd met muziek en poëzie. Aanvang: 20.30 uur. De tentoonstelling duurt tot en met vrijdag 13 april.


Komende Expositie

14 t/m 15 april

Open Atelier Dagen

Tijdens de Open Atelier Dagen en exposeren er vier kunstenaars bij de Firma, Achter de Kerk 13. Dat zijn Bram Tackenberg, Paul Boermans, Monique van Wensveen en Juul Versloot. Een deel van de kunst blijft waarschijnlijk ook nog de week daarna hangen. Nader nieuws volgt.


Nieuws

Cultuurfestival Garenspinnerij op Koningsdag

Op koningsdag 27 april 2018 organiseert Cultuurhuis Garenspinnerij een cultuurfestival met o.a. een Kunstmarkt op het Erasmusplein en langs de Turfsingel. De markt is van 13.00 - 17.00 uur. Een aantal kunstenaar van de Firma Van Drie doet mee, verdeeld over acht van de kramen.


Lost & Found

Rob Bijleveld is na de jubileumtentoonstelling een dierbare 2 persoons wollen deken kwijt geraakt. Zijn beeld zat hierin verpakt. Het is een oranje/creme kleurige deken. Gevonden? Mail Rob: bijle094@telfort.nl


Vacature docent tekenen en schilderen Garenspinnerij

Cultuurhuis De Garenspinnerij heeft een vacature voor een docent tekenen en schilderen voor het seizoen 2018-2019 op de woensdagavonden.Voor meer informatie zie www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl


Pim Pam Pet

In deze nieuwsbrief zullen vanaf april met enige regelmaat korte portretten van firmanten verschijnen, onder de titel Pim Pam Pet. De kunstenaars worden daarvoor persoonlijk benaderd. Ze worden geïnterviewd en er zal een portretfoto plus een foto van een werk bij geplaatst worden


Problemen mailadres

Het mailadres van de firma blijkt al enige tijd niet meer te werken. Meldingen voor de rubriek 'Firmanten in het nieuws' kunnen daarom voorlopig rechtstreeks naar de redacteur: paulminkjan@gmail.com


Firmanten in het nieuws

●●●Loes Huis in 't Veld doet mee aan de expositie 'Printkeunst' in museum Joure (t/m 9 sept) en in Tresoar in Ljouwert (Leeuwarden, t/m 31 december). Ze is een van de 40 kunstenaars die daar bijzonder drukwerk exposeren. Dit gebeurt in het kader van Leeuwarden Cultureel Hoofdstad van Europa.

●●●Piet Spek exposeert in het Evertshuis in Bodegraven van 23 maart tot 9 mei samen met Anne Rijnders (papierobjecten). Julianastraat 4. ma-vr 9.00-22.00, zat. 9.00-17.00

●●●Jan van Lokhorst is het onderwerp van een fraaie reportage in het magazine The Art of Living, nummer 1 van 2018 (NL-editie, ook online te lezen).

●●●Jannie van Essen exposeert van 6 april tot en met 31 mei in het NIVON-centrum, Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam. Haar textiele werken zijn daar te zien en een selectie uit het drie-dimensionale werk.

 

 

 

 

 

Programma

4 april

Modeltekenen in Roodbol vanaf 20.00 uur. Twee keer per maand organiseert de Firma op woensdagavond een bijeenkomst naaktmodeltekenen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je wel eerst aan bij Tineke Prins, tinekeprins@gmail.com.

 

5 april

De Coornhertgymnasium-expositie wordt door de leerlingen ingericht op donderdag 5 april. Aan het eind van de middag is de opening, om 16.00 uur.

 

Vrijdag 6 april

Leerlingen van het Coornhert verzorgen een onderhoudende avond met muziek en poëzie in het pand van de Firma.

 

18 april

Modeltekenen in Roodbol vanaf 20.00 uur. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je wel eerst aan bij Tineke Prins, tinekeprins@gmail.com.