Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

12 juni 2018

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Kunst in kabinetten

13 juni t/m 15 juli  

Museum de Bierumer School, een museum voor hedendaagse kunst gevestigd in een oud schoolgebouw in het Groningse dorp Bierum, verblijft tijdelijk als ‘museum in residence’  bij Firma Van Drie in Gouda van 13 juni t/m 15 juli. De Bierumer School is een open en actief huis voor installaties, kunst aan de wand, audio, film, lezingen en workshops, een kunstinitiatief van beeldend kunstenaars Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos. Beiden runden in het verleden Museum de Verborgen tijd in Gouda. Zij hebben de afgelopen jaren een aantal kunstenaars uitgenodigd om een kabinet te vullen met kunst of tot een kunstobject te maken. Een aantal van deze kabinetten wordt geëxposeerd bij Firma Van Drie.     Lees verder >>


Komende Expositie

16 juli t/m 19 augustus

Arts & Souvenirs

Arts & Souvenirs - verkooptentoonstelling voor firmanten van 16 juli t/m 19 augustus 2018. Werk voor deze expositie kan ingeleverd worden op vrijdag 13 juli, van 15.00 tot 18.00 uur. Je kunt je aanmelden bij Laura Pastoor: coordinator@firmavandrie.nl Lees verder >>


Nieuws

Pim Pam Pet: een schilder of beeldhouwer met een W

"Mijn werk is intuïtief én conceptueel", zegt Petra Werlich (Kon. Acad. Den Haag 2011, autonoom). "Op de academie stond mijn concept of thematiek al vast. "Het draait om je anders voordoen dan je bent, om een wereld of een werkelijkheid die niet is zoals die lijkt."

Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●●Ellen Pattenier exposeert vanaf 6 juni t/m 14 juli bij Galerie Kunstzicht in Waddinxveen. De opening van de expositie is zaterdag 16 juni om 15.00 uur.
●●●Jan van Lokhorst komt met werk in het prachtige boek (in 6 talen) “Internationale Kunst Heute”, met kunstenaars uit de hele wereld.
●●●Bram Tackenberg exposeert met zijn fototentoonstelling ‘Zootje vis’ in het Zuiderzeemuseum. Het is een portret van de Urker traditie om op zaterdag tussen 12 en 2 met  familie, buren, vrienden en/of collega’s de zootjes vis te bakken en de week door te nemen. Een ‘zootje’ is de vangst die de vissersmannen voor eigen gebruik meekrijgen als ze vrijdagavond aan wal gaan.Te zien in het Buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum van 30 maart t/m 28 oktober

●●●Matthé van Oostrom exposeert 6 gestileerde vogelfiguren op de jaarlijkse expositie ”Kunst aan het water” in Balk. 15 mei tot 23 augustus.

●●●Leni van den Band doet mee aan de groepsexpositie van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in Pulchri Studio, n.a.v. het 100 jarig jubileum van de Kring. Lange Voorhout 15, Den Haag. Zondag 6 mei t/m zaterdag 23 juni, dinsdag t/m zondag van 12-17 uur, toegang vrij.

●●●Loes Huis in 't Veld doet mee aan de expositie 'Printkeunst' in museum Joure (t/m 9 sept) en in Tresoar in Ljouwert (Leeuwarden, t/m 31 december). Ze is een van de 40 kunstenaars die daar bijzonder drukwerk exposeren. Dit gebeurt in het kader van Leeuwarden Cultureel Hoofdstad van Europa.

 

 

 

 

Programma

Vrijdag 15 juni

De opening van de expositie is op vrijdagavond 15 juni om 20.30 uur. Katja van de Kamp, secretaris van Stichting Bierumerschool, gaat in gesprek met Paula Biemans, Jan Pieter van den Bos en Manja Kindt, alle drie beeldend kunstenaar in Bierum en verantwoordelijk voor de tentoonstellingen in de Bierumer School.

 

Vrijdag 22 juni

Vanaf 20.30 uu een activiteit in het kader van de expositie van de Bierumer school.

 

Vrijdag 29 juni

Vanaf 20.30 uur een ectiviteit in het kader van de expositie "Kunst in kabinetten" van de Bierumer school

 

Vrijdag 6 juli

20.30 uur activiteit ivm expositie Kunst in kabinetten, Bierumer school museum in residence

 

Vrijdag 13 juli

Vanaf 20.30 een activiteit in Roodbol ivm expositie Kunst in kabinetten/ Bierumer school