Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

1 februari 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Nieuwe firmanten

31 januari t/m 12 februari  

De Firma Van Drie heeft er de laatste tijd flink wat firmanten bij gekregen. Hun werk loopt uiteen van dichtkunst tot lijnkunst, van expressief tot ingetogen, van uiterst kleurrijk tot zwart-wit. De nieuwe firmanten tonen met deze tentoonstelling en de bijbehorende optredens wat zij kunnen. De exposanten zijn Alicia Gil, Desiree Verkerk, Christel Hardy, Lotte Teussink, Annemiek van Brakel, Ron Boer, Klara Smeets en Else Hofstede. Een aantal van hen heeft inmiddels een profielpagina op deze website, zie de pagina Kunstenaars. Lees verder >>


Komende Expositie

14 februari t/m 4 maart

(0182) door Bram Tackenberg

Bram Tackenberg focust op de stad en het leven in de stedelijke omgeving. Hij is een specialist in het ontleden en weer samenvoegen van de mens en zijn omgeving. Door weg te laten, laat hij zien. Lees verder >>


Nieuws

KunstMoment 2012

Zaterdag 14 en zondag 15 april is er weer een KunstMoment in Gouda. Kunstenaars van de Firma Van Drie die aan deze jaarlijkse atelierroute willen deelnemen, maar hun werkplaats buiten het centrum van Gouda hebben, kunnen exposeren in De Garenspinnerij aan de Turfsingel te Gouda.

 

Ben je firmant en wil je meedoen, geef je dan op vóór 1 maart op via administratie@firmavandrie.nl. In een later stadium ontvang je informatie over de precieze kosten en de wijze van het bestellen van kaarten.


Kunstpuntgouda zoekt freelancers

Voor de uitvoering van haar activiteiten doet Kunstpuntgouda met enige regelmaat  een beroep op freelancers. De instelling heeft behoefte aan uitbreiding van haar freelancers-bestand. Daartoe zoekt zij contact met geschoolde kunstenaars met affiniteit met kunsteducatie. Graag put zij uit de kring van firmanten van de Firma Van Drie.

Lees verder >>


Bieke van Houtte bij Lange Dwars

biekelandscape.jpgVan 4 februari tot en met 25 februari exposeert Bieke van Houtte fotografie bij galerie Lange Dwars, Lange Dwarsstraat 19 in Gouda. Van Houtte is autonoom kunstenaar, in 2008 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Ze verzamelt beelden, onttrokken aan haar alledaagse omgeving. Nietszeggende plekken transformeert zij achteraf tot een nieuwe realiteit. Zo verwerkt zij beelden tot nieuwe landschappen. De opening van de expositie is op 5 februari om 15.00 uur.


Veiling voor dorp in Kenia

Gouda Studio's aan de Oosthaven 12 houdt een veiling ten behoeve van het dorp Mtangani in Kenia. Dat gebeurt op zaterdag 11 februari. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom.

 

De te veilen stukken worden geëxposeerd. De bezoeker kan voorafgaand aan de veiling onder het genot van een hapje en een drankje rondkijken. Er worden schilderijen geveild van onder anderen Jan van Lokhorst, Charo Aymerich en Cor Kraat, maar ook een aantal stukken van enthousiaste hobbyschilders.

Lees verder >>


Nieuwe kunstenaarsprofielen

screenshot001-1.jpgSinds vorige maand zijn vijf nieuwe profielpagina’s van kunstenaars op de website van de Firma Van Drie verschene. At Brandenburg, Else Hofstede, Lotte Teussink, Desiree Verkerk en Aad de Wit voegden een pagina toe. Heb je als kunstenaar van de Firma Van Drie nog geen profielpagina, stuur dan alsnog beeldmateriaal. Het bijbehorende formulier vind je op de webpagina Documenten.


Verdwijnt kunst uit het straatbeeld?

De behoefte aan kunst in de openbare ruimte lijkt sterk afgenomen, signaleert Henri Boere op de website van de Firma Van Drie. Moeten we in het digitale tijdperk het begrip 'openbare ruimte' misschien anders definiëren, oppert hij. Of met andere kunst komen om de vrije ruimte te heroveren? Discussieer mee op de forumpagina van de Firma.

 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

3 februari

Voorzitter Wijnand Scholtens opent de tentoonstelling 'Nieuwe firmanten'. Aansluitend een optreden van muzikant-componist Erik Huele op piano en Tineke Prins, zang. 21.00 uur in pand Roodbol

10 februari

Exposanten van de tentoonstelling 'Nieuwe firmanten'vertellen over hun werk. Maak kennis met de nieuwe lichting kunstenaars van de Firma om 21.00 uur in pand Roodbol.

17 februari

Opening van de tentoonstelling (0182) van Bram Tackenberg, om 21.00 uur in pand Roodbol.

24 februari

In het kader van de tentoonstelling (0182) van Bram Tackenberg is er een filmavond in pand Roodbol om 21.00 uur.

2 maart

Discussieavond in het kader van de tentoonstelling (0182) van Bram Tackenberg. Tackenberg focust op de stad en het leven in de stedelijke omgeving. Hij is een specialist in het ontleden en weer samenvoegen van de mens en zijn omgeving. Leven in de stad (0128) staat centraal in de discussie. 21.00 uur in pand Roodbol.

Excursies

zomer 2012

In de zomer van 2012 wordt in het Duitse Kassel de Documenta (13) gehouden. Net als vijf jaar geleden hoopt de Firma Van Drie een excursie naar deze expositie te verzorgen. Waarschijnlijk in augustus of september.

Exposities

18 februari t/m 17 maart

Regio Art Rijnmond (RAR) heeft drie kunstenaars van de Firma Van Drie uitgenodigd om te exposeren in zijn galerie in het oude stadsdeel van Spijkenisse. De kunstenaars zijn Henrique van Putten, Paul Daelmans en Tineke van Ede. Zij exposeren beelden, installaties, schilderijen en tekeningen. De expositie heeft als titel ‘Wat ons bindt’. Lees verder >>

7 maart t/m 10 april

Expositie rond het gelijknamige glas-in-lood-raam in de St. Janskerk, in samenwerking met museumgoudA en hedendaags kunstenaars.