Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

18 juli 2018

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Arts & Souvenirs

18 juli t/m 19 augustus  

Arts & Souvenirs - verkooptentoonstelling voor firmanten is van 16 juli t/m 19 augustus 2018. Deze drukbezochte verkooptentoonstelling van eigen kunstenaars heeft de bedoeling om kunstliefhebbers en toeristen te verleiden iets aan te schaffen. De bezoeker wordt verrast met een grote diversiteit aan unieke kunstwerken, die worden aangeboden voor kleine tot middelgrote prijzen. Onder andere schilderijen, tekeningen, sculpturen, keramiek, sieraden en fotografie. Openingstijden: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Achter de Kerk 13, Gouda. Lees verder >>


Komende Expositie

20 januari t/m 26 augustus

Expositie werk modeltekenen

Regelmatig wordt in het pand van de Firma, op woensdagavonden, aan modeltekenen gedaan. Zoals elk jaar worden de resultaten van de deelnemers een week lang getoond in het pand Roodbol. 


Nieuws

Cursus versiering Middeleeuwse handschriften

Cursus Middeleeuws Verluchten/versieren. In het najaar (vanaf 13 oktober) organiseert Streekarchief Midden-Hollland in samenwerking met Jaap Boerman de cursus Middeleeuws Verluchten in de Chocoladefabriek in Gouda. Voor nadere info zie : http://www.samh.nl/nieuws/cursus-middeleeuws-verluchten-de-chocoladefabriek/

 


Firmanten in het nieuws

●●●Karin de Rooy, is een van de exposanten in de POP-UP Galerie Marryzglaz in Bodegraven, vanaf 6 juli t/m eind augustus 2018. De POP-UP Galerie is open op vrijdag en zaterdag van 12.00 uur - 17.00 uur en anders op afspraak, tel. 06 - 51064866. Zuidzijde 92, 2411RV Bodegraven.
●●●Bram Tackenberg exposeert met zijn fototentoonstelling ‘Zootje vis’ in het Zuiderzeemuseum. Het is een portret van de Urker traditie om op zaterdag tussen 12 en 2 met  familie, buren, vrienden en/of collega’s de zootjes vis te bakken en de week door te nemen. Een ‘zootje’ is de vangst die de vissersmannen voor eigen gebruik meekrijgen als ze vrijdagavond aan wal gaan.Te zien in het Buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum van 30 maart t/m 28 oktober.
●●●Matthé van Oostrom exposeert 6 gestileerde vogelfiguren op de jaarlijkse expositie ”Kunst aan het water” in Balk. 15 mei tot 23 augustus.
●●●Loes Huis in 't Veld doet mee aan de expositie 'Printkeunst' in museum Joure (t/m 9 sept) en in Tresoar in Ljouwert (Leeuwarden, t/m 31 december). Ze is een van de 40 kunstenaars die daar bijzonder drukwerk exposeren. Dit gebeurt in het kader van Leeuwarden Cultureel Hoofdstad van Europa.

 

 

 

 

Programma