Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

2 oktober 2018

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 


De nieuwsbrief verschijnt elke eerste dinsdag van de maand

 

 

Bekijk hier het Privacy Protocol van de Firma Van Drie

 

Huidige Expositie

Yani Chuang - The Domestic Landscape

19 september t/m 14 oktober  

Kunststichting Firma Van Drie heeft deze zomer Yani Chuang geselecteerd voor de jaarlijkse expositie van jong talent. Yani Chuang is dit jaar afgestudeerd in textiele werkvormen aan de kunstacademie van Den Haag (KABK). Zij presenteert in deze expositie haar afstudeerproject getiteld 'The Domestic Landscape'. 

Lees verder >>


Komende Expositie

17 oktober t/m 11 november

Expositie Wonderlust

[..Het verlangen om in een constante staat van verwondering te zijn..]  

Ank van der Wal: ruimtelijk werk in textiel.

Wendy van den Heuvel: fotografie. 

Lees verder >>

 

12 november t/m 9 december

Inspiratie door fotografie

Expositie door vrouwen van de Firma Van Drie. Uitgangspunt is het gebruik van foto’s als inspiratie voor het werk. Op de tentoonstelling wordt zowel de foto als het uiteindelijke werk naast elkaar tentoongesteld.

 

14 t/m 28 december

LichtKunstGouda 2018 - Kosmos

Op 13 december 2018 zal de opening plaatsvinden van Lichtkunst 2018 voor deelnemende kunstenaars, genodigden en de pers.Nadere info over deze expositie volgt. 

Lees verder >>


Nieuws

Verrückt/Verrukt

Een week lang werken 9 kunstenaars uit Gouda (NL), firmanten van de Kunststichting Firma Van Drie, op locatie in ArToll Kunstlabor te Bedburg-Hau (D). De Firma Van Drie bestaat 10 jaar. De kunstruimte van ArToll inmiddels 25 jaar en is gevestigd in het voormalige ziekenhuis van de nog steeds in bedrijf zijnde psychiatrische inrichting Rheinische Klinik.
Het Thema Verrückt/Verrukt verwijst naar gek of anders zijn maar in het Nederlands is verrukt juist iets heel positiefs: ijverig, met veel plezier, te gek of gelukzalig! Het is dan ook voor ons allemaal een voorrecht om in ArToll te mogen werken.

 

Na een week hard werken zijn de in de komende week gemaakte werken
op zaterdag 6 en zondag 7 oktober tussen 12-17 uur voor het publiek te bewonderen. De kunstenaars zijn daarbij aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Graag tot ziens.

 

Bekijk hier welke 9 Goudse Kunstenaars aan het werk zijn en de eerste resultaten

Firma Van Drie Verr�ckt-Verrukt ArToll 2018

De foto toont: Kees Vossestein bezig met het installeren van zijn werkplek


Nieuws uit het bestuur

Het bestuur heeft twee nieuwe bestuursleden, t.w. Leni van den Band  (aandachtsgebied: groter publiek aanspreken en de banden met de firmanten aanhalen) en Gwyn van der Giessen (aandachtsgebied PR en communicatie).

 

In de volgende nieuwsbrief zullen zij zich persoonlijk voorstellen.


 

Vraag en Aanbod

De TTC is op zoek naar een secretaris.
Vind je het leuk om in een creatieve omgeving vergaderingen te notuleren en diverse administratieve werkzaamheden te verrichten? Dan zoekt de TTC jou!

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Laura Pastoor, coördinator.

Mail: laura.pastoor@firmavandrie.nl of telefoon: 06-12022114.


De tentoonstellingscommissie zoekt nieuwe leden.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Matthé van Oostrom (voorzitter TTC). Hij is per mail bereikbaar: mj.vanoostrom@planet.nl.


 

Firmanten in het nieuws

●●●

Momenteel is de expositie Zomerklankkleuren van Maja Etman in het Filmhuis Gouda, Lethmaetstraat 45. De expositie is de komende maanden te zien. Bekijk hier meer informatie

●●●

Bram Tackenberg exposeert met zijn fototentoonstelling ‘Zootje vis’ in het Zuiderzeemuseum. Het is een portret van de Urker traditie om op zaterdag tussen 12 en 2 met familie, buren, vrienden en/of collega’s de zootjes vis te bakken en de week door te nemen. Een ‘zootje’ is de vangst die de vissersmannen voor eigen gebruik meekrijgen als ze vrijdagavond aan wal gaan.Te zien in het Buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum van 30 maart t/m 28 oktober.
●●●

Loes Huis in 't Veld doet mee aan de expositie Tresoar in Ljouwert (Leeuwarden, t/m 31 december). Ze is een van de 40 kunstenaars die daar bijzonder drukwerk exposeren. Dit gebeurt in het kader van Leeuwarden Cultureel Hoofdstad van Europa.
●●●

Ank van der Wal exposeert van 15 september tot 7 oktober mee in groepstentoonstelling in Roden (Drente) bij kunstencentrum k38 Verkuno met “Beeld bij water”.
●●●

Vanaf 5 september tot en met oktober 2018 is het werk van Jannie van Essen te zien in de Bibliotheek in Ammerstol, Den Hoeff 49 in Ammerstol. Van Essen werkt overwegend met textiel al dan niet gecombineerd met acrylverf. Met kleuren werken is voor haar belangrijk. Met materiaal en kleur geeft zij uitdrukking aan wat haar bezighoudt en schept daarmee een eigen dromerige wereld. Een wereld die vrijheid en ruimte symboliseert. Vogels, luchten en bomen bevolken die vaak, maar ook denkbeeldige figuren.
●●●

Karin de Rooy doet mee aan de expositie Tactiel in de Kruitkamer van Stok Kruithuis, Citadellaan 7, 5211 XA Den Bosch van 30 september 2018 t/m 28 oktober 2018. Lino’s en houtsneden. Openingstijden woensdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur. Aan deze expositie doen meerdere kunstenaar mee. Voor meer informatie zie: http://www.stokpunt.nl/
●●●

Beeldend kunstenaar Ruben van Veen en gastcurator Gerard de Kleijn nodigen je van harte uit voor de opening van de tentoonstelling En plein public - Tien tekeningen & meer - Ruben van Veen.
De opening zal worden verricht door gastcurator Gerard de Kleijn met een kleine beschouwing over het Naakt in de kunstgeschiedenis. Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort. Zondag 7 oktober, 15.00 uur. De tentoonstelling is te bezichtigen van 1 oktober tot 31 december 2018.

●●●

Expositie CONNECTED! Bij Suzanne Biederberg Gallery, Amsterdam.
Suzanne Biederberg Gallery presenteert met trots het werk van drie prominente Nederlandse fotografen met verschillende achtergronden: Kiki Groot, Wies den Ouden en Bram Tackenberg. De tentoonstelling loopt van 13 september tot 20 oktober 2018.
●●●

In de planning staat een overzichtstentoonstelling met veiling v/h werk van Pieter ter Meulen op 9 en 10 november a.s. in de Agnietenkapel te Gouda (georganiseerd door Maarten ter Meulen). Tijdens deze expositie zal ook de film “Leer om Leer” van Piet van Mook, op het balkon v/d kapel in een afgesloten omgeving worden vertoond. Als eerbetoon aan Piet van Mook wordt op vrijdag 10 november 2018 om 17.00 uur de film gedraaid voor met name oud leden van Burgvliet, maar ook leden van de Firma Van Drie. Definitieve informatie volgt nog.
●●●

Vanaf 10 november is er de expositie "Geeft Acht" van 30 kunstenaars, waaronder Firmant Ank van der Wal, in Fort Vechten bij Bunnik. Het uitgangspunt is gebruikte legerkleding.

 

 

 

 

Programma

9 september t/m 7 oktober

Elena Ruzgus exposeert aquarellen bij atelier-galerie Lange dwars in Gouda. Elena is geboren en opgegroeid in Rusland.

Lees verder >>

 

 

21 oktober

Op 21 oktober om 15.00 uur is de opening van Expositie Wonderlust bij de Firma Van Drie.


Bekijk hier de uitnodiging

 

 

 

13 december

Op 13 december 2018 zal de opening plaatsvinden van LichtKunstGouda 2018 - Kosmos voor deelnemende kunstenaars, genodigden en de pers.

 

De Expositie zal plaatsvinden van 14 december tot en met 28 december.

 

Lees verder >>