Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

4 december 2018

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Inspiratie door fotografie

12 november t/m 9 december  

Van 12 november t/m 9 december wordt de expositie “Inspiratie door fotografie”  gehouden. Tijdens de expositie wordt door 19 vrouwelijke kunstenaars van Firma Van Drie werk getoond.      Lees verder >>


Komende Expositie

14 t/m 28 december

LichtKunstGouda 2018 - Kosmos

Op 13 december 2018 zal de opening plaatsvinden van Lichtkunst 2018 voor deelnemende kunstenaars, genodigden en de pers.    

 

Bekijk hier de speciale website voor LichtKunstGouda 2018

 

2 januari t/m 27 december

Expositie State of the Art

Onlangs zijn alle firmanten per mail geinformeerd en uitgenodigd om deel te nemen aan de groepstentoonstelling The State Of The Art. Een mooi moment om elkaar te ontmoeten en te zien waar iedereen mee bezig is.

 

Tijdens de tentoonstelling worden er ook een paar vrijdagavonden georganiseerd waar over het werk gesproken zal worden.

 

Er zijn inmiddels al vele aanmeldingen. Wil je je nog aanmelden voor de expositie? Dan kan dat tot en met zondag 9 december 2018 via e-mail coordinator@firmavandrie.nl.
Bij de aanmelding ontvangen we graag een foto van het werk dat je wilt exposeren.

 

 

28 januari t/m 25 februari

Expositie Anti Chambre

Meer informatie over deze expositie volgt.


Nieuws

 

Even voorstellen; Leni van den Band 

Ik ben beeldend kunstenaar en al vele jaren lid van de Firma.

Mijn werk kan je op mijn site bekijken (www.lenivandenband.nl).


Waarom ben ik bestuurslid geworden?

Ik had na mijn tentoonstelling 'Van stal tot adoptiepand' de nodige op- en aanmerkingen over mijn ervaringen tijdens het tot stand komen van deze expositie.
Dan kan je twee dingen doen of gaan zeuren of de handen uit de mouwen steken. Dat laatste is het dus geworden.


Ik ga proberen meer activiteiten tot stand te brengen en ik wil me inzetten voor het verbeteren van de zichtbaarheid van de Firma. Veel Gouwenaars hebben nog nooit van het bestaan van de Firma gehoord en bovendien nodigt de entee ook niet uit om even binnen te wippen.

 

Onder activiteiten versta ik vooral interessante zaken voor de kunstenaar en andere kunstminnende Gouwenaars. De eerste activiteit was een lezing over Der Blaue Reiter op 22 november j.l. Dat is een kunstenaarsgroep waar de vriendschapsbanden zeer belangrijk waren.

 

Naar mijn mening is het ook belangrijk dat er een goede open relatie is tussen firmanten en bestuur. Het bestuur heeft de inbreng van de firmanten heel hard nodig voor input en terugkoppeling, zodat we gezamenlijk de Firma levendig en dynamisch houden.
Dus kom met ideeën of op- en aanmerkingen.
Ik zal mijn best doen om de Firma in de schijnwerpers te zetten en ik hoop dat jullie als firmanten mij op de hoogte brengen van wat jullie ideeën en wensen zijn. 

 

leni-in-atelier-small.jpgSurveillanten voor LichtKunst 2018 gezocht (14 t/m 28 december 2018)

Vind je het leuk om tijdens deze expositie een paar uurtjes op een middag/avond te surveilleren? Dan zoeken wij jou.


De lichtkunstwerken worden geëxposeerd in het Weeshuiscomplex, Schoolmeesterswoning (beneden/afgesloten), de Kapel, pand Roodbol en de Museumtuin.

 

De surveillancetijden zijn als volgt:

 

Op Kaarsjesavond (14 december):

14.00 - 17.00 uur

17.00 - 19.30 uur

19.30 - 22.00 uur

 

De overige dagen:

17.00 – 19.00 uur
19.00 – 21.00 uur

 

Op 17 en 25 december 2018 is de expositie gesloten.

 

Surveillanten die om 17.00 uur beginnen kunnen vooraf deelnemen aan een vegetarische maaltijd.

De maaltijden worden gemaakt door onze huiskok Anita Poot.

 

Heb je belangstelling en/of vragen?

Stuur dan een mailtje naar coordinator@firmavandrie.nl en laat weten op welke locatie je wilt surveilleren en op welke tijden.

Op de balie van de Firma Van Drie (pand Roodbol) ligt een intekenlijst, daar kun je je ook aanmelden. De menulijst ligt er ook.

 Firmanten in het nieuws

●●●

Momenteel is de expositie Zomerklankkleuren van Maja Etman in het Filmhuis Gouda, Lethmaetstraat 45. De expositie is de komende maanden te zien. Bekijk hier meer informatie

●●●

Vanaf 5 november 2018 tot 7 januari 2019 exposeet Jannie van Essenhaar textiele werken bij het ZIMIHC theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1 te Utrecht.

●●●

Van 9 december tot 19 januari neemt Ingrid Thies met een schilderij deel aan de expositie Kind en Ik in Ontmoetingscentrum de Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Zondag 9 december om 15.00 uur vind de feestelijke opening plaats. Bekijk hier de flyer over deze expositie.

●●●

Loes Huis in 't Veld doet mee aan de expositie Tresoar in Ljouwert (Leeuwarden, t/m 31 december). Ze is een van de 40 kunstenaars die daar bijzonder drukwerk exposeren. Dit gebeurt in het kader van Leeuwarden Cultureel Hoofdstad van Europa.

●●●

Beeldend kunstenaar Ruben van Veen en gastcurator Gerard de Kleijn nodigen je van harte uit voor de opening van de tentoonstelling En plein public - Tien tekeningen & meer - Ruben van Veen.
De opening zal worden verricht door gastcurator Gerard de Kleijn met een kleine beschouwing over het Naakt in de kunstgeschiedenis. Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort. Zondag 7 oktober, 15.00 uur. De tentoonstelling is te bezichtigen van 1 oktober tot 31 december 2018. 

●●●

Van 11 november t/m 31 maart is er de expositie "Geeft Acht" van 30 kunstenaars, waaronder Firmant Ank van der Wal, in Fort Vechten bij Bunnik. Het uitgangspunt is gebruikte legerkleding.

 

 

 

 

Programma

13 december

Op 13 december 2018 zal de opening plaatsvinden van LichtKunstGouda 2018 - Kosmos  voor deelnemende kunstenaars, genodigden en de pers.

 

De Expositie zal plaatsvinden van 14 december tot en met 28 december.

Lees verder >>

 

 

9 januari

De data voor het modeltekenen 2019 zijn bekend. De eerste dag zal plaatsvinden op 9 januari.

 

Meer informatie over Modeltekenen 2019 kunt u hier bekijken