Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

21 mei 2019

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Paolo Porelli - Protestantse Madonna's

2 mei t/m 16 juni  

Elk jaar presenteert Kunststichting Firma Van Drie rondom de Goudse keramiekdagen (30 en 31 mei 2019) een bijzondere keramiektentoonstelling. Deze keer toont de Italiaanse kunstenaar Paolo Porelli sculpturen uit zijn serie Protestantse Madonna’s, die vanuit een project in Nederland tot stand zijn gekomen. Lees verder >>


Komende Expositie

19 t/m 30 juni

Riet Schurink

Nadere informatie volgt.

 

 

3 t/m 14 juli

Goed gevonden

Saskia Vergunst en Alrik Stelling.
Nadere informatie volgt.

 

 

17 juli t/m 18 augustus

Art & Souvenirs

Nadere informatie volgt.

 


Nieuws

Nieuws van het Bestuur

Vertrek Wijnand Scholtens als voorzitter
Wijnand Scholtens heeft te kennen gegeven dat hij stopt met het voorzitterschap, omdat hij voorzitter is geworden van het Filmhuis Gouda. De vacaturebeschrijving is op onze website geplaatst en op Goudvoorelkaar. In de wandelgang is zijn vertrek wel bekend, maar zijn vertrek hebben we abusievelijk niet expliciet in de Nieuwsbrief vermeld. Bij deze alsnog. Suggesties voor de invulling van de vacature zijn welkom (coordinator@firmavandrie.nl).

 

 

Werkgroep 750

In 2022 bestaat de stad Gouda 750 jaar. Graaf Floris V van Holland verleende op 19 juli 1272 Gouda stadsrechten en dat viert Gouda in het 750ste levensjaar. Gouda 750 jaar is hét moment om terug te kijken en vooruit te blikken, en om te vieren.

In vervolg op de discussieavond Gouda 750 op 14 februari jl. is een werkgroep opgericht. De werkgroep heeft een idee bedacht hoe wij als Firma Van Drie een evenement voor Gouda 750 kunnen vieren. Een idee bedenken is één, maar een idee uitwerken is twee. De werkgroep 750 heeft om die reden dringend behoefte aan uitbreiding en zoekt creatieve geesten, organisatoren en constructieve mensen met een hands-on mentaliteit. Heb je belangstelling? Meld je dan aan bij coordinator@firmavandrie.nl.

 

Lees verder >>

 

Toekomst Firma
De discussieavond Gouda 750 en de brainstormavonden over de toekomst van de Firma hebben veel nieuwe ideeën opgeleverd. Maar ook los van deze avonden zijn er bij het bestuur door firmanten/vrienden/vrijwilligers ideeën aangeboden. Het bestuur is alle informatie aan het inventariseren en probeert nog voor de zomervakantie met betrokkenen een gesprek aan te gaan.


Firmanten in het nieuws

●●● 

SALON 2019 - Museum Gouda

Op Zondag 5 Mei vertelt Dindi van der Hoek tijdens 'Verhaal op Zaal' over haar werkwijze en inspiratiebronnen. In dit gesprek praat zij over haar fascinatie voor water en het gevecht dit water te temmen!
Bekijk hier meer informatie over de Expositie SALON 2019 waar nog meer Firmanten hun werk exposeren.

●●●

Het fraai gelegen Douanehuisje met uitzicht op het Scheur herbergt in de maand mei de kunstenaars Ida Broekhart en Jannie van Essen.
De expositie is vanaf zaterdag 4 mei tot en met woensdag 29 mei 2019 te bezichtigen. Entree is gratis. De openingstijden zijn vervolgens op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Er is altijd een kunstenaar tijdens de openingsuren aanwezig.
Adres: Het Douanehuisje, Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis

●●●

Theo Boomzinger – Expositie ”Zoetwatergetijden / Zomer op de Zaag”
In het weekend van 24, 25 en 26 mei 2019 organiseert Kunstcollectief Stuwart te Krimpen aan de Lek, een kunstexpositie getiteld ”Zoetwatergetijden / Zomer op de Zaag”.
Lees hier meer over de expositie

●●●

Jan van Lokhorst - Expositie 'Lijn en Kleur'
De expositie is vrijdag 3 mei van start gegaan en loopt t/m 18 augustus 2019 in het Musiom in Amers-foort.
In deze tentoonstelling staan de werken van Jan van Lokhorst, Marianne Y. Naerebout en Ruurd
Hallema centraal. Met hun werk worden de voormalige kerk en de beeldentuin ingericht. Kleur en lijn zijn de drijvende kracht van alle drie de kunstenaars. Mens en dier verschijnen in hun werk als lijn of als vlak. De ene keer komt de lijn als expressieve kracht, de andere keer als afbakening van de kleurvlakken. Bij elkaar vormen ze een bijzonder krachtige explosie voor de zintuigen. Lees hier meer over de expositie

●●●

Van 8 mei tot en met 23 juni neemt Jannie van Essen met twee werken deel aan een groepstentoonstelling in De Hoge Vierschaar Schoonhoven. Te bezichtigen van woensdag t/m zaterdag van 11.00 uur - 17.00 uur en zondag van 13.00 uur - 17.00 uur. Gesloten op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni. 

●●●

Jaap van den Berg exposeert samen met Mieke de Haan en 23 anderen van heden tot 11 juni Salon 2019 in Museum Gouda te Gouda
Fotografie in het kader van het project "De natuur die terugneemt".

●●●

Van 23 mei t/m 10 juni exposeren Louis Janssen, Mieke Klaase, Matthé van Oostrom en Netty Sebregts in de gezamelijke expositie “Kwartet in beeld” in de Steenfabriek te Gilze Rijen (tussen Breda en Tilburg). 

Mieke Klaase schildert abstract. Zij werkt laag over laag om een interessante huid te laten ontstaan. Daarbij beïnvloedt ze het werk of laat het juist spontaan ontstaan om het beeld te versterken
Louis Janssen is fotograaf. Door het samenvoegen van apart gefotografeerde elementen ontstaan beelden met een nieuwe betekenis en een vaak surrealistische uitstralingHij noemt zijn werk wel Crealistic Images.
Matthé van Oostrom toont zowel schilderijen als ruimtelijk werk. Door het “verbuigen” van de werkelijkheid ontstaan bijzondere interpretaties
Netty Sebregts verbeeldt ongrijpbare thema’s als verandering en vergankelijkheid met transparante materialen en fotografische elementen ontstaat een subtiele – bijna grafische- weergave. Bekijk hier de poster

●●●

Loes Huis in 't Veld exposeert op 24, 25 en 26 mei op de Huntenkunst Internationale Kunstmanifestatie met zeefdrukken, foto's en bibliofiele boeken. Loes is te vinden bij Stand 16.

●●●

Expositie De Woonkamers van Gouda Oost - Fotografie Bram Tackenberg.
In het Nelson Mandela Centrum, Bernadottestraat 79, Gouda Oost en het Museum Gouda. Een tentoonstelling waar de diversiteit van Gouda Oost in beeld wordt gebracht. Er zijn portretten te bewonderen van inwoners van Gouda Oost. De expositie is te bezichtigen tot 23 juni 2019.

●●●

Jaap van den Berg exposeert van heden tot 1 juli in theater Concordia te Haastrecht

Foto's in het kader van zijn project: "Grenzen van een polder"
De Krimpenerwaard "Van Boezemmolen nr. 6 tot Rode Beuk 1693"

 

 

 

 

 

Programma

 

26 mei - Opening expositie Paolo Porelli

Zondag 26 mei om 16.00 uur. De Kunstenaar is aanwezig.

 

30 en 31 mei - Goudse Keramiekdagen

Zie www.goudsekeramiekdagen.nl voor meer informatie

 

5 juli - Opening expositie Goed gevonden 
Opening start om 20.30 uur.