Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

16 juli 2019

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Expositie Art & Souvenirs - Firmanten Firma Van Drie

17 juli t/m 18 augustus  

Tentoonstelling Art & Souvenirs van woensdag 17 juli tot en met zondag 18 augustus 2019.
Tijdens deze verkoopexpositie presenteren en verkopen Goudse en regionale kunstenaars hun werk tegen betaalbare prijzen tot maximaal € 150,00 . De werken kunnen contant betaald worden en direct worden meegenomen. Kom kijken en laat je verrassen. 


Komende Expositie

21 t/m 25 augustus

Werken van deelnemers van de bijeenkomsten modeltekenen

Deelnemers presenteren hun werk dat zij tijdens de bijeenkomsten hebben gemaakt. De opening van de expositie is op vrijdag 23 augustus 2019 om 20.30 uur.

 

 

28 augustus t/m 15 september

Tot in de vezel van Nora van Klingelen

Nora van Klingeren ( 1956, Amsterdam) maakt wandtextiel van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde. Deze combinaties van technieken en materialen geven structuur en diepte aan het textiel. Haar werk is in stalen lijsten gevat wat een boeiend beeld oplevert.  De opening van de expositie is op zondagmiddag 1 september 2019 om 15.00 uur.

 

Lees verder >>


Nieuws

Magda Knap overleden

Dinsdag 2 juli 2019 is onze firmant Magda Knap overleden.
Zij was niet alleen een veelzijdig en bekwaam kunstenares maar tevens ook een van de langst deelnemende firmanten van de RKG/Firma van Drie.

 

Haar Joodse afkomst was zeer belangrijk voor Magda en van cruciale betekenis voor de thematiek in haar gehele oeuvre. Zij was sociaal bewogen en heeft zich altijd sterk gemaakt voor de positie van haar collega - kunstenaars.

 

Velen hebben door haar initiatieven, o.a. in haar hoedanigheid als “coördinator kunst in bedrijven”, inkomsten kunnen genereren door deelname aan tentoonstellingen in bedrijven en het daaruit voortvloeiend, krijgen van opdrachten.

 

Er is ons een gedreven kunstenaar ontvallen, kritisch, veelzijdig en met het hart op de juiste plaats!

 

Bekijk hier de rouwkaart 


Exposeren in Oude Stadhuys van Gouda

Het Oude Stadhuys van Gouda fungeert momenteel als monumentale evenementenlocatie. Het is mogelijk om op de 1e etage in twee kamers en de gang te exposeren. Het werk kan met behulp van de reeds aanwezige spijkers/haken aan de muur gehangen worden. In verband met de vele bezoekers is ruimtelijk werk niet mogelijk. De kamers zijn klassiek ingericht en de bedoeling is dat het werk passend is in de omgeving. Er zijn geen kosten aan verbonden. Ook is het mogelijk om een opening te organiseren.

Heb je belangstelling? Neem dan voor nadere informatie contact op met Laura Pastoor – coordinator@firmavandrie.nl


Intervisieavonden

Onder leiding van Leni v.d. Band is er op donderdag 27 juni jl. een intervisieavond voor firmanten georganiseerd. In een kleine groep is er gesproken over elkaars werk. De deelnemers hebben dit als positief ervaren. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor de 
volgende intervisieavond.


Mooie opkomst 1e Kunstlounge

De eerste Kunstlounge op vrijdag 12 juli jl. werd officieel geopend door Arjenne Vossoepel met een inspirerende inleiding. We raakten direct in goed gesprek met elkaar over kunst, onze gemeenschappelijke ‘grond’, als reden en bron van ons werk in de hedendaagse kunst zowel als in het kunstcentrum van de Firma van Drie.

 

Doel van de avonden is niet alleen een laagdrempelig samenzijn maar juist ook het met elkaar in gesprek gaan over kunst om de functie van kunstplatform weer nieuw gestalte te geven. Het was een mooie start met 18 bezoekers, zowel firmanten, vrienden als vrijwilligers.

 

We kijken uit naar de volgende Kunstlounge op vrijdag 9 augustus 2019, aanvang 21.00 uur. Heel hartelijk welkom!


Exposities

Expositie Artnomaden in Pulchri

De expositie vind plaats van 10 juli t/m 7 augustus in Pulchri Studio - Voorhout Galerie in Den Haag. Een aantal van onze firmanten neemt deel aan de expositie.


Lees hier meer over de expositie


Expositie Zaltbommel

Van half juni tot 15 september is de 2 jaarlijkse expositie “Pracht in de Gracht” in Zaltbommel. De expositie is onderdeel van het Cultuurfestival Bommelerwaard 2019.  21 Kunstwerken staan in de stadssingel opgesteld.

Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●●

Jan van Lokhorst - Expositie 'Lijn en Kleur'
De expositie is vrijdag 3 mei van start gegaan en loopt t/m 18 augustus 2019 in het Musiom in Amersfoort.
In deze tentoonstelling staan de werken van Jan van Lokhorst, Marianne Y. Naerebout en Ruurd
Hallema centraal. Met hun werk worden de voormalige kerk en de beeldentuin ingericht. Kleur en lijn zijn de drijvende kracht van alle drie de kunstenaars. Mens en dier verschijnen in hun werk als lijn of als vlak. De ene keer komt de lijn als expressieve kracht, de andere keer als afbakening van de kleurvlakken. Bij elkaar vormen ze een bijzonder krachtige explosie voor de zintuigen. Lees hier meer over de expositie

●●●

Ellen Pattenier exposeert samen met de door de Conservator Jorien Soepboer gemaakte selectie uit het examenwerk, van de extra leerjaren van de Nederlandse Keramiek opleiding SBB in Museum Gouda. De expositie is van 30 mei t/m 28 september 2019. (De opening is vrijdag 31 mei om 15.00 uur.) Lees hier meer over de expositie

 

Programma

Vrijdag 9 augustus
Kunstlounge

Aanvang 21.00 uur.

 

 

Vrijdag 23 augustus

Opening expositie deelnemers bijeenkomsten modeltekenen

Aanvang 20.30 uur.

 

 

Zondag 1 september

Opening expositie Tot in de vezel van Nora van Klingelen

Aanvang 15.00 uur.

 

 

Intervisieavond

Volg de nieuwsbrief!