Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

20 augustus 2019

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Werken van deelnemers van de bijeenkomsten modeltekenen

21 t/m 25 augustus  

Twee keer per maand organiseert de Firma op de woensdagavond een bijeenkomst modeltekenen. De deelnemers van deze bijeenkomsten tonen van 21 t/m 25 augustus hun werk van het afgelopen seizoen. Met een groepje van gemiddeld 8 tot 12 personen wordt in het pand aan Achter de Kerk 13 intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Er wordt gewerkt naar naaktmodel met afwisselende poseersessies van 2, 5 tot 15 minuten.  

 

De opening is op vrijdag 23 augustus om 20.30 uur onder begeleiding van Braziliaanse gitaarmuziek en zang door Fernando Olivierra. Hij is naast muzikant ook danser, choreograaf en model.  Iedereen die wil wil tekenen tijdens het muzikale spel is van van harte uitgenodigd om mee te doen. Neem zelf wat materiaal mee. Wij hebben ook e.v.t houtskool, teken papier en blad ondersteuning. Toegang en deelname is gratis. Lees verder >>


Komende Expositie

28 augustus t/m 15 september

Tot in de vezel van Nora van Klingelen

Nora van Klingeren (1956, Amsterdam) maakt wandtextiel van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde. Deze combinaties van technieken en materialen geven structuur en diepte aan het textiel. Haar werk is in stalen lijsten gevat wat een boeiend beeld oplevert.    De opening van de expositie is op zondagmiddag 1 september 2019 om 15.00 uur Lees verder >>


Nieuws

ArtNomaden XL exposeert groots in 'De Helena'

ArtNomaden XL exposeert groots in 'De Helena', een broedplaats in het centrum van Den Haag. In dit voormalige schoolgebouw zijn momenteel kunstenaarsinitiatief Billytown en kunstenaarsinitiatief Ruimtevaart gevestigd. Beide kunstenaarsinitiatieven runnen een galerieruimte op de begane grond, op de etages erboven bevinden zich tientallen ateliers. ARTNOMADEN exposeert op uitnodiging van Ruimtevaart in de centrale hal van De Helena, een ruimte van 400 m2.

Kijk hier voor meer informatie

 

Opening vindt plaats op vrijdag 27 september 20:00u tijdens Hoogtij Kunstroute Den Haag.

 


Ontwerpwedstrijd 'Verbeelding van de Waterlinie'

Op verzoek van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie organiseert de Stichting Groene Hart Kunstpromotie de (1e fase van de) Ontwerpwedstrijd 'Verbeelding van de Waterlinie'. en de daarbij behorende eerste publieksdeelverkiezing. Zie in verband hiermee de onderstaande uitnodiging en de bij deze mail gevoegde bijlagen.

Deelname aan de OHW Ontwerpwedstrijd is gratis; de inschrijftermijn sluit 18 september 2019.


Voor meer informatie over deelname en inschrijving; zie website www.groenehartkunst.nl of klik hier om direct naar het artikel te gaan.

 

De Stichting GHK nodigt u van harte uit om hiervoor in te schrijven. 

 

Stichting Kunstpromotie Groene Hart 
Thea Alders-Timmer, voorzitter


Open Monumentenweekend zaterdag 14 en zondag 15 september

Tijdens de expositie Tot in de Vezel van Nora van Klingeren is het Open Monumentenweekend. De Firma Van Drie doet hieraan mee. Op zaterdag is Marianne Lint aanwezig om tijdens de openingstijden informatie te geven over de geschiedenis van het pand Roodbol. Op zondag zal Marianne in de loop van de middag aanwezig zijn.


Firmanten in het nieuws

●●●

Matthé van Oostrom - van half juni tot 15 september is de 2 jaarlijkse expositie “Pracht in de Gracht” in Zaltbommel. De expositie is onderdeel van het Cultuurfestival Bommelerwaard 2019.  21 Kunstwerken staan in de stadssingel opgesteld.

Lees verder >>

●●●

Ellen Pattenier exposeert samen met de door de Conservator Jorien Soepboer gemaakte selectie uit het examenwerk, van de extra leerjaren van de Nederlandse Keramiek opleiding SBB in Museum Gouda. De expositie is van 30 mei t/m 28 september 2019.  Lees hier meer over de expositie

●●●

Wendy van den Heuvel Exposeert bij Filmhuis Gouda met een solo expositie, 12 werken uit de serie M O O D ( fotografie) van 12 augustus tot eind oktober. Ook exposeert zij bij

Salon des Artistes, een salonexpositie van 40 vrouwelijke kunstenaars, met 6 werken uit de serie WONDERLUST. Deze expositie is te zien van 14 t/m 29 september in Ateliers Baztille in Zoetermeer.

●●●

Van 3 september tot en met 29 november exposeert Louky Scheltema in Rechtbank Rotterdam met schilderijen en wandkleden. Het gaat om 34 grote schilderijen op canvas, schilderijen op kunststof en wandkleden van wolvilt en zijde. Er zijn series van 2, 3 of 4 stuks rondom een thema, figuratief en abstract. De expositie is openbaar en gratis en te bezoeken van 9 - 17 uur op werkdagen. Adres: Rechtbank Rotterdam, Gebouw A verdieping 2, 3 en 4 zittingzalencomplex, Wilhelminaplein 100-125, 3072 AK Rotterdam. Tevens uitgang metrohalte Wilhelminaplein. Melden bij de ingangsbalie met id. Opening donderdag 5 september 16 uur zittingzaal 8. 

 

 

 

 

 

Programma

Vrijdag 23 augustus

Opening expositie Modeltekenen om 20.30 uur.

 

 

 

Zondag 1 september

Opening expositie 'Tot in de Vezel' om 15.00 uur

 

 

 

Vrijdag 13 september

Kunstlounge om 21.00 uur

 

 

 

14 t/m 15 september

Open Monumentenweekend, zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur