Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

2 april 2020

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Exposities geannuleerd

  

Beste firmanten, vrienden, vrijwilligers en belangstellenden,


Ongetwijfeld hebben jullie het persbericht van minister-president Rutte en minister De Jonge van 31 maart jl. over de maatregelen t.a.v. de coronacrisis op televisie gezien. Dat betekent dat de Firma Van Drie in ieder geval tot en met 28 april 2020 is gesloten.

 

Het is een rare tijd met minimaal life contact, geen exposities, geen activiteiten en soosavonden.
Ik sluit niet uit dat dit nog langer zal gaan duren.

 

Met name voor de exposanten en projectleiders die zich hebben voorbereid op de exposities is dit een domper. Teleurstellend ook voor onze vrijwilligers die vol enthousiasme bardienst draaien en/of surveilleren en voor onze bezoekers die in Gouda voorlopig geen hedendaagse kunst kunnen bekijken. Hoe het verder gaat lopen weet niemand. Worden de exposities doorgeschoven? Worden ze volgende jaar ingepland. Het blijft allemaal onduidelijk.

 

Momenteel zoeken we naar een mogelijkheid om de geannuleerde exposities toch onder de aandacht van het publiek te brengen. Gedacht wordt aan een extra site. Zodra hier meer informatie over is horen jullie meer.

 

Het is afwachten dus, maar ik hoop dat wij na deze crisis in gezamenlijkheid de draad weer op kunnen pakken en onze Firma weer tot bloei kunnen laten komen.

 

Ondertussen, let op je gezondheid en die van anderen!
Houd vol en houd moet!

 

Laura Pastoor,
Coördinator


Komende Expositie

24 maart

De geplande expositie ArToll  is helaas komen te vervallen. 


Lees verder >>


Nieuws

Overlijden Anita Poot – dankwoord van André Groeneveld

Lieve firmanten,

 

hart.pngIk wil graag alle firmanten, de ArToll kunstenaarsvrienden, leden van de tentoonstellingscommissie en mijn mede bestuursleden heel hartelijk bedanken voor hun warme medeleven na het overlijden van Mijn Lief Anita

 

Dank voor de vele kaarten met lieve troostende woorden, voor de Facebook berichten, telefoongesprekken, wandelingen, gesprekken aan de deur en voor kunstenaars die persoonlijk afscheid hebben genomen van mijn lieve Anita. Het uitgeleide doen door de ArToll kunstenaarsvrienden bij het vertrek van Anita bij haar Anna aan de Motte op de Spieringstraat was indrukwekkend net als haar ontvangst door bestuursleden en leden van de tentoonstellings-commissie bij haar laatste rustplaats,
de begraafplaats van Sluipwijk.

 

De liefde, gesprekken en met mooie herinneringen aan Anita hebben mij veel kracht en troost gegeven.

 

Ik hoop dat, wanneer de overheid het weer toelaat om elkaar fysiek te mogen omhelzen en te huilen, ik nog een samenzijn, een herdenking, bij de Firma Van Drie voor Anita kan organiseren met lekker eten en een glas wijn.

 

Tot die tijd pas goed op elkaar.

 

Veel liefs van,
André

 

img-20200403-wa0000.jpg

 


Afgelaste evenementen in verband met coronacrisis

Open Atelier voorjaar 18 en 19 april 2020 

Nieuwe datum: het weekend van 22 en 23 augustus 2020. GoudArt gaat hard aan het werk om nieuw foldermateriaal te vervaardigen, de website aan te passen, advertentiedata te verschuiven enz.
Nadere informatie volgt.

 

Koningsdag op 27 april 2020
Het cultuurfestival en de Kunstmarkt langs de Turfsingel.

 

750 Jaar Vrijheid - Evenement in de St. Jan 5 mei 2020
De mensen die zich hebben aangemeld zijn geïnformeerd.
Het evenement is verplaatst naar 5 mei 2021.

 

Keramiekdagen op 21 en 22 mei a.s.
Alle deelnemers aan de keramiekdagen-route zijn door Anita Gaasbeek per mail geïnformeerd. De Keramiekdagen-route 2020 staat wel op de website www.galeriesgouda.nl met links/verwijzingen naar de websites van de deelnemende kunstenaars.
De 45-ste editie van de Goudse Keramiekdagen is gepland op Hemelvaart 2021 (13 mei) en de daarop volgende vrijdag (14 mei).

 

Kunststroming op terrein GoudAsfalt in september 2020
Na de persconferentie op de televisie van 31 maart jl.  over de verlenging van de Corona maatregelen, vindt het bestuur van de KrimpenerKunstWaard het verstandiger om het evenement Kunststroming uit te stellen naar het voorjaar van 2021. Alle betrokkenen worden zo spoedig mogelijk door de KrimpenerKunstWaard ingelicht.

 


Projectroject Stip op de horizon – MuseumGouda 

Museum Gouda roept op tot maken van gezamenlijk kunstwerk. Dat de deuren van de Nederlandse musea door de coronacrisis gesloten zijn, betekent niet dat de sector bij de pakken neer zit. Integendeel: overal ontstaan mooie, veelal online initiatieven. Collecties worden via social media gedeeld en bezoekers en volgers uitgedaagd met creatieve opdrachten. Museum Gouda doet hier nog een schepje bovenop.
Lees verder >>

 


Firmanten in het Nieuws

Casper Cammeraat
Werk van Casper Cammeraat is tot 15 mei a.s. te zien in de Etalage voor kunstenaars van Boudewien Bax, Hoge Gouwe 9, te Gouda. 

 

cc20200401-041.jpg

 

 

Onder voorbehoud van de coronomaatregelen staat de onderstaande externe expositie gepland:
Dindi doet mee aan de expositie ARTNOMADEN AAI!
Adres: PICTURA
Voorstraat 190-192
Dordrecht
Van : 23 Mei - 28 Juni 2020
TOEGANG GRATIS
Openingstijden:
Woe-Zo 13:00-17:00 uur
AAI! gaat over intimiteit en aanraking. Over de dialoog van de huid, huidhonger, het onaaibare, het aantrekkelijke en het onaantrekkelijke. Een lieflijke, zachte, verleidelijke huid met uiterlijke schijn kan bedrieglijke veiligheid oproepen. Misleiding en schoonheid gaan dan hand in hand. Terwijl authentieke waarden en authentieke aanraking vaak niets onthullend is en onopvallender van aard. De verleiding van het oog en zintuig speelt dan in de diepere lagen van ons zijn.

 

 

MODELTEKENEN
Programma 

 

6 mei

Woensdag 6 mei

Aanvang : 20.30 uur

 

 

11 mei

Maandag 11 mei

Aanvang : 10.00 uur

  

20 mei

Woensdag 20 mei

Aanvang : 20.30 uur

 

 

25 mei

Maandag 25 mei
Aanvang : 10.00 uur

 

Lees hier meer over het modeltekenen