Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

20 augustus 2020

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Modeltekenen in lockdown : Drawing Ad Home

19 t/m 30 augustus  

Twee keer per maand organiseert kunstcentrum Firma Van Drie in de periode september tot en met maart bijeenkomsten modeltekenen op maandag en woensdag. De deelnemers van deze bijeenkomsten tonen van 19 t/m 30 augustus hun werk van het afgelopen seizoen. Er zijn tekeningen uit de tijd vóór de corona en een speciale serie tekeningen die tijdens de corona lockdown zijn gemaakt.  Lees verder >>


Komende Expositie

2 t/m 27 september

Innige banden

Kunstenaarsboeken van firmanten. Tentoonstelling van bijzondere, in de loop van jaren met de hand gemaakte, unieke werken van bij het kunstcentrum Firma Van Drie aangesloten kunstenaars. De boeken lopen uiteen van indrukwekkend groot en loodzwaar tot uiterst bescheiden van afmetingen en tastbaar fragiel. Voor alle  werken geldt: bladeren mag! Dit directe contact staat garant voor intieme ontmoetingen met de wereld van de makers. Om de boeken te beschermen en de bezoeker te behoeden voor corona zijn er wegwerphandschoentjes.  Lees verder >>


Nieuws

Nieuws Van het bestuur

Wij zijn zeer verheugd je te kunnen berichten dat wij Laura Pastoor, de huidige algemeen coördinator, per 20 juli jl. hebben aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Firma Van Drie.  Zij kent onze organisatie en weet wat er speelt. Wij zien in haar een goede kracht voor het bestuur en de Firma Van Drie. De komende tijd zal zij benutten om zich in te werken. Haar coördinatietaken blijft zij voorlopig nog uitvoeren, terwijl het bestuur zoekt naar een opvolger.


Van de nieuwe voorzitter

Mijn naam is Laura Pastoor. Gehuwd en moeder van 3 kinderen die al lang zijn uitgevlogen.

 

Mijn achtergrond ligt op het gebied van kwaliteit en veiligheid waarbij het opzetten, organiseren en plannen een dominante rol spelen.

 

Toen ik begin 2017 als vrijwilliger bij Kunstcentrum Firma Van Drie kwam kon ik niet vermoeden dat ik ooit voorzitter zou worden. Zag in die tijd de oproep voor surveillanten en een coördinator. Daar ik geen kunst achtergrond heb en de Firma niet kende heb ik mij aangemeld als surveillant. Dat leek mij een mooie manier om met de Firma kennis te maken, wat meer van kunst te weten te komen en te ervaren wat voor een soort organisatie de Firma is. Ik voelde mij thuis en al snel wilde ik meer voor de Firma Van Drie betekenen. En zo is het gebeurd dat ik mij vrij snel kandidaat heb gesteld als coordinator en als zodanig ben aangesteld. Mijn streven was het verbeteren van de interne communicatie en afstemming tussen bestuur, tentoonstellingscommissie en andere commissies. Dat viel soms niet mee maar ik durf te zeggen dat wij met elkaar de interne organisatie op een hoger plan hebben gebracht.

 

Ondertussen dacht ik na over de onderlinge verbondenheid binnen de Firma en over de toekomst.  Waar staan we, wat willen we, wat staat ons te wachten, hoe kunnen we ons in deze snel veranderende maatschappij handhaven,  en wat hebben we daarvoor nodig. Kortom hoe blijven we “toekomstproof” en blijven we overeind. Daar wil ik mij hard voor maken. Ik heb er ontzettend veel zin in en zal er alles aan doen om mijn benoeming als voorzitter waar te maken. 


Open Monumentendag zaterdag 12 september 2020

Open Monumentendag gaat door! Er zijn dit jaar ruim 30 monumenten voor het publiek opengesteld. Een overzicht daarvan is te raadplegen op de site : monumentenstad.nl/programma. Net als vorig jaar neemt ook de Firma Van Drie weer mee.


Open Atelier Gouda 2020

De voorjaarseditie is door het coronavirus niet doorgegaan en verplaatst naar zaterdag 22 en zondag 23 augustus a.s.

 

Paul Daelmans, Wendy v.d. Heuvel, Dindi v.d. Hoek, Wim van Loon, Rien Potters en Louky Scheltema exposeren in de Jeruzalemkapel/achterkamer. Openingstijden : 12.00 – 18.00 uur.

 

De routefolders liggen bij de Firma Van Drie, bij het informatiepunt en bij de VVV. Ook zijn ze via de website https://openateliergouda.nl/ te zien en te downloaden .

 

 

NANA’s Speelkwartier

Elly Verkerk en Ank van der Wal maakten afgelopen weken een nieuwe installatie voor Open Atelier Gouda.

Inspiratiebron vormt de speelruimte ten tijde van corona.

Zaterdag 22 augustus en Zondag 23 augustus, 12.00 tot 18.00 uur.

Wees welkom op Blauwstraat 12.

www.openateliergouda.nl

U vindt ons op nummer 35


Materiaal voor de liefhebbers

Onze firmant Inez Meter heeft veel nieuwe en gebruikte penselen. Ook heeft zij (lege) boeken met handgeschept papier.


Zij wil dit graag aan de Firma geven. Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Ria Volk - riavolk1961@gmail.com


Modeltekenen

In september 2020 starten de twee-wekelijkse model tekensessies weer. De sessies worden gehouden op maandagochtend 10.00 - 12.30 uur en woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur. Met een klein groepje wordt in het kunstcentrum Firma Van Drie intensief geoefend om de vaardigheid van het modeltekenen te vergroten. Er wordt gewerkt naar naaktmodel met afwisselende poseersessies van 2, 5 tot 15 minuten.

 

Meer informatie over de startdatum, kosten en aanmelden via: www.firmavandrie.nl/projecten/  


Resultaten Art & Souvenirs

De zomerexpositie Art & Souvenirs is, ondanks de coronamaatregelen, goed bezocht. Het gebruik van het pinapparaat was voor iedereen even wennen, maar heeft zijn vruchten afgeworpen. Er is uiteindelijk voor € 4636,00 verkocht!

 

Dank aan alle deelnemers en allen en die direct en indirect hebben meegeholpen om deze expositie mogelijk te maken.


Firmanten in het nieuws

Open Atelier Sylvia Leeflang – 3 en 4 oktober 2020.

Bij haar nieuwe huis in Nes aan de Amstel heeft Sylvia de afgelopen maanden haar atelier gebouwd. Op 3 en 4 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur kunnen alle nieuwsgierigen komen kijken. Er is dan ook in Amstelveen en Nes aan de Amstel open atelier route.
Adres: Atelier Amsteldijk 185 A, Nes aan de Amstel, Amstelveen.

 

 

Programma

Gezien het coronavirus worden er nog geen activiteiten georganiseerd.