Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

28 oktober 2020

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

'VERRÜCKT | VERRUKT een inrichting'

28 oktober t/m 30 november  

  De tentoonstelling 'VERRÜCKT | VERRUKT een inrichting' is een weergave van het tiendaagse verblijf van negen firmanten in ArToll. Én het is een eerbetoon aan Anita Poot, de overleden partner van curator André Groeneveld.   Lees verder >>


Komende Expositie

28 oktober t/m 24 december

Expositie Duistere lichten

Saskia Serlé en Arjan Velner exposeren lichtkunstwerken, sobere stillevens en lucide landschappen in de expositie Duistere Lichten van woensdag 2 december 2020 t/m donderdag 24 december 2020.           

 

6 t/m 31 januari

Expositie State of the Art - groepstentoonstelling

Van woensdag 6 januari 2021 t/m zondag 31 januari 2021. Nieuw werk van de firmanten van Kunststichting Firma Van Drie. Alle firmanten krijgen per mail een uitnodiging om aan deze expositie deel te nemen.


Nieuws

Nieuws

LichtKunst 2020 gaat niet door

Door het coronavirus, de maatregelen en alle onzekerheden is het helaas niet verantwoord LichtKunt 2020 door te laten gaan. Met name de financiële risico's zijn erg groot. Hopelijk hebben we voor het jaar 2021 een herkansing.

 


Firmanten in het nieuws

●●●Ellen Pattenier en Rob Bijleveld - expositie de talenten van de Nederlandse Keramiekopleiding 

De Conservator Ingmar Reesing van Museum Gouda en NKO-docent Mieke de Groot hebben een selectie gemaakt uit het werk van oud-cursisten: de talenten van de Nederlandse Keramiekopleiding. 

Tijdens deze expositie in Museum Gouda is t/m 10 januari 2021 werk te zien van Ellen Pattenier en Rob Bijleveld.   

●●● Dindi van der Hoek en Henrique van Putten zijn aangesloten bij het kunsternaarscollectief Art Nomaden.

Van 12 december 2020 tot 12 januari 2021 vindt de expositie Wanderlust plaats.

Locatie : PrinsenKwartier te Delft.

Zie ook: https://www.artnomaden.com/see-us/

●●● Matthé van Oostrom Vanaf 1 juni tot eind september vond in Wijchen een expositie plaats van 13 kunstwerken in het water van de oude Maasarm die Wijchen doorsnijdt. Dit in het kader van de bevrijding van Wijchen 75 jaar geleden. Voor de expositie was grote belangstelling en er was een publieksprijs aan verbonden. Matthé van Oostrom heeft met zijn project "Vieren van de vrijheid"  deze publieksprijs gewonnen. 

De expositie werd ondersteund door het Mondriaanfonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, de provincie Gelderland en de gemeente Wijchen.

●●● Jos v.d. Biezen – expositie “Lifequards” tot eind november 2020

Solotentoonstelling in het Cultuurhuis ‘de Garenspinnerij’ met als thema de politionele acties in Nederlands-Indië. 

●●● Bram Tackenberg – expositie “De Woonkamers van Korte Akkeren” 

Fotograaf Bram Tackenberg brengt samen met meer dan 100 bewoners uit de Goudse wijk Korte Akkeren op een unieke manier de diversiteit en menselijkheid van deze ‘veelbesproken’ wijk in beeld. Een wijk die deels kampt met een slecht imago, maar tegelijk barst van de veerkracht en mooie mensen. De helft van de 40 woonkamerportretten zijn levensgroot te bewonderen aan de buitengevels van de Herenstraat. Met als startpunt buurtcentrum De Walvis vormt de expositie een lint tot aan de achterzijde van Cultuurhuis Garenspinnerij. De andere 20 fotowerken zijn te bezichtigen in Cultuurhuis Garenspinnerij zelf. www.bramtackenberg.nl

●●●Henrique van Putten Kunst op het ontmoetingsplein in de Goudse Hout gewijd aan de Goudse dichter Leo Vroman (1915-2014).

Drie kunstenaars hebben op verzoek van Groenalliantie een ontwerp ingediend. De jury heeft geen winnaar aangewezen maar besloten dat er een publieke stemming komt. Henrique van Putten heeft de publieksprijs voor haar kunstwerk “Saying hi and goodbye” gewonnen. Zie ook: https://groenalliantiemiddenholland.nl/leo+vroman+kunstwerk+in+goudse+hout+breng+je+stem/default.aspx

 


 

 

 

 

Programma

27 oktober t/m 24 december

 

In verband met de coronamaatregelen zijn er behalve de exposities geen andere activiteiten in ons gebouw.