Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

15 december 2020

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

administratie@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

18 december 2020.

deze nieuwsbrief is dinsdag 15 december 2020 verstuurd. Het blijkt dat velen de brief niet hebben ontvangen vandaar dat wij de brief nogmaals toesturen.

Verder blijkt de link in de rubriek "oproep van de gemeente gouda" niet juist te zijn. de link is nu aangepast.

 

Exposities geannuleerd i.v.m. lockdown

15 december 2020 t/m 19 januari 2021  

 

De persconferentie van minister Rutte op maandagavond 14 december jl. was helder. Een groot pakket aan maatregelen om het coronavirus in te perken. Dat betekent helaas dat we de Firma weer moeten sluiten tot en met 19 januari 2021. Daardoor is de expositie Duistere lichten van Saskia Serlé en Arjan Velner niet

live te bezichtigen. 


Komende Expositie

20 januari 2021

Expositie agenda 2021

Nadere informatie over de invulling van het expositieprogramma 2021 volgt.


Nieuws

Nieuws van het bestuur

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar. Een vreemd jaar, waarin niets liep zoals we dat gewend waren. Uitgestelde exposities, geen openingen, finissages en activiteiten. En nu weer de sluiting tot en met 19 januari 2021. Laten we hopen op betere tijden zodat we volgende jaar de draad kunnen oppakken en er weer leven in de Firma komt. Daar kijken we denk ik allemaal naar uit.

 

Ondanks de coronamaatregelen is het wel gelukt om mooie exposities neer te zetten en de organisatie draaiende te houden. Graag willen wij iedereen die zich op de een of andere manier heeft ingezet voor de Firma heel erg hartelijk danken!

 

Met elkaar gaan we er volgend jaar het beste van maken! Mogelijk biedt het komende jaar ook nieuwe kansen en alternatieven voor wat niet kan. In lastige tijden dienen zich vaak mooie initiatieven aan. Heb je ideeën? Laat het weten.

 

Wij wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

 


Firmanten in het nieuws

In verband met de coronamaatregelen zullen we ongetwijfeld een aantal exposities moeten missen. Toch willen we je onderstaande informatie niet onthouden.

 

●●●Rob Bijleveld en Ellen Pattenier - Expositie de talenten van de Nederlandse Keramiekopleiding
De Conservator Ingmar Reesing van Museum Gouda en NKO-docent Mieke de Groot hebben een selectie gemaakt uit het werk van oud-cursisten: de talenten van de Nederlandse Keramiekopleiding.
Tijdens deze expositie in Museum Gouda is t/m 10 januari 2021 werk te zien van Ellen Pattenier en Rob Bijleveld.

 

●●● Dindi van der Hoek en Henrique van Putten zijn aangesloten bij het kunsternaarscollectief Art Nomaden.
Van 12 december 2020 tot 12 januari 2021 vindt de expositie Wanderlust plaats.
ARTNOMADEN exposeert
@ PRINSENKWARTIER
Sint Agathaplein 4, Delft

Openingstijden:
Di – Vr 10:00-17:30 uur
Zat – Zo 11:00-17:00 uur
TOEGANG GRATIS
Zie ook: https://www.artnomaden.com/see-us/

 

●●● Dindi - Expositie We are One in Gouda - van 19 december 2020 tot en met 13 februari 2021
Dindi exposeert tezamen met andere exposanten in Arwe Gallery. Jeruzalemstraat 4, Gouda
Openingstijden: Woe - Zat: 11:00-18:00 uur

 

●●● Bram Tackenberg – expositie “De Woonkamers van Korte Akkeren”
Fotograaf Bram Tackenberg brengt samen met meer dan 100 bewoners uit de Goudse wijk Korte Akkeren op een unieke manier de diversiteit en menselijkheid van deze ‘veelbesproken’ wijk in beeld. Een wijk die deels kampt met een slecht imago, maar tegelijk barst van de veerkracht en mooie mensen. De helft van de 40 woonkamerportretten zijn levensgroot te bewonderen aan de buitengevels van de Herenstraat. Met als startpunt buurtcentrum De Walvis vormt de expositie een lint tot aan de achterzijde van Cultuurhuis Garenspinnerij. De andere 20 fotowerken zijn te bezichtigen in Cultuurhuis Garenspinnerij zelf. www.bramtackenberg.nl


●●● Jan van Lokhorst - expositie 'L'autre été', met werken die hij afgelopen zomer in Frankrijk heeft geschilderd. Van 12 december 2020 tot en met 4 januari 2021.
Jan verwelkomt je graag in zijn nieuwe atelier voor de expositie. Je bent op afspraak welkom met maximaal drie personen. Er staat een warme kop koffie/thee of een goed glas wijn voor u klaar.
Adres: Raam 212, Gouda Tel.: 06-22992694 / info@janvanlokhorst.nl
Zie ook www.janvanlokhorst.nl

 

●●●Rob Bijleveld en Ellen Pattenier - Expositie Keramiek Triënnale in CODA Apeldoorn.
Rob Bijleveld en Ellen Pattenier zijn beiden geselecteerd voor de Keramiek Triënnale in CODA Museum Apeldoorn. De deelnemers komen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, , Engeland en Luxemburg. De tentoonstelling is te zien vanaf 7 maart tot en met 30 mei 2021, afhankelijk van de ontwikkelingen rond het coronavirus.


Geboorte

Michel Zaremba,onze websitebeheerder, is op 17 november jl. vader geworden van een dochter. Zij heet Liva Jana Leonika Zaremba. Wil je Michel een berichtje sturen neem dan contact op met coordinator@firmavandrie.nl


Oproep van de Gemeente Gouda

Oproep ❗️ Het Zuidelijk Stationsgebied is op zoek naar kunstenaars die een kunstwerk willen ontwerpen voor dit beeldbepalende stukje Gouda. 
Het Zuidelijk Stationsgebied Gouda ondergaat een metamorfose. Er komen betere voorzieningen voor reizigers en een prettig stationsplein dat uitnodigt om de stad Gouda te verkennen. Omdat kunst een positieve invloed heeft op de beleving van het openbaar gebied, schenken we aandacht aan kunst op of rond het stationsplein. Wethouder Thierry van Vugt: "Ik roep daarom kunstenaars op om hun portfolio en ideeën waarmee we onze stad vanaf 2022 een stukje mooier kunnen maken, voor 18 januari 2021 in te sturen." 

 

Voor nadere informatie:
 
Voor vragen kun je contact opnemen via:
06-18249247.

 

 

Online exposities

 

Op de site : https://www.expositiesfirmavandriethuisbekijken.nl/ zijn de laatste exposities te zien.

 


 

 

 

Programma

15 december2020  t/m 31 januari 2021

 

In verband met de coronamaatregelen is er geen programma.