Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

4 mei 2021

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Lockdown - gesloten tot nadere berichtgeving

19 januari t/m 31 mei  

    Lees verder >>


Komende Expositie

19 januari t/m 31 mei

Exposities komende maanden

    Lees verder >>


Nieuws

Firmanten in het nieuws

Project Doorstuurkunst

De deelnemers hebben hun eerste en tweede kunstwerkje doorgestuurd. Dit keer hebben ze gereageerd op het thema met bijbehorend werk van een andere kunstenaar uit de groep.

Voor een indruk van het werk zie de foto's.

 

Juul Versloot – expositie The colourfield Performance van 15 april t/m september 2021

In deze periode is er een groot Kunstproject opgezet door Dirk Hakze in park Lingezege in Elst (tussen Arnhem en Nijmegen).

Naam: the colourfield Performance.

In het park staan van 15 april t/m september 2021 ongeveer 400 doeken opgesteld in een ovaal in het landschap. Elke dag zijn er 6 tot 8 kunstenaars aan het schilderen. De kunstenaars hebben 1 dag om een schilderij te maken. Er zijn geen restricties, behalve, de kunstenaars mogen de kleur zwart niet gebruiken.

Juul Versloot helpt een paar dagen als vrijwilliger en daarnaast is Juul ook 1 dag aan de slag gegaan om eigen werk aldaar te schilderen. 

Zie ook: https://www.thecolorfieldperformance.nl/#/

 

Nelly Geluk

In de maand juni 2021 exposeert Nelly Geluk haar werk in De Veste, Ridder van Catsweg 300, 2804 RS Gouda. Te zien zijn o.a. "Wat zullen wij geloven" (een installatie van tuinslangen tussen een raamwerk) en de "Engel" (gemaakt van een verkeersbord).

Nelly is elke zaterdag van 14.00 - 16.30 uur zelf aanwezig.

  

Rob Bijleveld en Ellen Pattenier – Expositie Keramiek Triënnale in CODA Apeldoorn.

Zie voorgaande nieuwsbrieven en https://www.coda-apeldoorn.nl/nl/agenda/keramiek-triennale-2021


Nieuws van het bestuur

Documenten op de website

Jaarrekening 2020, jaarverslag 2020 en beleids- en jaarplan 2021 staan op de pagina downloads van de  website.

 

Modernisering logo en website

Al een aantal jaren leeft de wens om de huidige website en ons logo in een moderner jasje te steken. Dat gaat er nu toch van komen.

 

Logo

In september 2020 is er binnen de  Firmanten een vraag uitgezet om een ontwerp voor een nieuw, moderner logo te maken. Op de oproep hebben vier mensen gereageerd.

Graag willen wij deze vier ontwerpen met de firmanten, vrienden en vrijwilligers delen. Zij ontvangen  een separate mail met de vier ontwerpen en kunnen een adviserende stem aan het bestuur uitbrengen.

 

Website

De laatste maanden hebben Annius Groenink, Mieke de Haan, Carla Henneveld, Laura Pastoor en Anke Welschen zich gebogen over de mogelijkheden van een modernere website, rekening houdend met de achterliggende gekoppelde administratie en mailsysteem. Het bestuur heeft toestemming gegeven voor het bouwen van een moderne website en bovengenoemden gaan in de vorm van de projectgroep Moderne website, het plan realiseren. Het nieuwe logo zal hierin meegenomen worden.

 

Vacature coördinator

De Firma zoekt een spil in het web. Iemand die de dagelijkse gang van zaken coördineert en participeert in de uitvoering van de werkzaamheden. Je bent neutraal, flexibel en kunt goed laveren tussen de belangen van het bestuur, de commissies en de vrijwilligers. Is je interesse gewekt of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje naar voorzitter@firmavandrie.nl


Nieuws algemeen

KUNSTMARKT op een uniek plekje in Gouda 

De FVD gaat proberen om eind augustus of begin september 2021 een kunstmarkt op één van de boeiendste plekjes van Gouda te organiseren.

 

De locatie is het plantsoen rond het IJsselhuis bij de Mallegatsluis, Schielands Hoge Zeedijk 1.

 

De gemeente en de eigenaar van het drank- en spijslokaal zien tot nu toe geen bezwaar.

 

Om dit te kunnen realiseren willen wij weten of jij als firmant geïnteresseerd bent om hieraan mee te doen. De kosten van de kraam zijn voor eigen rekening, maar die zullen wel meevallen. Ben je in dit unieke experiment geïnteresseerd laat dit dan weten en stuur een mail vóór 14 mei a.s. naar

info@lenivandenband.nl

 

Bij voldoende belangstelling volgt nadere informatie.

 

Expositie State of the Art gaat niet door

Tot grote spijt van de tentoonstellingscommissie kan de tentoonstelling State of the Art dit jaar niet doorgaan. Firmanten die zich voor deze expositie hebben aangemeld zijn per mail geïnformeerd.

 

Open Monumentendag  Gouda 2021 (OMD) op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021

De Firma doet dit jaar weer mee. Het thema van OMD dit jaar is mijn monument is jouw monument – Gastvrijheid in Gouda. Daarbij denkend aan b.v. gasthuizen, herbergen, cafés en religieuze instellingen.

 

Open Atelier Kunstkring Bodegraven/Reeuwijk 18 en 19 september 2021

De tweejaarlijkse atelier-kunstroute die in mei 2021 gehouden zou worden is verplaatst naar zaterdag 18 en zondag 19 september 2021.

Ruim 100 lokale kunstenaars openen nu op 18 en 19 september hun deuren om te tonen wat er in de afgelopen 2 jaar aan kunstwerk en gecreëerd en gemaakt is. 

Wilt je deelnemen aan de Kunstroute? 
Zie : www.kunstkringbodegraven-reeuwijk.nl 

 

Open Atelier Gouda 2021

Open Atelier Gouda 201 vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021. Firmanten zijn hierover eerder al over geïnformeerd. 

Het laatste nieuws is dat wij de beschikking hebben over de Jeruzalemkapel!

Nadere informatie volgt.

 

 

 

 

Programma

19 januari t/m 31 mei