Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

20 juli 2021

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Zomerexpositie Art & Souvenirs

21 juli t/m 22 augustus  

De jaarlijkse verkoopexpositie van de Firma Van Drie. Ontdek een wereld aan kunst waarvoor je niet ver van huis hoeft: schilderijen, tekeningen, grafiek, sculpturen, keramiek, fotografie, poezie en sieraden. Uniek en betaalbaar werk van kunstenaars uit de regio Gouda.

 

Kom kijken en wie weet vindt je wel een mooi kunstwerk voor jezelf of om kado te doen! Gekochte werken kunnen direct worden meegenomen. Openingstijden, woensdag t/m zondag 12.00 -17.00 uur.


Komende Expositie

25 augustus t/m 19 september

Modelburgers

Ironie en poëzie van nieuwkomers in Gouda   

Astera Mortezai en Nicolas Manenti hebben een internationale carrière achter de rug. Ze exposeerden onder meer in Seoul, Berlijn en Brussel. Astera is afkomstig uit Iraans Koerdistan, Nicolas uit Frankrijk. Sinds kort hebben ze zich gevestigd in Gouda en samen stellen ze nu nieuw werk tentoon bij Kunstcentrum Firma Van Drie.

 

Dat werk gaat vooral over taal en gebruiken die ons in een mal persen. Vandaar de titel: Modelburgers. Te zien zijn installaties, video's en foto's. Meest opvallend zijn twee met de rug naar elkaar toegekeerde spreekgestoelten of kansels van sloophout waarin bezoekers zich met behulp van geluidsinstallaties tot elkaar kunnen richten. Een foto met een uitgestoken tong waarop een postzegel ligt met de tekst 'accent changer', maakt duidelijk met welke moeilijkheid migranten, dus ook Mortezai en Manenti, worstelen.  

 

'Modelburgers' verkent op ironische maar poëtische toon hoe het daarbij gesteld is met de acceptatie van wat ons vreemd is.  

 

De officiële opening van de tentoonstelling is vrijdagavond 27 augustus 21.00 uur, de finissage zondagmiddag 19 september 15.00 uur.      


Nieuws

 

In memoriam Marc van Amelsvoort 

Een paar weken geleden ontvingen wij het nare bericht dat onze firmant Marc van Amelsvoort is overleden. Hij is slechts 54 jaar geworden. De begrafenis heeft op woensdag 30 juni 2021 in besloten kring plaats gevonden. Onze firmanten, vrienden en vrijwilligers zijn hier eerder over geïnformeerd.

 

Marc was vanaf 2007 firmant van de Firma en heeft vaak geëxposeerd. Hij was een fantastische vrijwilliger voor de Firma, altijd kon de Firma een beroep op hem doen. Hielp tijdens de eetcafés en was altijd bereid te surveilleren, ook tijdens LichtKunst. Marc was actief bij projecten zoals Art Gouda, Zwaankleefaan, Uitzicht en het 24 uur stripfestival in de Jeruzalemkapel. Daarnaast was hij actief als model.

 

Wij missen een zeer betrokken en kleurrijk persoon die overal kunst in zag.


Vacatures

 

Algemeen coördinator

Iemand die verantwoordelijk is voor de algemene coördinatie van de activiteiten en de dagelijkse gang van zaken van de Firma. Dit is een functie voor een langere periode.   

In de voorgaande nieuwsbrief hebt u kunnen lezen dat de functie vervuld was. Helaas heeft de potentiële kandidaat zich kort na de aanstelling teruggetrokken. Zij kreeg een interessante baan aangeboden waar haar voorkeur naar uit ging. 

Voor nadere info: www.firmavandrie.nl/de-firma/vacatures/ 

 

Surveillanten exposities

Mensen die door de weeks met name op donderdag of vrijdag bezoekers willen ontvangen, bezoekers willen informeren over de expositie (deze informatie krijg je aangeleverd) en  de kunstwerken willen ‘bewaken’. Ook zoeken wij mensen die zich willen aanmelden voor een invalpool op de woensdag, donderdag of vrijdag. Je kunt je aanmelden voor de hele middag (12.00 – 17.00 uur), van 12.00 – 14.30 uur of van 14.30 – 17.00  uur.

Voor nadere info : www.firmavandrie.nl/de-firma/vacatures/ 

 

Barcoördinator

Wij zoeken iemand die tezamen met de leden van de barcommissie zorgt voor een goed verloop van de baractiviteiten tijdens de randprogrammering van exposities en andere activiteiten. De activiteiten bestaan o.a. uit openingen en finissages van tentoonstellingen, lezingen, voordrachten, filmavonden, discussieavonden, enz.
De activiteiten worden op vrijdagavonden (van 19.00 – 23.00 uur) of zondagmiddagen (van 15.00 – 19.00 uur) georganiseerd. De coördinator van de barcommissie is het aanspreekpunt voor de baractiviteiten.

Voor nadere info : www.firmavandrie.nl/de-firma/vacatures/ 

 

Gastvrouwen/gastheren (leden van de barcommissie)

Mensen die tijdens de randprogrammering van exposities en andere activiteiten de gasten van drankjes en hapjes willen voorzien. Je vindt het  fijn om de gasten een plezierige avond of middag te bezorgen.  De gasten zijn onze kunstenaars, vrienden en vrijwilligers. Jij zorgt voor een gastvrije ontvangst en fijne sfeer.

Voor nadere info: www.firmavandrie.nl/de-firma/vacatures/ 

 

Is je interesse gewekt of heb je nog vragen? 

Neem dan contact op met Laura Pastoor, wnd algemeen coördinator.

Mail: coordinator@firmavandrie.nl

Tel.: 06-12022114

 

Firmanten in het nieuws

 

Loes Huis in ’t Veld - expositie

Expositie bij de Roofprintpers te Middelburg van Ikarosprint (Loes Huis in ‘t Veld) tijdens de Zomerboekwinkel. 

Gasten: Katarina Rudebeck, Loes Huis in 't Veld (Ikarosprint), Rymke Wiersma & Weia Reinboud (Atalanta) en Rosemarijn van Limburg Stirum (Zwaluwpers).

Zomerboekwinkel De Roofprintpers in juli en augustus 2021. www.deroofprintpers.nl/tentoonstelling

 

Jan van Lockhorst - workshops

Dit najaar gaat Jan met veel plezier van start met een nieuwe reeks workshops. U bent

van harte welkom in zijn atelier. 

Zie : www.janvanlokhorst.nl

Inschrijven via info@janvanlokhost.nl

 

Suzan Schuttelaar – verkiezing Kunstenaar van het jaar

Suzan is genomineerd voor de titel Kunstenaar van het jaar 2022. In de 19e editie van de verkiezing zijn ruim 650 Nederlandse beeldend kunstenaars voorgedragen. Suzan is één van de 90 genomineerde kunstenaars die het meest zijn voorgedragen. Zie ook de

Goudse Post d.d. 7 juli jl.

 

Activiteitenprogramma

Wij proberen spoedig het activiteitenprogramma op een veilige manier weer op te starten. 

 

 

Programma

21 juli t/m 22 augustus

Er is nog geen activiteitenprogramma.