Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

28 maart 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Bevrijding

6 maart t/m 9 april  

Na de Tweede Wereldoorlog werd in de Sint-Janskerk in Gouda een 'bevrijdingsglas' geplaatst. Dat glas is van de hand van Charles Eyck. Zijn ontwerp werd gekozen uit die van meerdere kunstenaars. Anno 2012 zijn drie hedendaagse kunstenaars de uitdaging aangegaan om nieuwe verbeeldingen van vrijheid en bevrijding te ontwerpen. Het zijn Dace Sietina, Pim Leefsma en Yvonne Beelen. Zij presenteren hun ontwerpen naast die van destijds. Lees verder >>


Komende Expositie

11 t/m 29 april

Jubileumtentoonstelling 5x5x5

Vijf jaar geleden werd de Firma van Drie opgericht. In het kader van dit lustrum selecteerde bestuurslid en gasttentoonstellingsmaker André Groeneveld vijf firmanten. Hij vroeg hen een nieuw werk te maken in een oplage van vijf stuks: een multiple. Lees verder >>


Nieuws

Feestelijke firmantenbijeenkomst

Vrijdag 20 april is er voor vrienden en firmanten een feestelijk aangeklede lustrumbijeenkomst. Niet alleen kijken we terug op wat vijf jaar Firma Van Drie ons heeft gebracht, maar ook naar wat de plannen en ideeën voor de komende vijf jaar zijn. 20.00 uur in pand Roodbol. Houd deze avond vrij!


Hofstedendagen

In het kader van haar vijfjarig bestaan vraagt de Firma Van Drie aan kunstenaars die zich de afgelopen vier jaar gepresenteerd hebben op de Hofstedendagen langs het Heempad aan de Bloemendaalseweg om zich daar opnieuw te presenteren. De Hofstedendagen zijn dit jaar op 12 en 13 mei. De opening van het tweedaagse evenement gebeurt door acteur Bram van der Vlught, ambassadeur van het Groene Hart, met medewerking van stadsdichter Klara Smeets. Twee maal per dag zullen er rondleidingen zijn langs de kunstwerken.


saskia-serle.jpgSaskia Serlé in Delftse Salon

Bij Kunstencentrum Kadmium in Delft is tot 8 april de Lentesalon 'Opvliegers' te zien. Een van de deelnemers is onze firmant Saskia Serlé. Kadmium is gevestigd aan de Koornmarkt 48f. 'Opvliegers' is geopend van donderdag t/m zondag 12 -17 uur. Meer informatie op de website www.kadmium.nl.


Elke maand GasthuisKeuken

Maak informeel kennis met de Goudse kunstcultuur en kom gezellig eten in het sfeervolle museumcafé van Museum Gouda. Elke eerste vrijdagavond van de maand om 18.30 uur zetten koks van de Firma Van Drie u een vegetarische driegangenmaaltijd voor. (H)eerlijk eten onder het genot van een muziekperformance of een gedicht. Lees verder >>


Modeltekenen

Onder leiding van kunstenaar Herre Methorst wordt op woensdagavond om de veertien dagen vanaf 20.00 uur naar model getekend of geschilderd. Iedereen is welkom, maar enige teken- of schilderervaring is wel gewenst. Lees verder >>


Gevraagd: secretaris

Het bestuur van de Firma is op zoek naar een secretaris. Iemand met administratieve ervaring en animo voor besturen in teamverband. En met liefde voor kunst uiteraard. Het betreft een vrijwilligersbaan die per week vier tot acht uur tijd vraagt. Zie onze webpagina vacatures.

 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

30 maart

Deze avond om 20.00 uur maakt de jury in pand Roodbol bekend welk eigentijds ontwerp uit de tentoonstelling 'Bevrijding' volgens haar het meest voor uitvoering in aanmerking komt. De uitvoering zal gebeuren in gebrandschilderd glas, door leerlingen van de glazeniersopleiding aan de Vakschool Schoonhoven.

 

6 april

Muziekavond in het kader van de tentoonstelling 'Bevrijding'. Met medewerking van dichters Jan Graafland en Klara Smeets. De muziek is van Radio Leidmotief: 'een muzikale ontdekkingstocht waarbij het van de paden afwijken een groter goed is dan blind varen op het kompas'. 21.00 uur in pand Roodbol.

Lees verder >>

 

12 april

Opening van de 5x5x5, de eerste lustrumtentoonstelling, op donderdag 12 april, 20.00 uur in pand Roodbol.

 

Zondagmiddagactiviteiten

6 mei

In mei beginnen weer zondagse zomerconcerten in de museumtuin. Nadere informatie volgt.

 

Excursies

16 t/m 18 augustus

13 bezoekt 13. Eerste kunstreis naar de Documenta in Kassel. In het kader van haar vijfjarig bestaan bezoekt de Firma Van Drie vanuit Achter de Kerk 13 de Documenta 13 in het Duitse Kassel. Onderweg worden verschillende musea aangedaan. Dit is de eerste van twee driedaagse excursies. Meer informatie op de pagina Lustrum.

 

1 t/m 3 september

Tweede kunstreis naar de Documenta. Zie hierboven.

 

Exposities

14 t/m 15 april

Jaarlijkse atelierroute KunstMoment in en rond het centrum van Gouda. Kunstenaars van de Firma die geen eigen werkruimte in de binnenstad hebben, doen mee in de Garenspinnerij, Turfsingel 35.