Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

18 november 2021

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Duistere lichten - Saskia Serlé en Arjan Velner

18 november t/m 26 december  

De expositie 'Duistere Lichten' van Saskia Serlé en Arjan Velner ging in december 2020 niet door en was alleen online te zien. Zij exposeren daarom alsnog de werken uit deze tentoonstelling: lichtkunstwerken, sobere stillevens en lucide landschappen.   Een bijzonder onderdeel van de expositie Duistere Lichten zijn de geheimzinnige lichtkunstwerken die Saskia Serlé en Arjan Velner samen maken. Een dodecaëder (een figuur met twaalf vijfhoekige vlakken van gelijke afmetingen) waar je je verliest in een oneindige ruimte. Een duister doodshoofd met een hoorn en draaiende oogleden, een ruimteschip met wuivende pilasters, een onderzee landschap met tropische kleurenschakeringen. Bij Saskia en Arjan beweegt het, maakt geluid en geeft het licht in de duisternis. Lees verder >>


Komende Expositie

10 t/m 26 december

LichtKunstGouda 2021 GAAT NIET DOOR!

Het bestuur heeft na uitgebreid overleg met de werkgroep Lichtkunst helaas moeten besluiten om LichtKunstGouda 2021 - 'Toen was er Licht!' niet door te laten gaan. Gezien de aangescherpte maatregelen en de voortdurende onzekere corona situatie is het niet mogelijk om de 9e editie van de lichtkunstroute, die van 10 t/m 26 december zou plaats vinden, te organiseren. Lees verder >>


Nieuws

Firmanten in het nieuws


Leni van den Band

Kunstmaand Ameland van 1 t/m 30 november
Een internationaal cultureel hoogtepunt met een eiland brede tentoonstelling waar en dat is ook heel bijzonder, de zee de grens aangeeft. In een natuurlijke setting van mystieke stilte en met soms mistig of stormachtig waddenweer is het dwalen en genieten van de getoonde kunst op het eiland. In november exposeren ongeveer honderd professionele kunstenaars hun werk in deze inspirerende omgeving. Een internationaal gezelschap van kunstenaars uit o.a. Scandinavië, Duitsland en Nederland.

Leni exposeert in het Landbouw-Juttersmuseum - Swartwoude, Hoofdweg 1, 9164 KL Buren
Het programmaboekje wijst u de weg tijdens de Kunstmaand. Op deze manier hoeft u niets te missen. Een bijzonder aandenken aan de Kunstmaand is de inmiddels bekende Kunstmaandagenda die tevens dient als catalogus waarin van iedere deelnemende kunstenaar een werk is afgebeeld.

 

 

 

Programma

18 november t/m 22 december

Programma Modeltekenen

 

Bijeenkomsten van de modeltekengroep zijn gepland op de onderstaande data. Informatie of de data doorgaan en aamelden bij Tineke Prins tinekeprins@gmail.com.

Eerstvolgende data zijn: 22 november en 24 november ( maandag 09.45 t/m 12.30 uur en woensdag 19.4.5 t/m 22.30 uur)

Programma December (onder voorbehoud):
maandag - 6 december

woensdag - 8 december

maandag - 20 december
woensdag - 22 december

 

Lees verder >>