Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

27 januari 2022

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

State of the Art III en IV

28 januari t/m 27 februari  

GOED NIEUWS!

VANAF VRIJDAG 28 JANUARI 2022 ZIJN WIJ WEER OPEN. 

 

Het nieuwe expositiejaar start met twee tentoonstellingen ineen:‘State-of-the-Art III en IV’. Maar liefst 40 professionele kunstenaars tonen hun werk van de afgelopen twee jaar.   In deze periode is er ondanks of misschien wel dankzij de beperkingen van de pandemie veel interessant en inspirerend werk gemaakt. Allerlei discplines komen aan bod en het geheel vormt een bont pakket van beelden, voorstellingen en technieken. Kom gauw langs, want onze kunstenaars zijn blij dat zij hun nieuwste creaties weer aan het publiek kunnen laten zien!  

 

De tentoonstelling is tot en met zondag 27 februari te zien. Met een coronatoegangsbewijs en het dragen van een mondkapje bent u van harte welkom! 

Komende Expositie

2 t/m 27 maart

De komende expositie is nog niet bekend

 


Nieuws

Mag ik mij even voorstellen

RENEE TOOREN

Wat als..? is de uitgangsvraag bij bijna al mijn werk.

 

Ik ben Renee Toonen, geboren in Gouda en woon in Amsterdam.

Wat als ..? is de uitgangsvraag bij bijna al mijn werk. Dit komt door het gebruik van, ijs, zand, lood, veren, beton, olieverf, verfkwasten en bladeren als ondergrond - basis voor borduursels.

De vraag “wat als ?” staat dus aan de basis van de zoektocht naar mogelijkheden en niet die van beperkingen. Deze manier van werken vergt veel denkwerk en roept weer nieuwe vragen op.

Op deze manier schep ik nieuwe beelden waardoor de kijker gewone beelden en alledaagse voorwerpen in een vervreemdende context beziet.(voorbeeld: Het meisje met de parel van Vermeer geborduurd op de haren van een kwast)

Het vergankelijke deel van mijn werk ( de geborduurde bladeren) fotografeer ik om zo het vergaan vast te leggen…when time goes by. Hoe de natuur en de cultuur zich tot elkaar verhouden. Een natuurlijk proces dat niet is te sturen met grote gevolgen.

Het meer traditionele borduurwerk gebruik ik op een hedendaagse manier zodat die technieken weer onder de aandacht komen. Een voorbeeld hiervan is het project : “Gaatjes stoppen in de familie geschiedenis.” Door het gebruik van de stopwerk techniek in combinatie met oude familie foto’s repareer ik de beelden. Voor dit werk ontving ik de Textielkunstprijs 2018. 

De zoektocht naar mogelijkheden deel ik online als @IKBORDUURENJIJ op Instagram. De werken My girl with a pearl en De balletdanseres (beide borduursel op blad) zijn te zien op de expositie State of Art.

 

Via De Firma van Drie hoop ik in contact te komen met andere makers. 

Voor een impressie van het werk van Renee klik hier

 

Waarnemend coördinator stopt per 1 februari 2022

Per 1 februari 2022 stopt Laura Pastoor als waarnemend coördinator.

Een aantal taken wordt door anderen overgenomen. Firmanten, vrienden en vrijwilligers ontvangen per mail nader bericht. 


Firmanten in het nieuws

ANNEWIES VAN ES - Winnaar Gouds Boekgeschenk

Annewies is winnaar geworden van de verhalenwedstrijd van het Gouds Boekgeschenk. Samen met nog een winnaar krijgt haar verhaal een plaats in het Gouds Boekgeschenk dat in de (uitgestelde) Boekenweek van 9 april t/m 18 april 2022 verkrijgbaar zal zijn in de Goudse Boekhandels ter gelegenheid van de 750ste verjaardag van Gouda. Iedereen die daar in die periode een boek aanschaft, krijgt daarbij het Gouds Boekgeschenk cadeau. Behalve de twee winnende verhalen staan in dit boekgeschenk ook andere verhalen van Goudse schrijvers waarin Gouda of zijn bewoners een rol spelen. 

Meer informatie is te vinden op https://goudabruist.nl of www.bibliotheekgouda.nl


Interessante artikelen hedendaagse kunst

GUNAY USLU (49) is de nieuwe staatssecretaris voor Cultuur en Media (D66). Politieke ervaring heeft ze niet. Maar wie haar kent, voorspelt: met haar ervaring als toezichthouder in de cultuursector en als directeur bij Corendon heeft ze alles in huis.

Voor meer informatie: Macher met charme en discipline - NRC.

  

KUNSTENAAR NOA JANSMA - wilt u een wolk kopen.

Met haar project Buycloud levert Jansma commentaar op de financiële exploitatie van de natuur.

Op de rug naar de wolken liggen kijken is leuk, maar heeft u er ooit aan gedacht hoe het zou zijn om een wolk te bezitten? Dit is uw kans. Kunstenaar Noa Jansma (25) verkoopt namelijk wolken.

Voor meer informatie zie het artikel Wilt u een wolk kopen? van Sarah van Binsbergen -13 januari 2022 - Volkskrant. 

 

 

 

 

Programma

 

Het programma is in bewerking.

 

Modeltekenen start weer in februari 2022. De exacte data worden nog bekend gemaakt.