Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

8 maart 2022

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Expositie Leven - Matthé van Oostrom

2 t/m 27 maart  

Uitgangspunt  van de tentoonstelling 'Leven' van Matthé van Oostrom is een oudhollands gezegde: “Het leven is een schouwtoneel, ieder speelt zijn rol en krijgt zijn deel.” Je maakt het nodige mee in het leven. Je groeit op, werkt, wordt verliefd, krijgt wellicht kinderen, wordt ouder etc. Je krijgt te maken met allerlei mensen in fijne of minder fijne situaties, goede en slechte tijden, vreugde en verdriet.  Matthé heeft in de tentoonstelling een aantal van de situaties uitgebeeld. Lees verder >>


Komende Expositie

30 maart t/m 3 april

Out of Reach - Coornhert Gymnasium

Zoals ieder jaar wordt er door de eindexamenklas kunst van het Coornhert Gymnasium een expositie georganiseerd, met dit keer als thema: 'Out of Reach'.    Exposanten zijn: Femke Reimus, Coco Kuyvenhoven, Josefien de Horde, Tobias dos Santos Gomes, Lars van Eijk, Wieke Hofstra en Elsbeth Bosman.


Nieuws

De nieuwsbrief

De vorige nieuwsbrief (nummer 48) is door een technische storing niet door iedereen ontvangen. Het probleem is inmiddels opgelost. In deze nieuwsbrief staat actuele informatie alsmede de informatie uit nieuwsbrief nummer 48. 


Open steenovens Klein Hitland bij Nieuwerkerk a.d. IJssel

Zoek je een (buiten)ruimte om je installaties te testen of een workshop raku stoken te geven? Dan zijn de steenovens Klein Hitland mogelijk een optie. 

Zie de foto's en de site 

Heb je belangstelling? Dan kun je contactopnemen met Theo de Vlaming, telefoonnummer 06-18253212.


Stadskant

Zoek je ruimte voor b.v. een flexwerkplek of een expositie?

Kijk dan eens op de site van Stadskant


Exposities Goudswerk in Gouwestein 

De vrijwilligers Janny de Keijzer-Prinsenberg en Sjouk Engels hebben jaren de exposities GoudsWerk georganiseerd. Zeven jaar lang zijn deze exposities in Gouwestein, Van Bergen IJzendoornpark 7, goed bezocht en hebben bekendheid gekregen in Gouda en omstreken. Een aantal van onze firmanten hebben hier ook geexposeerd.

Beide dames stoppen met hun werkzaamheden. Saskia Serlé gaat de organisatie van deze exposities op zich nemen. Er wordt nog gezocht naar één persoon die het team compleet wil maken. Belangstellenden om deze mooie vrijwilligerstaak op te pakken kunnen contact zoeken met Sjouk Engels, mobiel 06-46298985 of per email sjoukengels@kpnplanet.nl

Lees verder >>


Vacature Atelier de Zwaan

De Zwaan - dagbesteding in Gouda en Capelle a.d. IJssel, heeft een vacature voor een kunstenaar die deskundig is op het terrein van keramiek (vakspecialist). Voor meer informatie zie de website van De Zwaan: dagbestedingdezwaan.com 


Mag ik mij even voorstellen? 

Nicolas Manenti

Ik ben geboren in Frankrijk in 1980 en afgestudeerd in de ENBA (nu ENSBA) Lyon in 2004. Na 14 jaar in Berlijn te hebben gewoond, ben ik in 2019 naar Nederland verhuisd.

Gefocust op de tekenen van wat we een 'moderne' maatschappij noemen, vul ik mijn werken met zijn koude monumenten, kostuums en decorum, om de bedrieglijkheid van retoriektechnieken vermomd als morele waarden te demonstreren: concurrentievermogen, werk, utilitarisme, alle archetypen van het kapitalisme.

De spanning die uitgaat van de ingestorte meubels, de moeizame taken of de kleine grappen die ik tot absurde proporties verhef, herinneren ons aan de kafkaëske situaties waarmee ons lichaam en onze geest in deze omgevingen worden geconfronteerd.

Bekijk twee werken van Nicolas: Flagship, 2018 (installatie) en Moot, 2021 (installatie)

 

Astera Mortezai

I am a multidisciplinary artist living and working in Gouda, the Netherlands. I am born in Saqqez, Iranian Kurdistan in 1980 and I graduated with a Master of fine arts in Tehran in 2008. With a background as a performance artist and using a great variety of materials, I investigate the consequences of displacement on the body, through poetic interactions in which accessories become partners: the experience of passing the borders, the traces left by history on our intimate life, and the confrontation with different languages are constantly questioned in my works. The body is seen as a poetic object which connects to its environment and expands in it, penetrates, then makes other organs, just like an environmental sculpture.  I received funding from the Mondrian Funds in 2020 to develop my artistic projects. Example of my work is ''BuddyBody'' - sculptures in paper mache 2021.

 

Astrid en Haan

Ik zal mij even voorstellen: Astrid den Haan, geboren in Capelle aan den IJssel. Sinds 1994 woon ik in Gouda. Ik ben autodidact, het leven zelf is mijn school. Ik leer elke week wel iets nieuws. Voor mij is fotografie vooral kijken en spelen met licht. Het kleine zien. Detail fotografie. Naast dat ik de vaste fotograaf ben van de Gemeente Gouda doe ik ook mijn eigen ding op Eyemindpictures.nl.  Natuur, macrofotografie, straat, urbex, reis fotografie... Er is zoveel moois!

Mijn rode draad... Natuur fascineert mij. De natuur in de dieren en landschappen, maar ook de menselijke natuur. In ons binnenste. Met het laten zien van de schoonheid van de imperfectie en het verval, wil ik inspireren om dichter bij de natuur, jouw natuur te komen.

 

Kijk voor voorbeelden van het werk van Astrid: 

www.eyemindpictures.nl

www.instagram.com/astriddenhaanphotography


Firmanten in het nieuws

Leni van den Band

5 maart t/m 1 mei 2022 locatie HAZART-kunststichting te Soest .
26 beeldhouwers laten uiteenlopend werk zien rond het thema DIERLIJK.

Meer informatie: www.hazart.nl/agenda/246/dierlijk

 

Carina Mathot

Vijftig-jarig jubileum Carina Mathot

Op 20 maart 2022 wordt er ter gelegenheid van het vijftig-jarige kunstenaarschap van Carina Mathot een kunstboek uitgegeven, waarin onder de titel Verwondering Verbeelding Bevrijding het oeuvre van Mathot wordt verbeeld en toegelicht.
2022 is tevens het 35-jarige jubileum van galerie/studio Atelier Mathot, gevestigd in een voormalige plateelbakkerij aan de Peperstraat in de historische binnenstad van Gouda.

Feestelijke lancering van het Kunstboek op zondag 20 maart 2022, om 14.00 uur, bij het Cultuurpodium Gouda Studio’s aan de Oosthaven 12 in Gouda.

Meer informatie: persbericht catarina Mathot

 

Diverse firmanten - Pakje Kunstl

Vanaf zaterdag 26 maart kun je bij het Cultuurhuis, Turfsingel 34a terecht voor een Pakje Kunst uit de eerste echte Goudse Pakje Kunst automaat! Een heus klein kunstwerkje voor slechts 4 euro! Veel firmanten nemen deel aan dit project.

Voor meer informatie lees verder

 

 

 

 

 

Programma

2 maart t/m 18 mei

 

Het modeltekenen is weer gestart. De eerstvolgende bijeenkomsten van de modeltekengroep zijn gepland op:

 

Maandagochtend 09.45 t/m 12.30 uur:
14 maart
11 april

 

Woensdagavond 19.45 t/m 22.30 uur:

23 maart
6 april en 20 april
4 mei en 18 mei

Informatie en aamelden bij Tineke Prins: tinekeprins@gmail.com.