Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

23 mei 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Aanstormend talent

22 mei t/m 17 juni  

Drie jonge kunstenaars die in 2011 eindexamen deden aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag exposeren in pand Roodbol: Kika Wijnhoud, Jitske Bakker en Alrik Stelling. Lees verder >>


Komende Expositie

19 t/m 24 juni

Installatie Wim Dijkman

Installatie en performance van Wim Dijkman. Dijkman haalt onder meer restgeluiden uit kapotte elektronica.


Nieuws

In het nieuws

Ex-Goudse Maartje van den Noord doet mee aan de expositie 'De tijd vliegt' van de dertigjarige Kunstuitleen Voorburg. De daarbij uitgegeven Kunstkrant besteedt ruim aandacht aan haar getekende en geschilderde vogeltjes. Tot 26 mei in de Herenstraat 92 te Voorburg.

Firmant Jos van der Biezen exposeert samen met Annemarie Abcouwer bij we-de Gedachten fabriek-lzijnsondernemer Van Houten & Co, Hollandsspoor 37, te Houten. Bezichtiging tijdens kantooruren, van 3 mei tot 5 juli.

Firmant Leni van den Band exposeert op de Roozendaal 17 in gouda met haar laatste werk -de Gedachten fabriek-. Omdat de ruimte niet altijd wordt bemand, neem eerst contact op met Leni om de expostie te zien: 06 51059121.


Geef je op voor Kunststroming

Van 1 t/m 16 september 2012 organiseert de Vereniging KrimpenerKunstwaard het evenement 'Kunststroming” met als thema 'Hollanders naar het water'. Het thema is ontleend aan een verhaal van Herman de Man, waarin de schrijver vertelt over de reis van Raderboot Kapitein Kok van Vianen naar Krimpen a/d IJssel met daarin beschreven de sfeer van het water, de oevers van de rivier, de dorpen en de passagiers.

Lees verder >>


Boeken kan nog tot 1 juni

 13 bezoekt 13: kunstreis naar Documenta

vijf-jaar-definitief-vierkant.jpgTwee maal, half augustus en begin september, gaan we als Firma Van Drie van Achter de Kerk 13 op driedaagse kunstreis naar de Documenta 13 in het Duitse Kassel. We doen dat in het kader van ons vijfjarig bestaan. Een leerzame en leuke reis onder deskundige begeleiding naar de belangrijkste vijfjaarlijkse tentoonstelling van hedendaagse kunst in Europa. Onderweg doen we meerdere musea aan. Reserveren kan nog tot 1 juni. Alle informatie vind je in dit tekstdocument.


Btw terug naar 6 procent!

De podiumkunsten gaan terug naar 6 procent btw, terwijl de beeldende kunst te maken krijgt met een tweede verhoging. Van 6, via 19, naar 21 procent! Dat is oneerlijk. Teken de petitie.

Lees verder >>


Zomerstop voor vrijdagavonden

In de vakantieperiode neemt de Firma Van Drie een zomerstop in acht voor wat betreft zijn vrijdagavondactiviteiten. De tentoonstellingen gaan gewoon door. Dit jaar valt de laatste vrijdagactiviteit op 22 juni. De eerste vrijdagavondactiviteit van het nieuwe seizoen is 10 augustus.


Deelname Art & Souvenirs

Van 26 juni t/m 29 juli is er weer Art & Souvenirs in pand Roodbol. Geef je op als deelnemer! Art & Souvenirs is een verkooptentoonstelling voor kunstenaars van de Firma Van Drie met kunstwerken voor een kleine prijs. De werkstukken kosten maximaal 100 euro.

Lees verder >>


Lustrumexpositie 5x106

In het kader van het 5-jarig bestaan van de Firma Van Drie zijn alle 106 firmanten uitgenodigd om invulling te geven aan de expositie 5x106: alle/all/allir/tout/tutti/todos. De werken van deze tentoonstelling vormen samen een ‘Gesamtkunstwerk’ in pand Roodbol. Meld je aan vóór 1 juni via administratie@firmavandrie.nl.

Lees verder >>

 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

25 mei

Opening van de tentoonstelling Aanstormend talent. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

1 juni

Presentatie van het beeldend werk van Jitske Bakker, deelnemer aan de tentoonstelling Aanstormend talent. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

8 juni

Beeldend kunstenaar Anja Bijl geeft haar visie op de kunst, tentoongesteld in de expositie Aanstormend talent. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

Zaterdagavondactiviteiten

2 juni

Op zaterdag 2 juni vanaf 22.00 tot 1.00 uur is er weer een dansavond met beeld en gluid bij de Firma Van Drie. Muzikale medewerkers zijn dj Geerard Labeur, vj Rik Zutphen en saxofonist Ferdi Schukking.

 

Zondagmiddagactiviteiten

3 juni

Het repertoire van het duo Meester en Margarita  is een samensmelting van popmuziek, in arrangementen voor fluit, gitaar en tweestemmige zang, en klassieke muziek voor fluit en gitaar. Meester en Margarita bestaat uit Lotte Teussink (fluit en zang) en Aleksandar Obradović (gitaar en zang). 15.00 uur in de Catharinatuin van Museum Gouda.

Lees verder >>

 

Excursies

16 t/m 18 augustus

13 bezoekt 13. Eerste kunstreis naar de Documenta in Kassel. In het kader van haar vijfjarig bestaan bezoekt de Firma Van Drie vanuit Achter de Kerk 13 de Documenta 13 in het Duitse Kassel. Onderweg worden verschillende musea aangedaan. Dit is de eerste van twee driedaagse excursies. Meer informatie in dit tekstdocument.

 

1 t/m 3 september

13 bezoekt 13. Tweede kunstreis naar de Documenta in Kassel. Zie hierboven.

 

Exposities

11 mei t/m 10 juni

Salon van regionale kunstenaars in Museum Gouda. Veel van de 50 geselecteerden zijn firmant van de Firma Van Drie.

 

15 t/m 27 mei

Simon Ward, Yoko Silk en Marco van Teijlingen tonen speciaal voor de Jeruzalemkapel ingerichte keramische installaties onder de titel A Ceramic Story, Flow of Time. De tentoonstelling valt gedeeltelijk samen met de Goudse Keramiekdagen en hij wordt georganiseerd door de Firma Van Drie. Curator is kunstenaar Toyoko Shimada. Binnen haar project Wonder Tree zijn de afzonderlijke installaties vervlochten tot een geheel. De kapel staat aan de Jeruzalemstraat 11 en is geopend van 11 tot 17 uur.

Lees verder >>