Hét podium voor kunst uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

24 mei 2022

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Woensdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

administratie@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op administratie@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Klei

25 mei t/m 19 juni  

 

Van 25 mei t /m 19 juni is er een gezamelijke tentoonstelling van hedendaagse keramische kunstenaars Roosje van Donselaar, Susan Melo en Wilma Bosland bij Firma Van Drie onder de titel ‘Klei’. Ontroering, kracht en spel met licht. Het werk van deze kunstenaars gaat verder dan toegepast design en laat meerdere betekenissenlagen van keramiek zien. De expositie is tevens onderdeel van de keramiekwandeling langs 14 locaties tijdens de Goudse Keramiekdagen op 26 en 27 mei. Bekijk hier de route Lees verder >>


Nieuws


Expositie Nederlandse Keramiekopleiding 26 en 27 mei

Tijdens de Goudse Keramiekdagen kunt u de Nederlandse Keramiekopleiding in bedrijf zien, Op 26 mei is er Open Werkplaats en 27 mei wordt er gewoon les gegeven. U kunt de school meteen gebruiken als startpunt voor de keramiekdagenroute, er is ruime parkeergelegenheid. De school heeft een expositie met mooie en interessante werkstukken voor u opgesteld om te komen bewonderen.

Lees verder >>


Expositie Tussen de weg en de Wereldrand

De poëziewandelroute TUSSEN DE WEG EN DE WERELDRAND die vorige zomer in Haastrecht door zoveel enthousiaste wandelaars is bekeken zal komende zomer als beeldende kunsttentoonstelling terugkeren in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.

 

Van 5 juni tot 8 augustus exposeren 17 beeldend kunstenaars elk een werk, dat zij speciaal maakten bij één van de gedichten. Er is groot en klein werk, ruimtelijk en vlak. Er zijn foto’s, schilderijen en objecten te zien. De werken worden samen met de gedichten geëxposeerd. 

Lees verder >>


Firmanten in het nieuws


Feest van de Geest

In het kader van Feest van de Geest is de performance 'Spreek' van Ria Volk te zien met o.a. leden van het koor Eigenwijs op 28 mei in de Hervormde kerk in Haastrecht Kerkplein 9, om 14.00 uur. In Haastrecht is ook de installatie ' Spreek' te zien op 28 mei.

Het Feest van de Geest is een kunstroute langs kerken met Hemelvaart en Pinksteren. Ook firmanten Arjenne Vossepoel, Paul Daelmans, Wim van Loon, Margreet Scholten en Jan Mostert doen mee aan deze kunstroute. Voor meer informate zie de website van Feest van de Geest. 

 

Programma

30 mei

De laatste bijeenkomst van de modeltekengroep voor de zomerstop is:

 

maandagochtend 30 mei van 09.45 t/m 12.30 uur.

 

Na de zomer starten de bijeenkomsten weer in oktober. De exacte data worden in september bekend gemaakt. Informatie en aamelden bij Tineke Prins: tinekeprins@gmail.com

.