Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

3 juni 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Aanstormend talent

22 mei t/m 17 juni  

Drie jonge kunstenaars die in 2011 eindexamen deden aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag exposeren in pand Roodbol: Kika Wijnhoud, Jitske Bakker en Alrik Stelling. Vanaf 6 juni is nieuw nog niet eerder tentoongesteld werk te zien! Lees verder >>


Komende Expositie

19 t/m 24 juni

Installatie Wim Dijkman

Installatie en performance van Wim Dijkman. Dijkman haalt onder meer restgeluiden uit kapotte elektronica.


Nieuws

Kok gezocht

De Firma Van Drie is op zoek naar een kok die heerlijke vegetarische driegangendiners kan bereiden voor de GasthuisKeuken.

Lees verder >>


In het nieuws

Onze firmant Ria van Santen neemt deel aan de Kunstschouw van Westerschouwen (Schouwen-Duiveland) die gehouden wordt van 16-23 juni. Zie www.kunstschouw.nl. Haar werk is te zien in Galerie Jan Eikenaar, Zuidstraat 16, 4328 AD Burgh-Haamstede.


 

Firmant Jan van Lockhorst exposeert op 9 en 10 juni van 14.00 tot 17.00 uur met zijn nieuwe tentoonstelling ‘Out of Africa’ op Raam 2012 in Gouda. Voor meer informative kijk op www.janvanlokhorst.nl

 


Boeken kan nog tot 1 juni

 13 bezoekt 13: kunstreis naar Documenta

vijf-jaar-definitief-vierkant.jpgTwee maal, half augustus en begin september, gaan we als Firma Van Drie van Achter de Kerk 13 op driedaagse kunstreis naar de Documenta 13 in het Duitse Kassel. We doen dat in het kader van ons vijfjarig bestaan. Een leerzame en leuke reis onder deskundige begeleiding naar de belangrijkste vijfjaarlijkse tentoonstelling van hedendaagse kunst in Europa. Onderweg doen we meerdere musea aan. Reserveren kan nog tot 1 juni. Alle informatie vind je in dit tekstdocument.


Het is gelukt!

De BTW voor beeldend kunstenaars gaat terug naar 6%. Het kabinet heeft het definitieve voorstel inmiddels naar de Tweede Kamer gestuurd. De verlaging gaat in per 1 juli 2012.


Zomerstop voor vrijdagavonden

In de vakantieperiode neemt de Firma Van Drie een zomerstop in acht voor wat betreft zijn vrijdagavondactiviteiten. De tentoonstellingen gaan gewoon door. Dit jaar valt de laatste vrijdagactiviteit op 22 juni. De eerste vrijdagavondactiviteit van het nieuwe seizoen is 10 augustus.


Deelname Art & Souvenirs

Van 26 juni t/m 29 juli is er weer Art & Souvenirs in pand Roodbol. Geef je op als deelnemer! Art & Souvenirs is een verkooptentoonstelling voor kunstenaars van de Firma Van Drie met kunstwerken voor een kleine prijs. De werkstukken kosten maximaal 100 euro.

Lees verder >>


Lustrumexpositie 5x106

In het kader van het 5-jarig bestaan van de Firma Van Drie zijn alle 106 firmanten uitgenodigd om invulling te geven aan de expositie 5x106: alle/all/allir/tout/tutti/todos. De werken van deze tentoonstelling vormen samen een ‘Gesamtkunstwerk’ in pand Roodbol. Aanmelden kan nog tot 1 augustus via administratie@firmavandrie.nl.

Lees verder >>

 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

8 juni

Beeldend kunstenaar Anja Bijl geeft haar visie op de kunst, tentoongesteld in de expositie Aanstormend talent. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

15 juni

Vertoning computeranimaties van Alrik Stelling, deelnemer aan de tentoonstelling Aanstormend Talent. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

22 juni

De laatste vrijdagavond voor de zomerstof wordt ingevuld door Wim Dijkman en zijn geluidscollages. Aanvang om 21.00 uur in pand Roodbol.

 

Zondagmiddagactiviteiten

1 juli

Tom Vebruggen alias Toktek en Ad Peijenburg spelen improvisaties met onder meer contrabas en joystick. Zie www.adpeijnenburg.com en www.toktek.org 15.00 uur in de Catharinatuin van Museum Gouda.

 

Excursies

16 t/m 18 augustus

13 bezoekt 13. Eerste kunstreis naar de Documenta in Kassel. In het kader van haar vijfjarig bestaan bezoekt de Firma Van Drie vanuit Achter de Kerk 13 de Documenta 13 in het Duitse Kassel. Onderweg worden verschillende musea aangedaan. Dit is de eerste van twee driedaagse excursies. Meer informatie in dit tekstdocument.

 

1 t/m 3 september

13 bezoekt 13. Tweede kunstreis naar de Documenta in Kassel. Zie hierboven.

 

Exposities

11 mei t/m 10 juni

Salon van regionale kunstenaars in Museum Gouda. Veel van de 50 geselecteerden zijn firmant van de Firma Van Drie.

 

19 t/m 24 juni

Installatie en performance van geluidskunstenaar Wim Dijkman. Dijkman haalt onder meer restgeluiden uit kapotte elektronica.

 

26 juni t/m 29 juli

Art & Souvenirs. Jaarlijkse zomertentoonstelling van kleine, voordelige kunstwerkjes. Maximumprijs 100 euro.