Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

20 juni 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Installatie Wim Dijkman

19 t/m 24 juni  

Bogtproduct oftewel beeldend kunstenaar Wim Dijkman werkt dagelijks in pand Roodbol aan een installatie van afgedankte elektronica met als doel er restgeluiden uit te halen. Dit moet leiden tot een geluidsperformance op vrijdag 22 juni. Dijkman wordt bij zijn optreden bijgestaan door performer Peter Zincken. De avond begint om 21.00 uur en is gratis toegankelijk.


Komende Expositie

26 juni t/m 29 juli

Art & Souvenirs

Jaarlijkse zomertentoonstelling van kleine, voordelige kunstwerkjes in pand Roodbol. Maximumprijs 100 euro. Museum Gouda selecteert een aantal kunstwerkjes om te verkopen in de museumwinkel.


Nieuws

'Voor kunst naar Gouda' (interview)

trude-en-wijnand.jpg“Voor kunst moet je in Gouda zijn.” Dat zeggen voorzitter Wijnand Scholtens en coördinator Trude Linde in een interview met Roosmarie Ramakers ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de Firma Van Drie. "Wij hebben en stad voor ogen waar mensen speciaal naartoe gaan om hedendaagse kunst te zien en te kopen." Lees het hele interview (tekstdocument).


Atelier in museumtuin

Per 1 juli is er atelierruimte vrij in de museumtuin van Museum Gouda. Het oppervlak is ongeveer 60 m2. Openingstijden van atelier: tijdens museumuren, dus uitsluitend overdag. Huurprijs: 500 euro per maand, exclusief verwarming. Keukentje en wc aanwezig. Verkoop vanuit atelier aan bezoekers museumtuin is mogelijk. Verhuurder is Jan van de Graaf/Middelwatering, jvandegraaf@middelwatering.nl.


Nog enkele plaatsen beschikbaar

 13 bezoekt 13: kunstreis naar Documenta

vijf-jaar-definitief-vierkant.jpgBegin september gaan we als Firma Van Drie van Achter de Kerk 13 op driedaagse kunstreis naar de Documenta 13 in het Duitse Kassel. We doen dat in het kader van ons vijfjarig bestaan. Een leerzame en leuke reis onder deskundige begeleiding naar de belangrijkste vijfjaarlijkse tentoonstelling van hedendaagse kunst in Europa. Onderweg doen we meerdere musea aan. Reserveren kan nog tot 1 juli. Alle informatie vind je in dit tekstdocument.


Zomerstop voor vrijdagavonden

In de vakantieperiode houdt de Firma Van Drie een zomerstop voor wat betreft zijn vrijdagavondactiviteiten. De tentoonstellingen gaan gewoon door. Dit jaar valt de laatste vrijdagactiviteit op aanstaande vrijdag 22 juni. De eerste vrijdagavondactiviteit van het nieuwe seizoen is 10 augustus.


Lustrumexpositie 5x106

In het kader van het 5-jarig bestaan van de Firma Van Drie zijn alle 106 firmanten uitgenodigd om invulling te geven aan de expositie 5x106: alle/all/allir/tout/tutti/todos. De werken van deze tentoonstelling vormen samen een ‘Gesamtkunstwerk’ in pand Roodbol. Aanmelden kan nog tot 1 augustus via administratie@firmavandrie.nl. Lees verder >>


Avond van het eigen lied

Op 28 september, tijdens de lustrumtentoonstelling met het thema WOORD, zal 'De avond van het eigen lied' plaatsvinden. Als je een zelfgemaakt lied hebt en zelf kunt uitvoeren of, eventueel in overleg, door iemand anders, geef je dan op voor 1 september aan Ria Volk, riavolk1@caiway.nl.


Grote showroom te huur

Op korte termijn is in Gouda een grote showroom als expositie- en atelierruimte op tijdelijke basis (1 à 2 jaar) voor één of twee kunstenaars beschikbaar. De kosten bedragen € 170 p.p. per maand, inclusief elektriciteit. Neem voor meer informatie contact op met Roboodt, telefoon 0182 554343.


Deelname Art & Souvenirs

Van 26 juni t/m 29 juli is er weer Art & Souvenirs in pand Roodbol. Geef je op als deelnemer! Art & Souvenirs is een verkooptentoonstelling voor kunstenaars van de Firma Van Drie met kunstwerken voor een kleine prijs. De werkstukken kosten maximaal 100 euro. Museum Gouda selecteert een aantal kunstwerkjes om te verkopen in de museumwinkel. Lees verder >>

 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

22 juni

Laatste vrijdagavond voor de zomerstop. Geluidsperformance van beeldend kunstenaar Bogtproduct oftewel Wim Dijkman in samenwerking met performer Peter Zincken. Restgeluiden uit afgedankte elektronica vervullen de hoofdrol. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

Zondagmiddagactiviteiten

1 juli

Tom Verbruggen alias Toktek en Ad Peijenburg spelen improvisaties met onder meer contrabas en joystick. Zie www.adpeijnenburg.com en www.toktek.org 15.00 uur in de Catharinatuin van Museum Gouda.

 

Excursies

1 t/m 3 september

13 bezoekt 13. Kunstreis naar de Documenta in Kassel. In het kader van haar vijfjarig bestaan bezoekt de Firma Van Drie vanuit Achter de Kerk 13 de Documenta 13 in het Duitse Kassel. Onderweg worden verschillende musea aangedaan. Meer informatie over deze driedaagse excursie in dit tekstdocument.