Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

4 juli 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Art & Souvenirs

26 juni t/m 29 juli  

Jaarlijkse zomertentoonstelling van kleine, voordelige kunstwerkjes in pand Roodbol. Maximumprijs 100 euro. Lees verder >>


Komende Expositie

1 t/m 12 augustus

Perpetuum mobile

Timo Fernhout en Rafaël Elders benutten pand Roodbol als atelier. Zij gaan thematisch aan de slag met beweging en herhaling, en leggen die vooral vast in video, performance, fotografie en muziek. Al komen tekenen en ruimtelijk werken waarschijnlijk ook aan bod.


Nieuws

Kunstmarkt in Spijkenisse

Zaterdag 8 september organiseert Regio Art Rijnmond een kunstmarkt met kunstpodium in Spijkenisse. Het is die dag Open Monumenten Dag. De kunstmarkt met kunstpodium wordt gehouden op het Noordeinde, van 10.00 tot 17.00 uur. Kunstenaars die wilen deelnemen wordt verzocht zich zo spoedig mogelijk te melden via  info.rar@regioartrijnmond.nl. De kosten per kraam bedragen € 20, daarin begrepen koffie, thee, fris en een lunchpakketje (broodje ham/kaas).


Zomerstop

In de vakantieperiode houdt de Firma Van Drie een zomerstop voor wat betreft zijn vrijdagavondactiviteiten. De tentoonstellingen gaan gewoon door. De eerstkomende vrijdagavondactiviteit van het nieuwe seizoen is 10 augustus.


Lustrumexpositie 5x106

In het kader van het 5-jarig bestaan van de Firma Van Drie zijn alle 106 firmanten uitgenodigd invulling te geven aan de expositie 5x106: alle/all/allir/tout/tutti/todos. De werken van deze tentoonstelling vormen samen een ‘Gesamtkunstwerk’ in pand Roodbol. Aanmelden kan nog tot 1 augustus via administratie@firmavandrie.nl. Lees verder >>


Avond van het eigen lied

Op 28 september, tijdens de lustrumtentoonstelling 5 x 106 (met het thema WOORD), zal 'De avond van het eigen lied' plaatsvinden. Als je een zelfgemaakt lied hebt en zelf kunt uitvoeren of, eventueel in overleg door iemand anders, geef je dan op voor 1 september aan Ria Volk, riavolk1@caiway.nl

 

 

Programma

Excursies

1 t/m 3 september

13 bezoekt 13. Kunstreis naar de Documenta in Kassel. In het kader van haar vijfjarig bestaan bezoekt de Firma Van Drie vanuit Achter de Kerk 13 de Documenta 13 in het Duitse Kassel. Onderweg worden verschillende musea aangedaan. Meer informatie over deze driedaagse excursie in dit tekstdocument.

 

Exposities

21 juli

Rond de St.-Janskerk verzorgt de organisatie Promotie Kunst & Kultuur van 10.00 tot 17.00 uur een kunstmarkt. Onder de deelnemers firmanten van de Firma Van Drie.