Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

18 juli 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Art & Souvenirs

26 juni t/m 29 juli  

Jaarlijkse zomertentoonstelling van kleine, voordelige kunstwerkjes in pand Roodbol. Maximumprijs 100 euro. Lees verder >>


Komende Expositie

1 t/m 12 augustus

Perpetuum mobile

Timo Fernhout en Rafaël Elders benutten pand Roodbol als atelier. Zij gaan thematisch aan de slag met beweging en herhaling, en leggen die vooral vast in video, performance, fotografie en muziek. Al komen tekenen en ruimtelijk werken waarschijnlijk ook aan bod.


Nieuws

denie.jpgMaak kennis met...

Elk jaar melden zich nieuwe kandidaat-firmanten bij Kunststichting Firma Van Drie. Een ballotagecommissie beoordeelt hun werk en motieven. In de serie ‘Maak kennis met…’ introduceert Roosmarie Ramakers telkens een nieuwe firmant. Deze keer keramiste Joyce Denie. Lees het interview (in pdf).


Gasthuiskeuken 3 augustus

Vrijdag 3 augustus om 18.30 uur serveren koks van de Firma Van Drie een vegetarische driegangenmaaltijd in het sfeervolle museumcafé van Museum Gouda! (H)eerlijk eten onder het genot van een muziekperformance of een gedicht. Zin om erbij te zijn? Reserveer dan op telefoon 0182-512665 of via administratie@firmavandrie.nl. Reserveren is nodig en kan tot de laatste donderdag van de maand tot 12.00 uur. De kosten voor dit gezellig avondje uit zijn 12,50 euro per persoon. Firmanten en Vrienden van de Firma betalen 10 euro.


Firmanten in het nieuws

●●● Lotte Teussink (www.lotteteussink.nl) exposeert tot 30 november nieuw werk in galerie Oosterbosch in Amsterdam. Het adres is Vinkenstraat 154, tussen de Haarlemmerdijk en de Jordaan. Geopend van donderdag tot zondag 12.00 tot 17.00 uur. Of op afspraak: telefoon 06-41398637.

●●● Trudy Otterspeer geeft iedere donderdag in juli en augustus een demonstratie plateelschilderen bij pand Roodbol van 12.00 tot 16.00 uur. otterspeer2.jpg● Verder houdt zij in haar woonplaats Waddinxveen een Open-zomer-atelier voor ambachtelijk plateelschilderen waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. De kosten hiervan bedragen 30 euro per keer, exclusief ondergrond (biscuit), één keer glazuren en bakken, plus koffie,  thee en gezelligheid. Zie www.ambachtelijkplateel.nl. ● Voorts is Otterspeers werk van 24 tot 29 juli te vinden op de expositie Ambachtelijk plateel tijdens Zomerkunst Nieuwkoop, dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, in ’t Reghthuys, Reghthuysplein 1 in Nieuwkoop. ● Begin september, ten slotte, organiseert Otterspeer een achtdaagse workshop plateel- en keramiekschilderen in Griekenland. Zie de website www.griekenlandaanzee.nl.


Zomerstop voor vrijdagavonden

In de vakantieperiode neemt de Firma Van Drie een zomerstop in acht voor wat betreft zijn vrijdagavondactiviteiten. De tentoonstellingen gaan gewoon door. De eerstkomende vrijdagavondactiviteit van het nieuwe seizoen is 10 augustus.


Lustrumexpositie 5x106

In het kader van het 5-jarig bestaan van de Firma Van Drie zijn alle 106 firmanten uitgenodigd om invulling te geven aan de expositie 5x106: alle/all/allir/tout/tutti/todos. De werken van deze tentoonstelling vormen samen een ‘Gesamtkunstwerk’ in pand Roodbol. Aanmelden kan nog tot 1 augustus via administratie@firmavandrie.nl. Lees verder >>


Avond van het eigen lied

Op 28 september, tijdens de lustrumtentoonstelling 5 x 106 (met het thema WOORD), zal 'De avond van het eigen lied' plaatsvinden. Als je een zelfgemaakt lied hebt en zelf kunt uitvoeren of, eventueel in overleg wilt laten uitvoeren, geef je dan op voor 1 september aan Ria Volk, riavolk1@caiway.nl.

 

 

 

Programma

Zondagmiddagactiviteiten

5 augustus

Ibou Niang uit Senegal is masterdrummer op de djembe. De percussiegroep van Niang treedt op met drie muzikanten om 15.00 uur in de Catharinatuin van Museum Gouda. Bij slecht weer in pand Roodbol. Lees verder >>

 

Excursies

1 t/m 3 september

13 bezoekt 13. Kunstreis naar de Documenta in Kassel. In het kader van haar vijfjarig bestaan bezoekt de Firma Van Drie vanuit Achter de Kerk 13 de Documenta 13 in het Duitse Kassel. Onderweg worden verschillende musea aangedaan. Meer informatie over deze driedaagse excursie in dit tekstdocument.

 

Exposities

21 juli

Rond de St.-Janskerk verzorgt de organisatie Promotie Kunst & Kultuur van 10.00 tot 17.00 uur een kunstmarkt. Onder de deelnemers firmanten van de Firma Van Drie.

 

14 t/m 26 augustus

Recent werk van Yumiko Yoneda. De ruimtelijke werken van Yoneda hebben een herkenbare vorm. Ze zijn wit, rond en verstild, en lijken een van binnenuit gespannen, organisch volume te hebben.