Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

1 augustus 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Perpetuum mobile

1 t/m 12 augustus  

Timo Fernhout en Rafaël Elders benutten pand Roodbol als atelier. Zij gaan opzoek naar beweging en herhaling en leggen dat op verschillende manieren vast in video, performance, gemengde media en muziek. Benieuwd naar de uitkomst? Kom dan in ieder geval naar de Grande Finale op 10 augustus om 21.00 uur. Lees verder >>


Komende Expositie

14 t/m 26 augustus

Solotentoonstelling Yumiko Yoneda

De ruimtelijke werken van Yumiko Yoneda hebben een herkenbare vorm. Ze zijn wit, rond en verstild, en lijken een van binnenuit gespannen organisch volume te hebben. Op vrijdagavond 24 augustus mogen ze worden opgepakt en betast tijdens de workshop 'Ervaar een Sculpture In Hand van Yumiko Yoneda'. Lees verder >>


Nieuws

otterspeer3klein.jpgMaak kennis met...

Elk jaar melden zich nieuwe kandidaat-firmanten bij Kunststichting Firma Van Drie. Een ballotagecommissie beoordeelt hun werk en motieven. In de serie ‘Maak kennis met…’ introduceert Roosmarie Ramakers telkens een nieuwe firmant. Deze keer keramiste Trudy Otterspeer. Lees het interview (in pdf).


Atelierruimte in De Spoel

Omdat de ateliers in de Garenspinnerij plaats gaan maken voor KunstPuntGouda, verhuizen de kunstenaars die er gebruik van maken waarschijnlijk eind van dit jaar naar het pand ernaast (‘De Spoel’ = Korte Akkeren). Maar er zijn nog ruimtes over en daar zoeken zij nieuwe mensen voor. De ruimtes zijn ongeveer 30-50 m2 groot en kosten 200 tot 350 euro. Heb je interesse of wil je meer informatie, mail dan voor 1 september naar henriquevanputten@zonnet.nl.


Firmanten in het nieuws

schuttelaar.jpg●●● Winnaar van de Salon 2012, Suzan Schuttelaar, exposeert tot 30 september in de Regentessekamer van Museum Gouda. De expositie van haar monumentale portretten draagt de titel 'In Your Face'. Zie ook het onlangs geplaatste kunstenaarsprofiel van Schuttelaar op de website van de Firma Van Drie.

●●● Bij Pulchri Studio Den Haag, Lange Voorhout 15, exposeren Birgitta Sundström Jansdotter, Henrique van Putten, Marie Louise Elshout en Dindi (Dindi van der Hoek). Iedereen is van harte uitgenodigd om aanstaande zaterdag 4 augustus om 16.00 uur naar de opening te komen. Die wordt verricht door Roos van Put, hoofdredacteur van Kunstbeeld. De titel van de tentoonstelling is Nocturne. De eerste honderd bezoekers krijgen een boekje. De tentoonstelling is te bezoeken t/m 23 augustus.


Na de zomerstop

In de vakantieperiode neemt de Firma Van Drie een zomerstop in acht voor wat betreft zijn vrijdagavondactiviteiten. De tentoonstellingen gaan gewoon door. De eerstkomende vrijdagavondactiviteit van het nieuwe seizoen is volgende week, 10 augustus. Dan is er de Grande Finale van de tentoonstelling Perpetuum mobile van Timo Fernhout en Rafaël Elders. Om 21.00 uur in pand Roodbol.


Lustrumexpositie 5x106

In het kader van het 5-jarig bestaan van de Firma Van Drie zijn alle 106 firmanten uitgenodigd om invulling te geven aan de expositie 5x106: alle/all/allir/tout/tutti/todos. De werken van deze tentoonstelling vormen samen een ‘Gesamtkunstwerk’ in pand Roodbol. Aanmelden kan alleen vandaag nog via administratie@firmavandrie.nl. Lees verder >>


Avond van het eigen lied

Op 28 september, tijdens de lustrumtentoonstelling 5 x 106 (met het thema WOORD), zal 'De avond van het eigen lied' plaatsvinden. Als je een zelfgemaakt lied hebt en zelf kunt uitvoeren of, eventueel in overleg, door iemand anders, geef je dan op voor 1 september aan Ria Volk, riavolk1@caiway.nl

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

10 augustus

Grande Finale van de tentoonstelling van Timo Fernhout en Rafaël Elders, Perpetuum mobile. Sluitstuk van een week werken aan het thema 'beweging en herhaling' in pand Roodbol. Aanvang 21.00 uur.

 

17 augustus

Opening van de tentoonstelling van recent werk van Yumiko Yoneda. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

Zondagmiddagactiviteiten

5 augustus

Ibou Niang uit Senegal is masterdrummer op de djembe. Hij stamt af van een Griot-familie. Alleen de Griots mogen in zijn geboorteland muziek maken voor de koning. Verder wordt in Senegal veel op bruiloften en geboortefeesten gespeeld. De percussiegroep van Niang treedt op met drie muzikanten om 15.00 uur in de Catharinatuin van Museum Gouda. Bij slecht weer in pand Roodbol.

Lees verder >>

 

Excursies

1 t/m 3 september

13 bezoekt 13. Kunstreis naar de Documenta in Kassel. In het kader van haar vijfjarig bestaan bezoekt de Firma Van Drie vanuit Achter de Kerk 13 de Documenta 13 in het Duitse Kassel. Onderweg worden verschillende musea aangedaan. Meer informatie over deze driedaagse excursie in dit tekstdocument.

 

Exposities

18 augustus

Rond de St.-Janskerk verzorgt de organisatie Promotie Kunst & Kultuur van 10.00 tot 17.00 uur een kunstmarkt. Onder de deelnemers een aantal firmanten van de Firma Van Drie.