Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

15 augustus 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Solotentoonstelling Yumiko Yoneda

14 t/m 26 augustus  

De ruimtelijke werken van Yumiko Yoneda hebben een herkenbare vorm. Ze zijn wit, rond en verstild. Ze lijken een van binnenuit gespannen organisch volume te hebben. Op vrijdagavond 24 augustus mogen ze worden opgepakt en betast tijdens de workshop 'Ervaar een Sculpture In Hand van Yumiko Yoneda'. Lees verder >>


Komende Expositie

28 augustus t/m 9 september

Edwin Vreeken: schilderijen, beelden en grafiek

Olieverfschilderijen op panelen met reliëf in heldere, ritmische structuur. Houten beelden waarvan de oorspronkelijke stam het idee heeft geleverd voor het resultaat. En houtsneden, afgedrukt op papier, met krachtige beeldtaal en liefde voor compositie. Ziehier de drie componenten waaruit de tentoonstelling bestaat van Gouwenaar Edwin Vreeken. Lees verder >>


Nieuws

Maak kennis met...roboodtinterview.jpg

Elk jaar melden zich nieuwe kandidaat-firmanten bij Kunststichting Firma Van Drie. Een ballotagecommissie beoordeelt hun werk en motieven. In de serie ‘Maak kennis met…’ introduceert Roosmarie Ramakers telkens een nieuwe firmant. Deze keer 'funeral artist' Roboodt. Lees het interview (in pdf).


Firmanten in het nieuws

otterspeercursus.jpg●●● 'Basis in blauw' heet de cursus ambachtelijk plateelschilderen die Trudy Otterspeer komende herfst en winter geeft. Acht lessen op dinsdagochtend of donderdagavond, gebaseerd op de techniek van het Delfts blauw. Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal vier personen. Voor inlichtingen en inschrijving: www.ambachtelijkplateel.nl.

●●● Heleen Janssens van kunsthistorisch buro Icarus Op Tournee organiseert een 'Gouwe Gouda Rondje'. Een stadswandeling van anderhalf uur met speciale aandacht voor water, haven, handel en kunst. Elke laatste zondag van de maand. Groepen kunnen de wandeling ook op andere dagen boeken. Behalve op woensdag, want dan verzorgt Janssens een andere stadswandeling, namelijk 'Beeldig Rondje Gouda'. Voor meer informatie zie www.kunsthistorischburogouda.nl.


Avond van het eigen lied

Op 28 september, tijdens de lustrumtentoonstelling 5 x 106 (met het thema WOORD), vindt 'De avond van het eigen lied' plaats. Als je een zelfgemaakt lied hebt en zelf kunt uitvoeren of, eventueel in overleg, door iemand anders, geef je dan op voor 1 september aan Ria Volk, riavolk1@caiway.nl.

 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

17 augustus

Opening van de tentoonstelling van recent werk van Yumiko Yoneda. 21.00 uur in pand Roodbol.

 

24 augustus

Workshop van Yumiko Yoneda. De serie kleine beelden die Yoneda maakte van fijne gips, zijn aaibaar. Ze dragen de titel Sculpture In Hand. Men kan ze betasten en in de hand nemen en hierdoor de vorm, het gewicht en het materiaal ervan aanvoelen. De workshop 'Ervaar een Sculpture In Hand' begint om 21.00 uur in pand Roodbol.

 

Zaterdagavondactiviteiten

25 augustus

Première voor genodigden, onder wie de vrienden en firmanten van de Firma Van Drie, van de film 'Een wakend kind op zee'. Een ode aan dichter Inez Meter, voormalig stadsdichter van Gouda, verzorgd door HKT-producties. Zaterdagavond om 21.00 uur in pand Roodbol. Lees verder >>

 

Zondagmiddagactiviteiten

2 september

Duo Petits Fours, bestaande uit Anke van der Bijl (fluit) en Harald Boxtart (gitaar), verzorgt het maandelijkse concert in de Catharinatuin van Museum Gouda. Op het programma onder andere werken van Gluck, Händel, Ibert en Piazolla. Aanvang 15.00 uur, toegang vrij. Bij slecht weer in pand Roodbol. Lees verder >>

 

Excursies

1 t/m 3 september

13 bezoekt 13. Kunstreis naar de Documenta in Kassel. In het kader van haar vijfjarig bestaan bezoekt de Firma Van Drie vanuit Achter de Kerk 13 de Documenta 13 in het Duitse Kassel. Onderweg worden verschillende musea aangedaan.

 

Exposities

18 augustus

Rond de St.-Janskerk verzorgt de organisatie Promotie Kunst & Kultuur van 10.00 tot 17.00 uur een kunstmarkt. Onder de deelnemers een aantal firmanten van de Firma Van Drie.

 

28 augustus t/m 9 september

Tentoonstelling van de winnaar van de Aanmoedigingsprijs KunstMoment 2011, Edwin Vreeken. Olieverfschilderijen, houten beelden en houtsneden in krachtige beeldtaal.