Hét podium voor kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, bekijk hem dan online.

 

13 september 2012

Openingstijden

Kunststichting Firma Van Drie

Achter de kerk 13

2801 JX Gouda

Dinsdag t/m zondag

van 12.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

 

Meer info? Mail naar

secretaris@firmavandrie.nl

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het ons weten

op secretaris@firmavandrie.nl.

 

Huidige Expositie

Lustrumtentoonstelling 5x106

11 t/m 30 september  

In het kader van het 5-jarig bestaan van de Firma Van Drie zijn alle 106 firmanten uitgenodigd om invulling te geven aan de expositie 5x106: alle/all/allir/tout/tutti/todos met het thema Woord. De werken van deze tentoonstelling vormen samen een ‘Gesamtkunstwerk’. Lees verder >>


Komende Expositie

2 t/m 21 oktober

Claudia Huft

Het werk van Claudia Huft is gebaseerd op persoonlijke gebeurtenissen, angsten en herinneringen uit haar jeugd. Die spint ze in met bedenksels en zet ze om in beelden. Met spullen die voorhanden zijn en gevonden materialen. Een steeds terugkerend thema in haar werk is haar angst voor vogels.


Nieuws

Nacht van de verwondering...

Nacht van de verwonderingZaterdagavond 27 oktober organiseert de Werkgroep Poëzie Gouda de Nacht van de Verwondering. Zes stadsdichters, uit verschillende steden in Nederland - waaronder Joost Zwagerman, voormalig stadsdichter van Alkmaar - dragen die avond voor in Museum Gouda.

Lees verder >>


Firmanten in het nieuws

●●● Antonetta Moerland neemt deel aan de Boeddha-expositie van Galerie Art-Inez in Voorhout. Van 16 september tot 28 oktober. ● Ook neemt zij deel aan de Open Atelierroute te Alphen aan den Rijn op 22 en 23 september van 12 tot 17 uur. Het bezoekadres is Ruisdaelstraat 76, Alphen aan den Rijn.

●●● De firmanten Pim Leefsma en Kees Vossestein zijn twee van de 55 geselecteerde kunstenaars van wie werk te koop is tijdens een internetveiling van Galerie57 in Boskoop. Vanaf 17 september kan gedurende veertien dagen worden geboden. Voor bezichtiging is de galerie alle dagen (behalve ma en di) geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tot zondagavond 30 september om 21.00 uur. Zie www.atelier57.nl.

●●● Op zondag 30 september vindt de opening plaats van galerie Bouke Ylstra in Dordrecht. In de galerie is vanaf dan tot 6 januari werk te zien van vrienden van kunstenaar Bouke Ylstra, waaronder firmant Pim Leefsma. De opening met muziek van Fred van Zegveld vangt aan om 14.00 en eindigt om 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.boukeylstra.nl.


Maak kennis met...

paul-boermans.jpgElk jaar melden zich nieuwe kandidaat-firmanten bij Kunststichting Firma Van Drie. Een ballotagecommissie beoordeelt hun werk en motieven. In de serie ‘Maak kennis met…’ introduceert Roosmarie Ramakers telkens een nieuwe firmant. Deze keer Paul Boermans. Lees het interview (in pdf).

Lees verder >>


Stadsgedicht september

Firmant Klara Smeets, stadsdichter van Gouda in 2011 en 2012, schrijft elke maand een Stadsgedicht. Dit is het gedicht van de maand september.

Lees verder >>

 

 

 

 

Programma

Vrijdagavondactiviteiten

14 september

Opening van lustrumtentoonstelling 5x106: alle/all/allir/tout/tutti/todos met het thema Woord. Door Wijnand Scholtens, voorzitter van de Firma Van Drie en Klara Smeets, stadsdichter en firmant. Om 20.00 uur in pand Roodbol.

 

21 september

Eerste openbare vertoning van de film 'Een wakend kind op zee', ode aan dichter Inez Meter, voormalig stadsdichter van Gouda. In het kader van de lustrumtentoonstelling 5x106: alle/all/allir/tout/tutti/todos. Om 21.00 uur in pand Roodbol.

Lees verder >>

 

28 september

In het kader van de lustrumtentoonstelling 5x106, vindt de 'Avond van het eigen lied' plaats. De meeste zelfgemaakte liederen en liedjes worden uitgevoerd door de makers, in enkele gevallen geschiedt de uitvoering door anderen. 21.00 uur in pand Roodbol.